Red Bull gooit schaduw op McLaren

Auteur: , 17 Reacties

Christian Horner heeft geen twijfels over de keuze voor Honda.

MCL33

Dit weekend staat voor het eerst sinds lange tijd de Grand Prix van Frankrijk weer eens op de kalender. Het is het eerste raceweekend na de definitieve bekendmaking dat Red Bull Racing volgend jaar hun Renault-motoren inruilt voor Honda-units. Zodoende is het onvermijdelijk dat het verzamelde journaille de belanghebbenden bij deze deal eens even grondig aan de tand voelt. Sky Sports vroeg Red Bull teambaas Christian Horner nog eens naar zijn beweegredenen om voor Honda te opteren. De Brit antwoord hierop dat uit de data van Toro Rosso bleek dat het de beste keus was en dat het ook simpelweg tijd was voor een verandering.

Interessanter wordt het echter als Horner gevraagd wordt of hij niet bezorgd is dat Red Bull ‘het nieuwe McLaren’ wordt. Zoals bekend beleefde McLaren, dat vanaf 2015 drie seizoenen met Honda-motoren aan de start verscheen, een paar horror-seizoenen met de Japanners. Horner antwoordt hier echter ontkennend op. Hij wil Honda vooral de vrijheid geven een opper-motor te ontwikkelen. Tevens heeft hij hierbij nog een sneertje naar McLaren in petto. De Brit geeft aan dat je aan McLarens huidige prestaties ziet dat ze ook met een andere motorleverancier nog genoeg problemen hebben.

Daar heeft ome Christian in principe wel een punt. In de paddock wordt algemeen ook aangenomen dat één van de redenen dat het partnerschap tussen McLaren en Honda niet werkte het pushen van McLaren voor een ‘size zero concept’ van de motor was. Dit zou goed zijn voor de aerodynamica, maar bleek funest voor onder andere de koeling van de motor. Feit is namelijk dat McLaren in het begin van het jaar ook direct problemen had met de (koeling van de) Renault-PU en letterlijk gaten in de carrosserie moesten boren om ‘m heel te houden.

Saillant detail is echter dat McLaren zoals we afgelopen week berichtten naar verluidt probeert om Daniel Ricciardo los te weken van Red Bull Racing. De renstal uit Woking hangt de Ozzie een enorme zak geld voor. Stiekem zou dat ook weleens mee kunnen spelen in de harsens van Horner, die een groot fan is van DR3 en hem graag wil behouden.17 reacties

De week kan je niet goed afsluiten zonder een photoshop van Jaapie. En zo geschiedde.
@viezefreddyw: Gelukkig zijn de Photoshops beter dan de artikels zelf…..;)
Ricciardo gaat sowieso niet naar Mclaren of Renault. Hij heeft al meermaals aangegeven dat hij nu wil meedoen voor het kampioenschap en op het beste moment van zijn carrière zit. Dan ga je niet overstappen naar een middenklasse team. Ik denk ook niet dat hij erg verlegen zit om het geld. Ik denk dat hij gewoon bij Redbull blijft. Ik zie Ferrari eerder Leclerc naast Vettel zetten vanwege de relatie tussen Vettel en Ricciardo (mocht Raikkonen weggaan). En als Bottas gewoon consequent blijft rijden, verlengen ze zijn contract ook wel.

Ik denk dus niet dat Horner erg bang is. Maar Red Bull is verstandig en wacht gewoon rustig af totdat de andere de kaarten laten zien.
Tja, eerlijk gezegd was het ook wel kiezen tussen de slechtste optie (Renault) en de minder slechte optie (Honda). De tijd zal het leren of Honda ooit weer de beste optie gaat worden.
@berlinetta: op welke wijze was Renault een slechte optie? Daar wonnen ze races mee en in het verleden kampioenschappen. Renault komt nog maar een heel klein beetje tekort op Mercedes. Honda komt nog heel veel te kort, maar brengt wel een grote zak geld mee. Het is een sprong in het diepe voor Red Bull.
@mashell: Ik bedoel niet te zeggen dat het blok van Renault slechter is dan dat van Honda, maar bij Honda worden ze het fabrieksteam, krijgen ze inspraak in de ontwikkeling en het is financieel gezien de veel betere optie. Bij Renault blijven kost ze veel meer geld en ze blijven altijd maar een klantenteam en hebben ze dus geen inspraak.
@mashell: piekvermogen van Honda schijnt hoger te zijn dan Renault
@rudyv: Theoretische piek vermogen na een blow-up.
@mashell: mashell denk nou gewoon is logisch na ipv je honda-haat. Jij denkt dat hun blind de deal hebben gesloten? Voor melbourne waren ze er al mee bezig.
Typo: harsens moet hersens zijn?
@bakker: nee het moet eigenlijk harses zijn.
Volgens mij zegt Horner niks vreemds toch? Hij noemt gewoon de feiten op, namelijk dat McLaren inderdaad nu met een Renault motor nog steeds problemen heeft. De geruchten over Ricciardo die een voorstel van McLaren zou hebben gekregen heeft daar verder weinig mee te maken lijkt me.
@autoriteit: Maar clicks.
De enige reden voor Ricciardo om naar Renault te gaan zou zijn dat ze er in slagen om Newey en wellicht nog enkele handlangers over te nemen van Redbull. Blijft Newey dan zal Redbull vokhend jaar een betere auto hebben dan Renault..
McLaren is gewoon de komende jaren een b-team.. dus dat is meer iets voor een bijna uitgerangeerde rijder die zijn pensioen nog wat wil aanvullen of voor een snotneus als Norris die alle tijd heeft.
Is het niet gewoon taktiek van McLaren om een aanbod te doen aan DR3, dat drijft de marktwaarde op van hem zodat RedBull met een beter bod moet komen, waardoor er minder overblijft voor ontwikkeling van de auto’s?
@robin78: een aanbieding van McLaren drijft de prijs helemaal niet op denk ik… dat haalt hem alleen maar omlaag… alsof Ronaldo een aanbieding van FC tietjerkstradeel krijgt…. kan me ook niet voorstellen dat hij hier ook maar 1 seconde serieus over gaat nadenken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).