Red Bull Racing presenteert definitieve livery

Auteur: , 27 Reacties

Minder spannend dan de tijdelijke livery.

Red Bull Racing deed de nieuwe RB14 uit de doeken met een testlivery. De camouflage-tint kon op veel lof rekenen van de fans en het zag er, naar mijn mening, ook erg vet uit. Men hoopte dat RBR vast zou houden aan deze livery, maar helaas is dat niet zo. Vanmorgen heeft het raceteam namelijk de definitieve livery gepresenteerd.

Deze definitieve livery grijpt terug naar de traditionele Red Bull Racing-kleuren. Het team koos wederom voor een combinatie van blauw, geel en rood. Aan de andere kant zijn de twee auto’s van het raceteam gemakkelijk te herkennen tussen de Ferrari’s en auto’s van Mercedes op het circuit.

De basiskleur van de RB14 is blauw. De bekende rode stieren worden op een gele ondergrond weergegeven. De merknaam van Red Bull is rood en de sponsornamen worden in een witte tint weergegeven.27 reacties

Verrassende keuze. Verder weinig mis mee…
Wat moet dat toch lullig zijn als jij degene bent die al die tijd heeft gestoken in het bedenken van die test-livery, vooral als iedereen daar ook nog zo lovend over is.
@berlinetta: is het niet gewoon de testlivery maar dan ingekleurd?
@rhellema: Nee. De testmateriaal is meer een soort camouflage-patroon.
Het was te verwachten maar zonde is het wel. De testlivery vond ik bijzonder gaaf en ik ben niet de enige. Jammer..
@viezefreddyw: het grootste probleem was originaliteit. Die testlivery was anders, bijzonder, en mooi. Zo wordt het weer een 13 in een dozijn auto. Wel herkenbaar, maar minder flitsend.
Test livery was wel aardig idd, maar denk dat de rood/gele accenten met de testlivery samen het mooiste plaatje hadden gemaakt.
Bij het zien van Max moet ik toch weer aan mijn favoriete 90’s house-plaat denken. De rode schoentjes…
@gulli: moet iedereen op de hoogte zijn van je slechte smaak?😂
Oh ja veel verschil zie ik met voorgaande jaren…
@bmwfreak038: alsof je uit de moerassen van Dagobah komt, je klinkt. Geduld, je moet hebben, jonge Padawan.
@Gulli: 😂😂heerlijke reactie, patience you must have, young padawan. hmm yes patience😂 heerlijk die yoda
Grappig dat sommige teams ervoor kiezen om het Pirelli logo rechtop te houden, en anderen weer het PZero logo.
mooi is de Red Bull alvast of hij snel genoeg is om de zilverpijlen voor te blijven is een heel ander paar mouwen
Ik vermoedde het al toen Ricciardo met een niet bijpassend overall instapte. Jammer maar helaas. Ik had het liefste groen gezien.
Niets verrassends dus. Had liever de testlivery gezien.
Zo 2017 en dat terwijl dat blauw zo vet was.
Ik snap wel dat ze vorige week hun persmomentje al wilden hebben. Dit is eigenlijk gewoon saai en nauwelijks nieuwswaardig. Als ze nou nog het testontwerp hadden ingekleurd…
@poursuivant: Dat is ook het enige dat ik kan bedenken om een testlivery te presenteren: 2 persmomentjes. Maar trappen we daar volgend jaar ook nog in? vast wel.
@papageno: Tuurlijk. Want als jij het niet als nieuws post, zijn er wel anderen die het doen.
Ik had verwacht en gehoopt dat de basiskleur Aston Martin groen zou worden. Jammer.
@hammerman: Omdat Aston Martin een klein sponsor-plekje heeft? Red Bull Racing is hoofdzakelijk een pr-tool voor Red Bull en de kleuren daarvan zijn bekend. Dit team wordt niet gesponsord door Red Bull, het ís Red Bull. Dus dan krijgen we het originele logo met de juiste kleuren in de puurste zin van het woord. Je ziet ook dat TAG Heuer er op staat, dus er hoeft ook geen misverstand te ontstaan over dat het partnerschap graag wat meer suggereert dan alleen sponsoring.

Dan kan Palmer, de baas van Aston Martin, denken dat er meer in zit, maar je ziet dat zelfs Alfa, dat kan beschikken over een veel betere infrastructuur, ook niet verder komt dan een deal als hoofdsponsor, zij het een stuk prominenter.
RedBull staat in het rood geschreven op de zijkant. Moet wel een verwijzing zijn naar de Marlboro reclame van vroeger!
Het zou dit altijd worden. Dit is het officiële Red Bull team, welke het merk gewoon moet uitdragen. Ze hebben de vrijheid niet eens om iets anders dan het officiële Red Bull-logo te voeren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).