Renault Zoe E-Sport Concept is een hete elektrobom

Auteur: , 10 Reacties

Kan dit ding misschien in productie, s'il vous plaît?

Renault verraste vriend en vijand met deze Zoe E-Sport Concept: een stevig uitgebouwde versie van de gewone Zoe met twee elektromotoren die samen 463 pk en 640 Nm leveren. Daarmee zoeft deze kleine blauwe Fransoos met Formule E-genen in 3,2 tellen naar 100 km/u, maar bij 209 km/u is le koeque op.

Ondanks de bescheiden afmetingen weegt het bommetje wel even 1.400 kg, wat uiteraard te maken heeft met het loodzware accupakket. Toch geeft het ding aan dat ook EV’s er behoorlijk uitnodigend uit kunnen zien. Het gaat echter nog om een concept. Of er überhaupt een (al dan niet teruggetunede) productieversie komt valt te bezien, maar we gokken van niet.10 reacties

Ziet er zeker dik uit en wat een mega specs, maar 1400kg lijkt me dan weer minder. Had alleen toch liever een handbak en verbrandingsmotor gezien in dit kleine scheurijzer.
Ongeveer zelfde gewicht als een A45, heerlijk ding!
Ben benieuwd of het de productie gaat halen (waarschijnlijk niet)
Design ziet goed uit, als ze dit betaalbaar kunnen maken dan gaat het toch als warme broodjes over de toonbank? 250pk is zat, zeker als dat nog een hap kilo’s scheelt.
@drf76: het gewicht zit puur in de accu’s. Die heb je toch nodig, of er nou 450 of 250pk in zit.
Best oogelijk ..
Heeft iets weg van de Clio V6 met die brede onder/achter kant
Tesla killer?
Dat dit er zou komen voor het grote publiek betwijfel ik ook, toch met die specs en looks. Maar de Zoe RS vermoed ik dat die er wel zal komen. Het project ligt momenteel tijdelijk stil, maar zou absoluut niet afgesloten zijn. Probleem is nog de actieradius die nog te klein is voor een sportieve hot hatch. Alhoewel de BMW I3 S komt er aan, dus ik verwacht wel op zen minst een gelijkaardig ‘antwoord’ op BMW’s sportieve EV. Blijven hopen dus. Een Zoe vind ik mooi, maar is gewoon gewoon. Ik zou het toch leuk vinden om iets speciaals te zien op gebied van elektrische wagens zoals deze Zoe E-sport, maar dan liefst een echte productiewagen die er gewoon in de dealer staat.
Als ze alleen de bodykit al gingen verkopen
Zohee! Eindelijk een stoer ev tje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).