Reminder: Top Gear S23E02, 21u BBC2

Auteur: , 58 Reacties

Een discussie zo vurig als het haar van Chris Evans brandde los in de comments na aflevering 1 van 'het nieuwe TopGear. Maar aan het eind van de(ze) dag zit je als autofan vanavond toch gewoon weer aan de buis gekluisterd om naar mooie beelden van auto's te gluren, niet?

Stig

Chris en Joey zullen er wel op hopen, want de kijkcijfers van de eerste aflevering vielen niet geheel mee. Ten opzichte van de laatste serie met het oude trio lieten ruim een miljoen kijkers het afweten. De serie wordt daarom al gekscherend betiteld als ‘FlopGear’. Daarbij mag wel worden aangemerkt dat de serie wél ruim een miljoen kijkers méér trok dan in het eerste seizoen dat Jezza de frontman was in 2002. Misschien kan ook het nieuwe TopGear dus nog wel groeien. Als Evans ophoudt met schreeuwen, bijvoorbeeld.

Vanavond krijgen de nieuwe mannen de eerstvolgende kans om het publiek te overtuigen van de show. Dit moet dan onder andere gebeuren door een item waarin Chris en Matt samen met Eddie Jordan en een trio voor ons grotendeels onbekende bekendheden iets doen in Zuid-Afrika. Tevens haalt Jenson Button zijn auto van de zaak uit de schuur om een blokje om te gaan met Chris. In het geval van Jenson is dat helaas niet zo’n bloedmooie Alfa Romeo 159, maar een McLaren 675 LT.

Te gast in de studio is Chris’ fellow redhead Damian Lewis, die je misschien kent van shows als ‘Band of Brothers’, ‘Life’, ‘Homeland’, ‘Billions’ of deze Jaguar commercial. Damian zal plaats nemen in de reasonably priced Rallycross car. Dat is trouwens wel een gemiste kans, want het was natuurlijk leuker geweest als de twee roodharigen een item in een Testarossa hadden gedaan. Misschien iets voor seizoen 24.58 reacties

Als ze die Evans er nou gewoon uit kunnen gooien. Ik ben vorige week na 5 minuten kijken gestopt, wat een ellende.
@screamgt: idd. Gewoon Chris Harris de hele boel laten presenteren. Veel competentere chauffeur en presentator.
@c3po: en dan ook gelijk stoppen met het imiteren van het oude trio. Maak er gewoon weer een auto programma waar hier en daar vette dingen tussen zitten. Soort van Fifth Gear on steriods.
@jeaup: ja dat zou inderdaad aardig in de buurt komen:)
@jeaup: En voeg dan ook gelijk Alex Goy van Carfection (Voormalig Xcar) aan het trio toe.
@c3po: dat is inderdaad een heel goed idee.
@c3po: Van mij mag die Rory Reid ook meer doen. Ik heb extra gear gekeken en daarin vond ik hem een sympathieke vent. Ook het stukje in de rally mini deed hij best lekker.

Die Evans mag er van mij inderdaad wel uit. De dikst betaalde van het stel is by far de meest vervelende.
@screamgt: idem hier… Gewoon gestopt na het stuk met die viper. Veel te geforceerd
@boomhauwer: heb hem ook uitgezet na die Viper.. Zelfs met zijn manier van praten hoor je dat hij Clarkson probeert te imiteren.. Zeer storend!
@screamgt: Na een aflevering een show afschrijven is al snel maar na 5 minuten kan je natuurlijk helemaal geen onderbouwende mening vormen.
@screamgt: Ben in eerste instantie ook gestopt met de aflevering. Later uitgekeken. Vond er een stijgende lijn in zitten, aangetekend dat het geschreeuw van Chris meer op z’n plaats was in het actiedeel en het andere item geen Chris bevatte.
“als Evans ophoudt met schreeuwen, bijvoorbeeld”

Volledig terecht wat je beschrijft! Als het allemaal niet zo geforceerd zou zijn, zou het een stuk leuker zijn.
Evans eruit, Sabine en Joey met een Tiff die toch werkloos is.
@pyro215215: Tiff zou ik ook wel graag zien als presentator. Sympathieke en enthousiaste kerel, en kan een heel aardig potje sturen!
Daarnaast vind ik Vicki van het oude Fifth Gear ook ’n erg leuke en goede presentatrice.
@123bat: tiff heeft ooit bij top gear gezeten toch?
heeft er iemand trouwens nog een werkende link voor de eerste aflevering?
wil hem toch een keer kijken.
@g40freak: Dat klopt, was ik al weer helemaal vergeten :)
Denk dat hij wel te vinden is op Kickass torrents (kat.ph). Daar haal ik althans veel van TG vandaan. Handige site met ‘ratings’ bij elk bestand, zodat je makkelijk ziet welke goed is en welke niet qua kwaliteit.
Flopgear, denk wel dat dat een juiste benaming is van de show nu
Wat is dat toch met die alfa 159 de laatste tijd
@f40racer: die is altijd al fantastisch geweest! Is niet van de laatste tijd 😉
@epimetheus: Haha ja geloof ik, maar hij wordt de laatste tijd heel vaak genoemd heb ik het idee :P
Ik kijk het later wel terug, net als vorige week. Dan kun je tenminste delen skippen, was echt nodig bij de eerste aflevering… Als alle afleveringen van dit niveau zijn dan ben ik er ook snel klaar mee moet ik zeggen.

Hopelijk komt het echte trio wel met wat leuks…
Lekker zeiken allemaal, ik ga gewoon lekker kijken..
Vergelijken met TG uit 2002 is nutteloos. Top Gear is sindsdien véél bekender geworden. Komt daar nog de hele soap rond Clarkson bij én alle verhaaltjes over ‘evil’ Chris Evans die gecreëerd werden om media-aandacht te krijgen.
Ik ga het wel weer kijken. Wellicht dat de spanning toch een grote rol speelde en dat Chris Evans, nu de kop eraf is, een stuk rustiger is.
Ik heb goede hoop op een vermakelijke aflevering, er komt namelijk een item met midi-SUV’s. Dat soort items leverden de mooiste stukjes van het oude Top Gear op.
Ik zit weer met de haartjes nat op de bank te kijken hoor, ik geef ze wel een kans. Al moet ik wel zeggen dat ik het duo Reid en Harris uit Extra Gear 100x prettiger vond om naar te kijken en te luisteren. Het was niet geforceerd, een beetje sneren onderling en er ging een bepaalde rust en kalmte vanuit die heerlijk was na die rooie brulboei. Je moet de auto’s laten schreeuwen, niet de presentator. Meneer LeBlanc is geen doorgewinterde presentator maar wel een autofanaat, die zie ik nog wel verbeteren in de serie, maar Evans moet na 23 jaar radio toch wel weten hoe je een item aan elkaar moet praten, dat komt niet meer goed denk ik. Ik snap dat de BBC een prominente Brit nodig had om kijkers te boeien maar dat mag van mij desnoods Rowan Atkinson worden!

Maar goed, ik ben vanavond dus gewoon van de partij.
@gulli: ja Atkinson als anchorman terug bij TG. Mijn stem hebben ze.
@bullzeyersn: terug…?
… Waarom deze reminder… ?
Vorige week waren ze duidelijk erg, heel erg zenuwachtig. Hoop dat de druk er nu wat af is en ze ook een beetje kunnen genieten.
Ondanks dat alle grappen geschreven werd leek het bij het trio altijd of ze net de studio in kwamen en gewoon lol aan het trappen waren. Vorige weer zagen we een stel mannen die duidelijk met werk bezig waren en er niet veel lol in hadden. Ook zag ik ze niet met elkaar in de pub zitten, kort om geen gemie. Hopelijk komt dat nog.
Kan toch niet kijken moet huiswerk maken, wat een klote weer btw
De grappen van de nieuwe serie zijn inderdaad geforceerd, maar ik vond seizoen 22 ook behoorlijk cringeworthy als het om grappen ging. Het lijkt mij meer aan de schrijvers/productieteam te liggen dan aan de presentatoren.
What the hell doet die clickbait naar de occasiontest van de 159 in dit artikel???

OT Ja, ik kijk.
Matt Leblanc vond ik verrassend goed als presentator… maar die Evans… (zucht).
@Carreza: dat snap ik echt niet hoor. zo verschrikkelijk nep en geen charisma heeft die man. bovendien ook niet grappig, want je weet dat die grapjes eigenlijk bedoeld zijn voor een ander personage.
@mckroket: Ieder zijn mening uiteraard, maar rekening houdend met het feit dat het pas de eerste aflevering was vond ik hem best goed presenteren.
ik vond het ook tenenkrommend hoor. we weten dat alles is gescript natuurlijk, maar bij het ex-trio leek dat niet het geval. bovendien paste het bij die 3. nu heb je dezelfde grappen, maar dan bij een niet grappige amerikaan. en je ziet dat hij het gewoon opleest, er zit geen natuurlijkheid in. ik heb zijn interview nog eens gekeken met jeremy in topgear, enkele jaren terug, toen was het ook al zo nep en niet grappig. ik vind die man gewoon niet leuk.
bovendien waren die challenges echt van een bedroevend niveau. het interesseerde me ook totaal niet wie of wat. wat ik bij de vorige wel had.
Zal me niks verbazen als er vanavond een miljoen mensen minder kijken dan vorige week. Was namelijk niet om aan te zien. Ben halverwege afgehaakt. Smakeloze en respectloze kopie van de oude show, inclusief de one-liners. Doe dan iets meer je best en creeer je eigen format.
Als ik het stukje van @jaapiyo zo lees, zie ik een nieuwe scriptwriter voor TG !

” In het geval van Jenson is dat helaas niet zo’n bloedmooie Alfa Romeo 159, maar een McLaren 675 LT. “
Eerst die Evans eruit, misschien kijk ik dan weer
Ik kijk het niet. En dat kost me niet eens moeite.
Evans naar extra gear , harris naar top gear en dan kan het nog wat worden… tot die tijd word het veel skippen denk ik..
Oh, van mij mogen jullie wel stoppen met de reminders voor Top Gear. Geef het liever aan als the Grand Tour van start gaat..
Die Evans is gewoon een irritante corky, en dat het niet beter op.
Nee ik ga naar Telescope kijken op Discovery om die tijd. Stuk interessanter dan die Evans & co
Ik ga wel naar the grand tour kijken
Versnelde beelden, really? Ok, doei!
Eerste keer dat ik de nieuwe zie, Evans heeft een vervelende stem en schreeuwt teveel. Joey heeft een prima stem, goed dat hij de verteller is in het Zuid Afrika gedeelte. Ben al met al niet enthousiast.
Moederlief ik doe hier al meer dan een half uur aan zelfkastijding door dit te kijken. Die Evans is nog irritanter dan de grootste audifanboy
Nou wat een geneuzel in deze episode zeg. Macan diesel met V8 geluid erin gemonteerd, vage lui die geen drinken mogen morsen in terrein, en Evans klinkt eigenlijk altijd vervelend.
Je wordt gewoon niet meegenomen in het verhaal, zoals je dat wel bij de Grote Drie werd… En dat stukje waarbij ze Eddie Jordan verbieden om nog te rijden was niet komisch, het was gewoon zielig voor Eddie… Nee, ik ga het niet meer kijken.
Matt LeBlanc draagt dit ‘new’ Top Gear, hij presenteert/acteert het allemaal met voldoende kennis en prima humor. Chris Evans daarentegen, tenen krommend.
@Stylez:

Vind het een ambetante figuur die Matt net als Chris Evans, volgende week verdoe ik er mijn tijd nietmeer mee.
Faal die eddie wou jeremy na doen
had best leuk kunnen zijn met andere presentatoren, Eddie was zo slecht nog niet.
K*T…..weer gemist, aflevering 1 ook al….
Maar begrijp dat ik eigenlijk niks heb gemist…..
@taxitom2: Je hebt wel wat gemist, vond de opening vooral vermakelijk met de McLaren F1 en McLaren F1 LT. Omdat de dagwaarde van de McLaren F1 tegenwoordig 10 miljoen euro is mocht er niet hard in gereden worden om verzekering redenen, 112km/u om precies te zijn. Daarna ging Jenson Button nog in de 675 LT rijden met Chris Evans ernaast en vertelde even hoe de auto in verhouding staat met zijn eigen P1 en 650s. Ik geef het zeker nog een kans, het was nu al beter dan vorige week.
Vorige week heb ik de aflevering gemist, gisteren gekenen maar heb het na 10 minuten afgezet puur en alleen omdat ik spontaan darmklachten kreeg van het stemgeluid en hyperactief gedrag van Chris Evans.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).