Renault heeft officieel een bloedhekel aan Verstappen

Auteur: , 55 Reacties

Er is nu echt geen twijfel meer over mogelijk.

Officieel: Renault heeft bloedhekel aan Verstappen

Sinds het moment dat Red Bull de inboedel van Jaguar overkocht en officeel als eigen team toetrad tot de Formule 1, weet de Oostenrijks-Britse equipe hoe het moet klagen. In de vier vruchtbare jaren (2010-2013) kwam er zo nu en dan een sneer naar zijn Franse motorleverancier, maar sinds het tweede turbotijdperk is ingegaan is het hek van de dam. Beide partijen proberen elkaar al jaren in het slechtst mogelijke licht te zetten. Deze week komt Renault met een nieuwe poging om Red Bull, en in het specifiek Max Verstappen, uit de tent te lokken.

Hoewel Renault en Red Bull al jaren schoon genoeg van elkaar leken te hebben, moesten ze aan het einde van de dag alsnog met elkaar door de deur kunnen. In een teamsport als de Formule 1 is er immers geen andere manier om te slagen, dan je eigen overtuigingen en meningen opzij te zetten ten faveure van het groepsbelang. Alle neuzen moeten dezelfde kant op staan.

Bij Renault en Red Bull was dit overduidelijk niet het geval. Dit werd niet in het minste geholpen door de vreselijk onbetrouwbare Franse krachtbron en het schijnbaar oneindige aantal uitvalbeurten die daaruit voortkwamen. De frustratie is begrijpelijk, want het aantal keren dat Ricciardo en Verstappen een potentieel podium zagen veranderen in een DNF is inmiddels niet meer te tellen. Nu Red Bull het contract met de Franse constructeur eindelijk heeft verscheurd om een samenwerking met Honda te verwezenlijken, kunnen beide partijen alle mogelijke beledigingen die ze in het arsenaal hebben op elkaar afvuren.

In aanloop naar de Grand Prix van Brazilië laat Renault nogmaals weten dat het geklaag van Max Verstappen is aangekomen. Op de officiële blog van het Franse raceteam schrijven ze het volgende:

“A party atmosphere is one similarity between Mexico and Brazil, with another being the sheer volume of people living in the two host cities. With a combined population of 20 million, which may or may not be equivalent to the number of times Max Verstappen has moaned about something this season, these two back-to-backs are physically HUGE.”

Het is geen verrassing dat Renault ervoor het gekozen om Verstappen op de hak te nemen. De Nederlander is de afgelopen twee seizoen bijzonder vocaal geweest over de gebreken van de Renault-motor. Daniel Ricciardo heeft er ook een handje van. In het proces heeft hij zelfs eens zijn stem verloren, door dusdanig hard te schreeuwen. Ironisch, want het is vanaf volgend jaar juist zijn werkgever. Hopelijk kennen zij volgend jaar ieder een vlekkeloos seizoen.55 reacties

Ach, beetje humor moet kunnen toch?
@Edge: Zal je net zien dat de motor van Ricciardo weer eens ploft in ronde 12 of zo…
De reactie van Max komt vast over de boordradio :)
@awesome: nee hoor hij trapt ze tot rook tijdens de race voor de goede reklame voor die franse troep
Typisch dat een groot concern als Renault zich zo uit de tent laat lokken door een 21 jarige…
@cvoc: pr-mevrouw die dat blogje bijhoudt. Beetje tof doen, je kent ’t wel.
@cvoc: Alsof het hele concern zich bemoeit met 1 berichtje.
@cvoc: valt toch niet mee om met dacia te racen goedkoop is duurkoop
@cvoc: Alsof het erger is als je je door een jong iemand uit de tent laat lokken dan door een ouder iemand… En het is natuurlijk niet zomaar een 21 jarige, het is de eerste rijder uit het Red Bull Formule 1 team die zijn gal spuugt over Renault.
Aandoenlijk is het.
@str8six: zielig is in mijn ogen een beter woord.
@w0o0dy: inderdaad. Op de borst kloppen met kleine succesjes alsof ze uitzonderlijke prestaties hebben neergezet..
@str8six: ja het is een uitzonderlijke prestatie om zo vaak uit te kunnen vallen gezien het bedrag dat er in ontwikkeling geduwt. Het is ook uitzonderlijk dat beloofde updates zodanig uitgesteld worden, dat tegen de tijd dat ze er zijn al verouderd/achterhaald zijn. Het is ook een zeer uitzonderlijke prestatie dat de piloten tot op heden nog steeds niet openlijk gezegd hebben dat ze hun motor mogen steken in hun r..t. Dat redbull alsnog redelijk goede prestaties weet te leveren zegt mij veel over rb dan renault die met identiek hetzelfde motor een zichtbaar achterstand heeft
Snap het aan de ene kant wel. RB14 is onbetrouwbaarder dan de motor en toch de hele tijd blijven wijzen naar Renault. Mexico was het ook de koppeling en niet de PU.
Max moet wel een beetje oppassen dat zoiets niet ‘gaat leven’. Niemand graaft een zeiksnor.
@jaapiyo: Vettel heeft anders aardig wat fans en is tevens koning zeiksnor
@henk_he: en viervoudig kampioen niet te vergeten.
Met een Renault motor notabene.
@jaapiyo:
Aan het eind van de dag verandert elke coureur met een onbetrouwbare wagen in een “zeiksnor”. Dat “pas op dit pas op dat” gedoe heeft dus niet zoveel zin.
@jaapiyo:
Ik hou van kritische en eigenzinnige mensen itt laffe kritiekloze meelopers.
Verstappen is geen zeiksnor, maar constructief kritisch, daar moeten die klunzen van Renault dankbaar voor zijn.
@kempenaer: juist, helemaal mee eens
Ik voorspel een opgeblazen Renault motor aan t eind van de laatste GP. Fransen zijn echt geen leuk volk (ik ken eigenlijk maar één uitzondering maar ze is wel een ex).
@w0o0dy: ik kan je de hand schudden! Ook een Française gehad, het zijn idd geen leuke mensen.
Maar dat zijn de Nederlanders ook niet, de Fransman durft wel te staken, wij zeiken alleen maar.
@rufctr01: @w0o0dy: Herkenbaar inderdaad maar zeg dat over Marokkanen en je hebt meteen een ban te pakken. Bij Fransen (of Duitsers) is het kennelijk geen racisme.
via Android app
@evdw: waarom haal je dit er bij?
@yourockmyworld: Wat bedoel je precies met “dit”?
@w0o0dy: Zo leuk zal ze dan ook wel niet geweest zijn als het nu je ex is.
@sketcher: of ik was toch niet leuk genoeg ;-)
@w0o0dy: Dat kan ik mij bijna niet voorstellen…
@87sandyd: +1. *gooit stringetje*
@w0o0dy: als ik max was zou ik daar zeker voor zorgen zowelmtijdens de training en de race zelf even laten zien dat die franse humor die ze in elkaar grbutst hebben niet deugd.
Beetje onprofessioneel als je het mij vraagt.. en dan is het geklaag zelfs nog ergens aan toe te wijzen..
Mocht Max dit jaar nog een keer winnen kan hij natuurlijk alles in één klap goedmaken door de overwinning aan Renault op te dragen. Het zijn maar woorden, kost hem niks, maar niemand kan hem dan meer een klager noemen en als hij RBR Honda toch niet wat wordt is er dan weer een team meer om bij te solliciteren.
@mashell:
Scherp!
En een hele waarheid.
@mashell: Max verkeert in de luxe postitie dat ie niet hoeft te solliciteren. Zowel Mercedes als Ferrari willen hem hebben…
Ik kan er de humor wel van in zien.
Het is een blog dus zelfs een bedrijf kan zich daar een iets scherpere mening veroorloven. Maar je zou natuurlijk net zo goed kunnen zeggen: …which may or may not be equivalent to the number of times the Renault engine has failed this and previous seasons,…
Renault F1 heeft sowieso wel grappige tweets! Dit is gewoon humor. Niks meer, niets minder
F1 = Bitch Fight!
Iedereen weer lekker de oranje bril op natuurlijk. Allemaal de schuld van Renault en niet “onze Max”..
@r32t: heeft niks te maken met een oranje bril. Renault faalt en bouwt de zwakste en meest onbetrouwbare motor van het veld. Daar mag je als miljoenen betalende klant dan niet over klagen?
@beetec: de rb onderdelen hebben al vaker gefaald dan de PU dit jaar…
@peug206: RBR is zelf ook onbetrouwbaar maar daar gaat het niet om. Renault maakt een slechte krachtbron maar daar mag je als betalende klant blijkbaar niet over klagen.
@beetec: hoe vaak roepen ze daar de pu en later blijkt het wat anders te zijn? Te vaak. Als ze nu alleen problemen hadden met de PU dan was het een heel ander verhaal geweest. Ik hoor bijvoorbeeld STR ook niemand klagen over de Honda, maar die Renault…
@peug206: dus je zegt dat omdat andere onderdelen ook kapot gaan maakt het niet uit dat de motor slecht is en je er dus niet over mag klagen. OK.
Die spec3 van Renault heeft zo’n slechte driveability dat Renault zelf hem maar niet gebruikt. Lekker bezig jongens.

STR is een heel ander verhaal. Die zitten in een ontwikkeljaar en offeren resultaten op om stappen in ontwikkeling te maken.
@beetec: jij ziet de splinter in het oog van de ander maar mist de balk in je eigen volgens mij.
@peug206: Prima. Ieder z’n mening.
Feit blijft dat ondanks de problemen bij RBR zelf, ze met een Mercedes of Ferrari krachtbron om de titel hadden meegedaan. Renault komt er gewoon niet aan te pas. Te onbetrouwbaar en te langzaam.
Als je dat niet ziet dan houdt het op.
@beetec:
Je hebt helemaal gelijk. Je zegt logische dingen. Blijkbaar te moeilijk voor sommigen.
@beetec: “Renault faalt en bouwt de zwakste en meest onbetrouwbare motor van het veld”
Nee, dat is duidelijk de Honda. Met de Renault kun je races willen. Juiste conclusie: die motor is gewoon goed.
@mashell: daar denken ze bij Renault blijbaar anders over…

Renault over Honda: “Ze maken grote stappen en verbeteren enorm”
Vrijdag, 28 september 2018 om 21:57 uur
Renault is normaliter niet erg positief als het gaat over Red Bull Racing of Honda, maar tijdens de persconferentie in Rusland was de Franse fabrieksformatie toch enigszins complimenteus richting de Japanse motorfabrikant. Volgens Cyril Abiteboul maakt Honda grote stappen en verbeteren ze zich in een rap tempo.
https://www.gpfans.com/nl/amp/article.php?id=9118
@mashell: De Renault motor is gewoon goed? Maar je volgt F1 verder wel een beetje?
Ik geef het op.
Tellen we dan ook de keren mee dat RB initieel de schuld bij Renault in de schoenen schuift maar nooit mans genoeg blijkt om toe te geven dat het toch echt aan RB zelf lag. Zoals bijv bij het koppelingsprobleem van Ricciardo (en Verstappen in de training) in Mexico.
Als ze zo’n grote broek aantrekken, zou het ze ook sieren als ruiterlijk zouden toegeven wanneer een DNF niet de schuld van Renault.
En ja, ik snap dat dit wachten is totdat Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen.
Ik heb er niet echt een probleem mee dat er van alles geroepen wordt.

Wat ik hier vooral minder vind is het hypocriete. Er over zeiken dat iemand anders zeikt. Zeuren dat iemand anders het vuurtje opstookt…terwijl je dit zelf aan het doen bent.

Dat vind ik eigenlijk gewoon een beetje zielig.
Miljoenen spenderen om het laatste beetje positiviteit uit je merk te trappen. Maar goed, zakelijk gezien zijn Fransen ook zeer onbeschoft volk. Ik mag dat helaas regelmatig ervaren.
Zou het stiekem wel mooi vinden als Max in Abu Dhabi na het finishen (ik ga er even vanuit dat dat lukt) de auto even goed in de rev-limiter laat draaien en hem vervolgens verantwoord af laat fikken. Dikke doei! Enorm kinderachtig natuurlijk maar het zou oh-zo-lekker zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).