Reminder: Top Gear Burma Special deel 2, BBC2, 21.00 uur

Auteur: , 19 Reacties

Vandaag de allerlaatste aflevering van Top Gear seizoen 21. Weinig auto's, wel een brug en drie trucks.

Top Gear S21E07 Burma Special deel 2

Vorige week zagen we in het eerste deel van de wel erg vroege kerstspecial, dat de heren door Myanmar trokken. Alle drie in een afgeragde, sterk verouderde truck. James koos voor een takelwagen, Richard voor een veewagen en Jeremy ging voor een achterwielaangedreven kiepwagen inclusief dikke audio-instalatie.

Onderweg ondervonden de jongens wat technische problemen en werd er her en der wat geplaagd. Ook werden de vrachtwagens voorzien van wat oppimpsels en zaagde Jeremy het dak van zijn truck af.

Deze week hopen de mannen aan te komen in Thailand om daar een brug over de rivier Kwai te bouwen. Dat klinkt makkelijker dan het lijkt want uiteindelijk moeten de trucks het water ongehavend over kunnen steken. Dat gaat vast voor het nodige vermaak zorgen.

Vanavond, klokslag negen uur je TV dus voor de laatste keer afstemmen op BBC2. Of we met kerst nog een echte kerstspecial krijgen is de vraag, we gaan er stiekem wel vanuit.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Staat mij iets bij dat Jeremy Clarkson zei dat in deze aflevering ook de rondes met de 918 en de P1 aan bod komen, maar ik kan me vergissen.
@stephane8200: Nee, pas in het volgende seizoen is de bedoeling.
@atteh: OK. Dank je. Moeten we nog even geduld hebben voor wat interessante(re) beelden.
@stephane8200: serieus. Rondjes van 2 auto’s met een exces aan vermogen over een Brits mickey mouse circuit van een Brits televisie programma, dat best wel Brits georiënteerd is waarvan 1 van de fabrikanten niet alleen Brits is maar ook naast de deur zit en hun vorige model heeft getest op het eerder genoemde circuit. Zou dat echt interessant zijn? Ik zie het hele studio en circuit gedoe bij top gear meer als goedkope opvulling tussen de dure items en superdure specials.
@mashell: enige mate van bevooroordeelheid zal TG niet vreemd zijn. Wat dat betreft kijk ik liever naar Evo of /Drive op YouTube. Deze show vind ik dan (nog) minder interessant maar wel leuk. Mijn vriendin is een tijdje in Birma geweest dus was wel leuk om dit samen te kijken.
@atteh: Ik had juist vernomen dat het in een special zou worden gestopt. Zo’n DVDtje dat je alsnog los mag kopen (of in de praktijk dus gewoon downloaden).
@stephane8200: zoals ze later al aangaven zou dit in juni juli zijn. Ik hoop ook dat ze de laferrari er bij pakken.
Takelauto!
Deze special zou vele malen leuker zijn geweest als ze met normale auto’s op pad waren.
@SCscreamGT2: Precies mijn gedachte ja, ik kan me ook voorstellen dat de gemiddelde Top Gear kijker niet echt een truck enthousiasteling is, en de capriolen die ze uithalen die het dan nog leuk maken hadden ze dan net zo goed met auto’s kunnen doen.
@weem: Touché
@weem:

Het punt is juist dat ze dat soort dingen al (te) vaak met ‘normale’ auto’s hebben gedaan. Na Vietnam op de motor, nu Birma en Thailand in een vrachtwagen. ik vind het een welkome afwisseling…
Ik vond het een tegenvallend seizoen.
Ik ga gewoon weer kijken hoor
Ik heb toch regelmatig gelachen!
Wát een special! Ik heb genoten, gelachen en op het puntje van m’n stoel gezeten. De grappen en teksten zijn misschien gescript en ze zullen ook her en der wat hulp hebben gehad, maar mijn god, wat ze neer hebben gezet maken dat allemaal nietig.
Met genot gekeken, altijd lachen met die gasten! Het gaat ook niet alleen om de auto’s, vooral ook om de fun eromheen
Dat was weer een leuke special!
Niets gemist dus. ’t is net Formule 1….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).