Renault belandt op neus Porsche Boxster bij Roosendaal

Auteur: , 40 Reacties

Geen goed begin van het weekend.

Een Porsche Boxster van de eerste generatie is vanmiddag op de A58 bij Roosendaal gesneuveld, toen een Renault Scénic door een grote botsing op de sportauto terechtkwam. De voorkant van de Boxster was er ernstig aan toe. Praktisch de gehele neus van de auto raakte door de klap beschadigd.

Hoewel de in het midden gelegen motor van de Boxster deze klapper ongehavend kon verlaten, werd de Porsche vervolgens nog eens getorpedeerd van achteren. Het gevolg van de kettingbotsing, waarbij vijf auto’s betrokken waren, was uiteraard een kilometerslange file op de tweebaanssnelweg tussen Roosendaal en de Wouwse Plantage.

Omdat reddingswerkers en andere hulpdiensten en masse moesten uittrekken naar het ongeval en de ruimte nodig hadden om de bende op te ruimen, werd de snelweg tijdelijk afgesloten. Op het moment van schrijven staat er nog ruim een kwartier file.

Overigens is er verder op de A58, in de buurt van Oirschot, richting Eindhoven, nog een ander ongeluk gebeurd. Hierbij zijn twee vrachtwagens betrokken. Er staat ongeveer een uur file. De ANWB raadt aan om te rijden via Den Bosch, via ofwel de A65 of de A2.

Beeld: Venema Media40 reacties

Wat is zo’n Scenic toch een ultieme verdrietmobiel zeg…. #hoopdatiedereenokis
@JoostvdWater: Eens geen mooie auto, wel gigantisch praktisch. Een grand scenic zoals afgebeeld doet niet onder voor een XC90 qua binnenruimte.
@dieselkameel: En betrouwbaarder dan menig premium Duitser…
@potver7: right, Frans en betrouwbaar…
@dieselkameel: voor binnenruimte is een V-Klasse de ultime luxe bus
@JoostvdWater: ik had het vorige model , was nog vele malen erger. Gelukkig nu een relaxtere bus
@JoostvdWater: Het rijdt overigens prima !
Wouw, wat een pech dat dit je moet overkomen op zo’n Wouw-dag als vandaag
@toyotafortuner: Wouw! ‘T meuiste durp van Nederlaand!
Uit schrik een remactie op de camera’s van de trajectcontrole? Gebeurd daar regelmatig dat iemand op de rem trapt bij het zien van die camera’s namelijk…
@reactief: het staat zowat iedere middag wel vast daar, zouden ze eigenlijk 3 banen van moeten maken..
@brabander: dat geldt voor vrijwel elke snelweg* ten oosten van Amersfoort, ten zuiden van Vleuten en ten noorden van Almere…

*uitgezonderd de A1, A2, A12 misschien
@reactief:
Dat nog zou dat geen botsing mogen opleveren.
Er is zoiets als afstand houden.
@hallokroket: gebrek aan afstand houden is één ding. Al die egocentrische flapdrollen die de pinker aanzetten en menen daarmee het ‘recht’ te hebben de auto rücksichtslos naar de linkerbaan te zwiepen, zonder enige notie te nemen van een snelheidsverschil en/of beschikbare ruimte, is tegenwoordig een veel waarschijnlijker oorzaak van kop-staartbotsingen op de linkerbaan.
@RRRobert: Anticiperen! Meestal zie je dat kilometers van tevoren aankomen. Maar afgezien daarvan, zijn kop-staartjes op de linkerbaan in verreweg de meeste gevallen te wijten aan onvoldoende afstand.
@RRRobert: eens. Dagelijks van Duitse grens naar Arnhem en in 80% vd ongevallen is dit de oorzaak. Tezamen met wit gekleurde kentekenplaten.
Ik droom dagelijks op dit moment van een Dodge Ram met fullsize bullbar, just to make a statement.
@vierkoloms: ik rij dagelijks de andere kant op, zeg maar tegen de drukte in. Heb serieus medelijden met de mensen die de andere kant op moeten. Maar we moeten dáár nog ff een jaar of drie, vier geduld hebben, denk ik.
@vierkoloms: met de nadruk op ‘Ram’ zeker?
En uiteraard word de hele snelweg ervoor afgsloten in nl… blijf dat zo droevig vinden, kan toch prima met 1 baan sluiten, dan gaat verkeer nog beetje door
@spykerboy: ja inderdaad. Bulldozer alles laten vrijmaken, veegwagen alles laten schoonmaken. Gewonden behandelen kan daarna wel, en ongeval analyse laten we zitten.

Tsja, men moet nu eenmaal offers maken om te zorgen dat jij snel op je bestemming bent.
@jaspervdwinden: ongeval analyse doen ze ook alleen maar als het hun uitkomt…. 3 weken terug ongeluk gehad, popo kwam alleen maar langs om te kijken of wij veilig stonden, en reden meteen weer weg… je hebt geen ene kloot aan ze zoals altijd werd weer bewezen… Daarbij al die dingen die je noemt kan op de meest linker baan ook door puur de linker baan af te sluiten zo te zien hier… er is ruimte links vd weg in de berm, gaan ze daar maar staan in mijn optiek…

Zo gebeurt het hier in het midden oosten immers ook tenzij het echt niet anders kan, stukken beter
@spykerboy: ongevallen analyse komt ook alleen bij zware ongevallen. Het is vaak lastig te bewijzen wie er aansprakelijk is voor de toedracht van het ongeval. Als er letsel is, dan is het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar de toedracht.
Misschien heeft iemand zich niet aan de regels gehouden. We hekelen ons bijvoorbeeld aan appende automobilisten, die volgens sommigen hier op AB de doodstraf zouden moeten krijgen.
Ik weet zeker dat de politie en RWS er alles aan doen om de doorstroming te handhaven(mede omdat er vaak weer ongelukken ontstaan in de files), en ik hoop dat je aanvaardt dat dit soort ongelukken onderzocht worden ten kosten van jouw reistijd.

Ik ben zelf zeker niet heilig, en ik ben zeker geen geduldige automobilist, maar laten we wel zijn: als jij als hulpverlener bezig bent en ze racen rechts voorbij omdat Jan Janssen op tijd op zn afspraak moet zijn, dan gaat dat toch ten kosten van je dienstverlening?

Daarbij zie ik een foto in het artikel van verkeer dat over de vluchtstrook wordt geleid, dus waar hebben we het eigenlijk over?

😉👊🏻
@jaspervdwinden: ik zeg ook nergens dat ze niet over de vluchtstrook gaan… vind altijd zo belachelijk dat er zoveel banen voor afgesloten worden in NL… Als je niet wilt dat er autos langs je razen, moet je maar niet zo een baan nemen denk ik altijd, je weet van te voren wat je te doen staat met enige regelmaat…

Gaat niet alleen om mijn tijd, maar ook die van al die andere mensen in de file, als die allemaal 10min langer bezig zijn, en er staan pak weg 1000 man in de file, dan is dat toch weer heeeeel veel minuten aan werktijd die door heel NL verloren gaan, wat weer ten kosten van de economie gaat uiteindelijk, ja ik denk wellicht ver door, maar zo is het uiteindelijk wel.
@spykerboy: beetje een bijzondere reactie vind je zelf ook niet. Dus hulpverleners die straks jou uit je auto knippen als je een ongeluk hebt gehad die moet dat maar doen terwijl ze met 80 gepasseerd worden op een meter afstand? Wees blij dat ze zo’n baan kiezen anders had je jezelf uit je wrak mogen knippen.
@jaspervdwinden: overigens ben ik ook van mening dat ongelukken van allekanten maximaal afgeschermd moeten worden, niet om zo te besparen voor mensen dat ze een eventueel lijk zien, maar ter voordele van de doorstroming, de hoeveelheid mensen die niet een zelfde tempo kunnen aanhouden en ff opzij kijken blijft altijd bizar hoog… ze gaan allemaal lopen remmen etc om te kunnen kijken, dat los je dan in ieder geval op.
Ik wist niet dat er van de Boxster ook een Flachbau was uitgebracht.
Als je het stuk leest, dan lijkt het net de schuld van de Renooit dat die Cockster achterop is geknald.
@menaz: Was de Cayman niet de Cockster?
@danoontjepower: wel bij TG.
@menaz: Want? Bij kop-staart-botsingen moet je over het algemeen aardig je best doen om weg te komen met schade aan je voorbumper (of je hele voorkant)
Vervelend. Nu de motor maar swappen naar een Kever?
Boxster belandt onder reedtdt Scenic was waarschijnlijk een passender heading geweest.
Helemaal correct naar mijn mening. @amghans:
Net m’n eerste Boxster ritje van 2019 achter de rug, lees ik dit. Zonde.
@mynameisjeroen: komt wel heel dichtbij zo, hè ?
Daar is niet veel meer van over zeg.. Het enige wat nog heel is zijn de 997 velgen.
Daarom stropte het zo op de a17
> Een Porsche Boxster van de eerste generatie is vanmiddag op de A58 bij Roosendaal gesneuveld
Zo te zien is de Renault Scénic ook gesneuveld. Evenals de auto die achterop geknald is.
Boem is ho!
Behoorlijk subjectieve titel… volgens mij is het meer “Porsche Boxster klapt achterop Renault bij Roosendaal”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).