Renault ‘verliest’ Ringrecord aan MINI [video]

Auteur: , 25 Reacties

Een MINI Cooper JCW slaagde er in om een sneller rondje Nordschleife af te leggen dan de Megane RS 275 Trophy-R. De laatste blijft echter toch als snelste voorwielaandrijver in de boeken staan.

MINI Schirra

De reden? Waar de Megane als *kuch* ‘standaard productieauto’ wordt beschouwd, is de MINI JCW GTS van Schirra Motoring getuned tot 290 pk, voorzien van sperdiff, kleverige Dunlop Direzza 03G’s, en tot op het bot gestript, waardoor er nog maar 1.005 kilogram over de Groene Hel gejaagd hoeft te worden. Een 100% tuningproduct dus, dat zich niet met standaardauto’s mag laten vergelijken.

Schirra is overigens geen vreemde op de Ring, in 2011 nam het deel aan de 24 uur, en bovendien racet het in het VLN-kampioenschap.

Hoe dan ook: de tijd van 7:44 minuten die Christian Gebhard van Sport Auto met de oranje anorexia-JCW (met handbak) op de klok zette mag dan 10 seconden sneller zijn dan die van de Fransoos, hij komt niet in de Nordschleife-annalen te staan. Unfortunately, peanut cheese. Gelukkig hebben we de video nog:25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zal wel heerlijk sturen. Vind een gewone s al lekker rijden. Al blijft het voor mij toch altijd een beetje een vrouwen/metromannen auto.
@marijn90: je moet gewoon schijt hebben aan wat anderen denken. Altijd maar dat ‘wat denkt de buurman’ mentaliteit is nergens goed voor. Ik rijd auto’s voor mijzelf. Vind het niet erg om in een Mini Cooper Cabrio te rijden, of een Fiat 500 Cabrio Abarth in babyblauw. Of heck, zelfs al zou ik een Nissan Cube leuk vinden, zou ik het gewoon doen. De reden dat ik BMW rijd is dan ook nauwelijks echt om de badge. Gewoon ermee opgegroeid en het rijdt echt voortreffelijk, zoals naar mijn wensen. Om het toch wat specialer te maken, heb ik voor een sienna rode gekozen. Lekker opvallend kleurtje :)
@jzaero: Ik trek me echt totaal niks aan van wat andere van me denken. Vind de tt bijvoorbeeld ook gewoon een gave auto en niet zoals hier vaak wordt gezegd een kappersauto. Maar bij een mini heb ik dat wel. Sorry?
@Marijn90: Haha, no offense ofcourse, bedoelde het meer als algemene opmerking :)
Als je het zover uitbouwt kan je je ineens gaan afvragen welke tijd zo’n WTCC voorwiel aandrijver erover zou doen.
@Hupke: Had Honda niet laatst als test een WTCC auto mee laten doen aan de 24H?
@Hupke:
Volgend jaar wordt je vraag beantwoord. Dat is er een wtcc race op de Nordschleife (voorafgaand aan de 24h)
@offroad:

Nog een jaar wachten dus. Wie weet herinner ik me dit artikel dan wel.
Ik zou eerder zeggen: “Too bad peanut butter”. Maar alsnog, slechts 10 sec sneller dan de “redelijk” standaard Renault. Ik denk dat daar meer in gezeten had.
@ahs1979: Sowieso een raar fenomeen. Er zit kaas noch boter in, maar toch noemen we het zo. Ik propageer ‘notensmeersel’.
@sir_smokalot: Dan prefereer ik toch ‘diarree in een potje’.
@sir_smokalot: notensmeersel.. en dat terwijl er geen noten in zitten? (pinda = géén noot!).
En het dan toch een pea’nut’ noemen. Rare jongens, die Engelsen….
@sir_smokalot: nútsjesmoar!
@sir_smokalot: ik stel smeerpinda’s voor (analoog aan smeerworst en smeerkaas )
@w0o0dy: Interessant. Dit lijkt me de beste optie maar het roept ook weer een vraag op. Hoe kijk jij dan aan tegen chocopasta? Moet het in dat licht dan niet pindapasta worden? Of, rigoureus, ook meteen daar maar smeerchoco van maken? Ben benieuwd naar je motivatie.
@baasbas: geef een kind smeerchoco op brood en wacht 10 minuten… Kijk naar je kind en je weet dat Smeerchoco spot on is…. :-D
@w0o0dy: Ik zie je punt, zeer terechte opmerking. Maar dat impliceert een wel heel rigoureuze naamswijziging. Elk levensmiddel wat zachter is dan baksteen leent zich dan opeens voor de toevoeging ‘smeer’. Ik zie dan ook toepassingsmogelijkheden voor oorsmeer en volgens dezelfde analogie neussmeer….
@baasbas: Vergeet echter niet dat de consistentie van een product doorgaans extreem onderhevig is aan de temperatuur ervan. Boter bijvoorbeeld, maar ook Snickers kan je, mits warm genoeg, gewoon uitsmeren. Behalve de pinda’s erin dan…

Wat me op het volgende brengt: misschien moet Snickers eens een reep maken met stukjes noot, in plaats van hele pinda’s.
@ahs1979: Dat rijmt niet. Het moet zijn: Too bad, peanut spread…
@MDA: klopt. Nog meer off-topic. Bij de Aldi hebben ze pindakaas in assortiment en het merk heet: Helaes. Daar kan ik dan wel weer om lachen.
Zo te zien doen die banden uitstekend hun werk. Best prijzig ook, stuk duurder dan bijvoorbeeld de Toyo R888.
Tja een hoop pk’s in zo’n gestript autootje proppen en uit eindelijk geen enkel record verbreken… Laat ze maar wielren wedstrijden gaan organiseren op die circuits, stuk minder saai om naar te kijken en beter voor het milieu :-) Wel een idee trouwens…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).