Red Bull en Max zijn erg positief over eerste F1-week

Auteur: , 37 Reacties

Max heeft de titel al met één hand vast.

MV33

Terwijl het zonnetje de strijd te verliest van de donkerte in het Spaanse Barcelona, hebben de F1-coureurs hun laatste rondjes van de dag reeds achter de rug. Nico Hulkenberg krijgt de eer om als snelste van de week de boeken in te gaan, maar moest zijn Renault wel stilzetten vlak na die snelle ronde op het zachtste rubber (1:17.393).

Hiermee is er tevens een eind gekomen aan de eerste testweek, wat wil zeggen dat we de eerste conclusies kunnen trekken. Echter, in plaats van dat te doen, laten we deze schone taak dit keer (potentieel voorlopig) over aan niemand minder dan onze twee favoriete Red Bull medewerkers; Helmut Marko en Max Emilian. Zij hebben namelijk de meeste info over hetgeen we echt willen weten: wordt Max Verstappen wereldkampioen?

In het kader van eerlijke berichtgeving zullen we Marko niet in de mond leggen dat hij denkt dat Max kampioen wordt, maar de markante Oostenrijker is wel belachelijk bullish over de kansen van Red Bull Racing. Helmut was per abuis op weg naar het motorhome van Renault toen Autobild hem onderschepte. Nadat de kwaliteitspublicatie de 75-jarige verteld had dat hij daar niet meer hoeft te zijn, schoof het de rechterhand van Didi Mateschitz wat harde vragen op het bordje. Die bleken in dit geval geen zware kost te vormen voor Der Helmut, want hij gaf maar wat graag antwoord.

De grillige bejaarde verkeert naar verluidt sowieso in een hele goede stemming dezer dagen en die is het directe gevolg van de prestaties van Red Bull Racing, of eigenlijk meer specifiek die van kersvers motorenpartner Honda. Helmut zegt:

Honda heeft nu al topwerk afgeleverd. Alles wat ze ons in het vooruitzicht gesteld hebben, zijn ze daadwerkelijk nagekomen. We hebben ook nul-komma-nul motorenproblemen gehad en qua power zitten we nog in een conservatieve modus. Dit alles ten spijt geeft de motor een puik vermogen af; ik denk dat we momenteel alleen nog Ferrari voor ons moeten dulden. Zij zien er erg snel uit, maar we geven maar twee of drie tienden van een seconde per rondje toe op Ferrari en zijn sneller dan Mercedes. Deels ligt dat ook aan de motor.

Het topteam kwam in de sessies van deze week Dat ziet er dus puik uit voor Red Bull-Honda volgens Marko. Max is het wat dat betreft eens met zijn leidinggevende:

Ik ben heel blij met hoe de zaken er momenteel voorstaan.

Op zijn beurt is Max’ leidinggevende ook in zijn nopjes met zijn werknemer:

Hij is in de winter nog zelfbewuster geworden en is nu zonder meer klaar voor de titelstrijd.

Kijk, dat is wat we willen horen! Campione!

Image-Credit: MV33 via gramville37 reacties

Zoals een wijs man ooit zong: ”
Everything is awesome, everything is cool when your part of a team
Everything is awesome, when you’re living out a dream”.
Zou Honda dan echt eindelijk “the power of dreams” waar maken?
@mashell: Speed kills. Drive a Honda and live forever! Honda, dreaming of power…..
@dutchdriftking: Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that’s what gets you.
Wij van WC-eend… 😉
@utregcity: wilde net zeggen..Max gaat even lekker azijn pissen over zijn werkgever..👻
Wie kan er een Freddy Mercury van de topic foto shoppen? Wat een snor ;)
3x raden wat ie z’n andere hand beet heeft 😉
@grrrrommmmm: laten we Max nou gewoon in z’n waarde laten en er niet kinderachtig over doen dat hij zijn teddybeer overal mee heen neemt.
@mashell: dat is ook niet aardig, om Jack Plooij een teddybeer te noemen… 😁
@rollingstoned: Waarschijnlijk het grootste compliment dat hij in 2019 zal ontvangen.
Het ziet er echt veelbelovend uit. Denk dat wij als Nederlanders een mooi F1 seizoen tegemoet gaan.
@Rick-dos: Oh? Een Plooij gaat roet in het eten gooien
@dieselkameel: Niet als je een abbo op F1 TV hebt.


F1 TV: voor een Plooij vrij F1 ervaring.

@F1TV: ik wil geld van jullie voor het gebruik van die slogan.

#ontslaJackPlooij
@Rick-dos: buiten het feit dat ik even respect wil tonen dat je ke hashtag nog steeds door zet, vraag ik me ook af hoe het commentaar bij F1 TV is. (Tenzij je pas net het abonnement hebt aangeschaft natuurlijk, dan word het moeilijk een oordeel vellen). Dit omdat ik het liefste gewoon skysports kijken. En met mij velen denk ik.
@jenzen: een op een skysports commentaar bij f1 tv
@wildbeest: is het echt het commentaar van sky sports? Of doen ze dat na? Want vind sky wel fijne zender qua f1..
@gasskaas: heb gisteren de race in Oostenrijk teruggekeken (alle races staan in die app, vanuit elk gewenste cockpit) en daar zit het bekende skysports commentaar bij. Oh wat lekker toen hamilton die pits niet inging
@wildbeest: nice!! Is dat dat abonnement van 7.99?
@gasskaas: ja, kun je ook op laptop, iphone enz kijken. Iphone app had eerste x wel moeite ff in en uitloggen daarna werkt het
@Rick-dos: Jack Plooij is wel iemand waar je je heerlijk aan kunt ergeren, net als die Coronel broers, Rob Kamphues, Robert Doornbos en de gehandicapte broer van Adje
@dieselkameel: haha ik begrijp precies wat je zegt… Een soort van masochistische zelfmutilatie
@rick-dos: ja inderdaad. Red bull lekker achter Renault. Heerlijk.
@gebruikersnaam3: Precies, net voordat de Renault op een ronde wordt gezet.
@Rick-dos: of ploft
Vind het altijd mooi dat mensen de tests zo serieus nemen. Het is al sinds jaar en dag zo dat het pas in Melbourne te zien is wie deze winter hun huiswerk gedaan hebben.
@viezefreddyw: eigenlijk is het wel een leuk idee om dergelijke artikels van voorgaande jaren te lezen en te kijken of er iets van voorspellingen uit te halen was. Desalniettemin leuk om te lezen en te hopen om serieuze titelkansen
@viezefreddyw: Truc is niet om het serieus te nemen maar de truc is om tussen de regels heen te lezen.

Als je dat lukt dan kun je de conclusie trekken dat de grote drie nog steeds de grote drie zijn maar dat het allemaal veel dichter bij elkaar ligt.
De snelste tijden van afgelopen week, gecorrigeerd met 0,7sec per compound met de C4 als referentie, pikorde:
Ferrari
Alfa Romeo
Haas
Mercedes
Red Bull
Renault
Toro Rosso
Racing Point
McLaren
Williams
@hamerhaai: los van dat je er geen conclusies uit kant trekken, want testen, want is 0,7sec redelijk? is het ook nog zo dat iemand op een handere band een ‘snellere’ tijd heeft gereden doordat hij er dichter opzit dan 0,7 sec. Dit tijden zijn niet gebruikt.

TL;DR: totaal irrelevant, wel leuk.. Beetje klooien.
Hopen dat Red-Bull dat vibratieprobleem (verhaal wat rondgaat) werkelijk opgelost hebben. Ze doen zelf net of er helemaal niks aan de hand is. Maar Max deed bij het paddock interview met Jack nonchalant en wel erg alsof z’n neus bloed, maar zijn houding zei me toch dat hij niet de waarheid sprak. Ik kan me nog goed het artikel herinneren dat de samenwerking met Mario Illien die de vibraties in de Honda-PU moest oplossen en dat h’m dat niet gelukt is. We gaan het zien…
@venividivici: Mario Illien is van Ilmor.
Een zeker team zou zeggen dat ze bang zijn voor de concurrent. Zie Mercedes. Hoogmoed komt voor de val. Max mag blij zijn als hij het podium ziet.
Mr. Bean

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).