Red Bull RB15 krijgt een update in Australië

Auteur: , 47 Reacties

Zou het dan toch gaan lukken dit seizoen?

Red Bull - Max Verstappen

We hebben het al zo vaak meegemaakt. Red Bull had de afgelopen seizoenen een beetje een stroeve start. Naarmate het seizoen vorderde, ging het steeds beter met de prestaties. Echter, al halverwege het seizoen (zo niet eerder) was het al duidelijk dat ze niet mee konden dingen om de wereldtitel.

Het nieuwe seizoen moet voor een trendbreuk gaan zorgen. Red Bull werkt nu samen met Honda in plaats van Renault. Dit zorgt voor meer financiele mogelijkheden en een motorpartner die iets meer betrokken is bij de ontwikkeling van de auto. Een soort semi-fabrieksteam zou je het kunnen noemen. De testdagen op Barcelona stemden hoopvol. Het zag er niet zo soepel uit als bij Ferrari, waarbij alles goed leek te gaan, maar de Rode Stieren kwamen sterk voor de dag. Red Bulls adviseur Helmut Marko laat weten dat het de seizoenstart weleens beter zou kunnen gaan verlopen. Aan het Oostenrijkse ServusTV laat vertelt hij dat het team er erg goed voor staat.

Er was namelijk een pakket met upgrades gepland voor de derde race dit seizoen, maar Adrian Newey heeft dermate goed werk geleverd dat de onderdelen al in Melbourne op de RB15 zitten. Volgens Marko is het ‘de beste’ auto die Red Bull tot nu toe geproduceerd heeft. Boude uitspraken, zo vlak voor de start van het nieuwe seizoen.

Marko geeft aan dat het geen loze termen zijn, want ze hebben nog nooit zulke vlekkeloze testdagen gehad volgens de Oostenrijker. Althans, qua mechanische malheur, Gasly was af en toe een beetje ongelukkig. Volgens de Oostenrijker is het het doel om minimaal vijf races te winnen.47 reacties

Je kan de huid pas verkopen als de koe geschoten is..
@Soulmaster: je bedoelt “de beer”… wat moet je tenslotte met een koeienhuid en waarom zou je een koe doodschieten?

Nou ja… Goedemorgen in ieder geval! :)
@cupsport: RedBull, Bull, koe? Ach, laat ook maar.
@dutchdriftking: koe = vrouwtje en bull = stier?
@cupsport: Maar in NL leven vrij weinig beren dus dan moet je maar iets anders schieten toch?
@berlinetta: hopelijk dat ze hun doel niet voorbij schieten
@maferick74: nooit geschoten is altijd mis!
@maferick74: als ze dan een Ferrari of Mercedes raken vind in ’t niet erg.
@berlinetta: als er maar geschoten wordt
@berlinetta: hier in brabant genoeg tamme beren
Ik denk dat betrouwbaarheid en een beetje geluk belangrijker zijn dan de snelste auto. Als Max/Ric minder pech hadden met uitvallende auto’s vorig seizoen had RB zomaar 2e in het constructeursklassement kunnen staan en wie weet hoe de rest van het seizoen er uit had gezien…
” vlekkeloze testdagen”??? Volgens mij zat er toch een klein vlekje op de Redbull toen Gasley er van af vloog
@lekkerlinksrijden: dat staat ook in de volgende zin: Althans, qua mechanische malheur, Gasly was af en toe een beetje ongelukkig.
@lekkerlinksrijden: Je zit bijna letterlijk de vervolgzin te citeren: “Althans, qua mechanische malheur, Gasly was af en toe een beetje ongelukkig.”
@anne_gaastra: jij nu ook ;-)
@lekkerlinksrijden: Marko was absoluut niet blij met deze missers van gasly. Zeker de tweede crash bracht de planning behoorlijk in de war
@lekkerlinksrijden: Helmut Marko had ook al ergens geroepen dat de klappers van Gasly vertraging in het testwerk opgeleverd heeft, en dat ze hierdoor een lichte achterstand in het testwerk opgelopen hebben m.b.t. wat ze wilde testen.
Zaterdag de kwalificatie, ik ben benieuwd!
@dutchdriftking: Is het serieus al dit weekend? De tijd vliegt zeg. Misschien moet ik m’n vingers eens uit mijn neus halen en eens wat gaan doen.
@berlinetta: Doe dat. En smeer het niet af aan het vloerkleed!
@berlinetta: same here….
@berlinetta: Haha ja tijd vliegt. Voor je het weet kun je 6 planken gaan bestellen.
@venividivici: Niks voor mij, dat onder de grond liggen. Ik denk dat ik mijn hoofd laat opzetten en aan de muur hang, net zoals een elandenkop. Van de rest van mijn lichaam mogen ze frikandellen maken.
@berlinetta: Goed voor het milieu, dat bevalt me wel. Misschien kom je wel op het menu van een Italiaans restaurant: “Frikandela Berlinetta” €2,50, “Frikandela Berlinetta met kwakje Berlinettasaus” €3,-, “Frikandela Berlinetta Speciaal (met kwakje Berlinettasaus, bloed en versnipperde botjes)” €3,50.
@jochempie: Vooral dat kwakje maakt het af!
@berlinetta: das de mosterd voor de bittere ballen.
@dutchdriftking: thanks for reminding, ik had hem niet scherp op mn netvlies! Shame on me!
Zouden ze niet beter de naam van het team aanpassen naar Aston Martin RB racing. AM is goed bezig met hun middenmotor-supercars dus wat meer publi via de F1 zou niet slecht zijn.
@ericc: daar heeft Aston Martin vrij weinig over te zeggen denk ik zo.
@ericc: zouden ze die naam Aston Martin er niet beter helemaal vanaf halen? Die dragen anders dan een stapeltje bankbiljetten (dat ze ook eigenlijk verstandiger kunnen inzetten) helemaal niks bij.
Ik vraag mij toch af, zouden Max en Pierre echt zoveel Red Bull drinken of zit er stiekem gewoon water in die blikjes en ziet het er goed uit voor Red Bull als ze altijd aan die blikjes lurken?
@kevindb: denk dat ze er wel aardig van sappen, is immers “gratiesh”. Je hebt ook bidons in Red Bull blik uiterlijk(zijn iets groter dan het blikje) en daar zit wel water in. Zoveel red bull kan imo nooit goed zijn voor je, ws pissen ze groen!
@kevindb: het zijn topsporters, geen verveelde hangjeugd. Ik neem aan dat de teamarts het drinken van echte Red Bull streng verboden heeft.
@mashell: Dat lijkt me stug aangezien veel topsportartsen het adviseren om vlak voor je moet presteren een blikje red bull te drinken. Oké, elk cafeïne en koolhydraat bevattende drank voldoet en Red Bull is er daar één van. Wat niet wordt geadviseerd is red bull drinken als frisdrank of als water. Daar zit natuurlijk een groot verschil tussen.
@pordon: nog een reden om vooral niet teveel m’n best te doen tijdens het sporten!
@mashell: Red-Bull is een van de weinig drankjes die gecontroleerd door sporters gedronken kunnen worden.
‘Een partner die ets meer betrokkenen is’, het lijkt een wereld van verschil qua betrokkenheid, inset en ambitie. De Jappaners lijken weer terug te willen naar de glorietijd van weleer, nu al een motorupdate? Dat heb ik Renault nog niet gezien en zelden bin andere teams. Mijn hoop is groeiende
@autodrome: geen motor maar chassis update.
@kilum: ohkeuuuuuuu … alles wat ze sneller maakt
Volgens mij is dit wat oud nieuws. Dit zijn volgens mij de updates die RB in de tweede testweek bij zich had. En welke Gasly vakkundig om zeep heeft geholpen.
Dus het is nog maar afwachten of ze op tijd klaar zijn (zal wel).
Maar echt goed hebben ze er niet mee kunnen testen.
Men denkt dat Ferrari snel zal zijn maar tijdens de testdagen was hun betrouwbaarheid niet bullit proof.

Moet nog maar zien hoe dat in het seizoen zal gaan.
@rick-dos: Het klopt dat ze tijdens de tweede testweek nogal wat problemen hadden, maar beter dat het juist tijdens die testweek naar voren komt dan tijdens het seizoen. Bovendien hadden alle topteams wel wat problemen. Ik ben benieuwd welk team dit het best weet op te lossen.
Zouden ze niet gewoon eens zwijgen en racen zondag? Het lijken wel viswijven.
minimaal 5 races winnen,,, mmm dus weer plek 3 of minder dan…
je kreeg tog ook in nederlands en sorrt van formule 1 tv ? waar en wanneer kunnen we daar naar kijken
Ik heb die app en daar werd door de sky ploeg al gezegd dat RB met een andere auto zouden beginnen in Australië
RB bij de test was veel te behoudend voor RB volgens sky
En ik geloof dat die ploeg commentatoren er best een beetje verstand van hebben

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).