Renault Sport maakt de Sandero R.S. nog gaver

Auteur: , 19 Reacties

Good news!

Oude wijn in nieuwe zakken. Normaliter zijn we er niet zo’n heel erge fan van, tenzij het goed is uitgevoerd. Bij de Dacia Sandero doen zie dat perfect. Het is vooral heel veel meter auto voor relatief weinig geld. Nieuw, dus met garantie. Beproefde techniek, waardoor je hopelijk minder aanspraak hoeft te maken op die garantie.

Nu zijn oudere auto’s in sommige gevallen erg leuk om te rijden: de sensaties komen wat minder gefilterd binnen. De tekortkomingen die een auto niet zo goed maken, zijn vaak precies de redenen dat een auto wel leuk is. Helemaal als een befaamde sportdivisie zich erover gaat buigen.

Renault Sandero R.S. '19

In dit geval gaat het om de Renault Sandero. Niet op alle markten wordt de auto ‘Dacia‘ genoemd, zoals in Zuid-Amerika. Speciaal voor die markt is er ook een extra snelle Renault Sandero, namelijk de Renault Sandero R.S., deze is er overigens al sinds 2015. Vandaar dat Renault de auto onderworpen heeft aan een heuse facelift. De auto is gaver gemaakt dankzij een nieuw front, opgefriste achterkant en een licht herzien interieur, alhoewel afbeeldingen ervan schaars zijn. We moest het met de onderstaande foto doen. Mooi paneeltje, niet?

Renault Sandero R.S. '19

Het recept van de auto is niet bijster bijzonder, maar het totaalplaatje is wel heel erg leuk. Onder de kap huist namelijk een atmosferische 2.0 viercilinder, goed voor 150 pk aan vermogen en 205 Nm aan koppel. Dat zijn de krachten die je kan opwekken als je gebruik maakt van ethanol. Ga je enkel op benzine rijden, dan krijg je ‘slechts’ 145 pk en 201 Nm.

Renault Sandero R.S. '19

De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak met extra korte verzetten. De 0-100 sprint lijkt met 8 seconden niet heel snel te zijn, maar je moet voordat je de 100 km/u hebt bereikt, nog even van 2 naar 3 schakelen. De topsnelheid is 205 km/u, meer dan voldoende voor zo’n soort auto, zeker omdat de vier schijven rondom specifiek benoemd worden! Qua prijs moeten we even niet mee kijken, in Brazilië kost de Renault Sandero R.S. een kleine 18 mille. Gezien de CO2-uitbrakende kwaliteiten van deze ouderwetse motor zou de Nederlandse prijs op 65 mille komen te liggen, ofzo.19 reacties

Good news!
@spacemoon24: ik las het met de stem van Captain Slow in mijn hoofd
Maak dan een Twingo RS ipv van dit..
Je zou denken, 1.2 TCe met dezelfde pk’s erin, moet toch te verkopen zijn in NL. Vind het best een geinig ding om te zien.
@e34m5touring: volledig mee eens. Ziet er stukken beter uit dan die Dacia…
Dit is toch de ideale eerste auto? Of een fijne woon-werkslet als je niet meer dan 50km per dag moet doen. Na het werk lekker scheuren zonder meteen bang te hoeven zijn voor je rijbewijs.
Het blijft een heel mooie kleur. Of je die nou op een Renault, Smart of Dacia doet, altijd mooi.
Als het toch over Braziliaanse gebakjes gaat, de nieuwe Fiat Argo ziet er wel strak uit:
https://argo.fiat.com.br/
@rulefollower: crossover ziet er nooit strak uit
@lekkerlinksrijden: Dan moet je even iets naar beneden scrollen op die site, want dat is slechts één van de uitvoeringen. Je hebt ook een 1.8 HGT uitvoering -> lijkt me aardige concurrentie voor deze Sandero.
@jorrit: tot aan de laatste punt gescrolled, niets interessants gezien
@rulefollower: Fiat Brasil is al een aantal jaar stukken interessanter dan Fiat Europa. Jammer genoeg…
Beproefde techniek, 2.0 4 cilinder met 150 pk , zelfde blok als de Clio Williams? ;)
@tmenges: aan het inlaatspruitstuk is te zien dat dit blok (in basis) inderdaad uit die periode komt.
De achterkant ziet eruit alsof de eigenaar een klantenkaart bij de Halfords heeft.
(bestaat dat nog, de Halfords?)
2.0 atmosferisch! Nice! Mooi dat dit nog wordt gedaan
@baklava: Mazda doet het al jaren en nog steeds.
@tge1: weet ik. Maar mooi dat Renault hier ook mee doorgaat
Al geef je een aap een gouden ring..
Ze hebben er wel de nodige moeite in gestoken maar ik blijf het allemaal net niet vinden.
Ouderwets uiterlijk en cheap ass interieur (op de carbon accenten na).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).