Rezvani The Beast, weer een kansloze nieuwe supercar?

Auteur: , 5 Reacties

Het zou niet de eerste gelikte teaser zijn van een supercar die het levenslicht nooit gaat zien. Al claimt de maker ervan wel betrokken te zijn bij het ontwerp van Vencer's Sarthe, het Hollandse supercarmerk dat wél een exemplaar op de weg heeft gezet.

Weer een kansloze supercar?

Het bedrijf achter The Beast, zoals de stoere naam van het model op de render luidt, is Rezvani Motors. Een lichtgewicht supercar met een krachtige motor. Een pure rijdersauto die concurrenten ver achter zich moet laten. Klinkt leuk, maar het enige dat we zien is een stukje voorscherm met iets wat lijkt op een X-Bow achtig veerpakket.

Maar wie is de man achter dit design? Googelen leverde in eerste instantie wat weinig op, maar uiteindelijk stuitten we op de van oorsprong Iraanse Fardees Rezvani, die vanuit Californië een designbedrijfje runt, RAD Automotive.

Dit bedrijf is verantwoordelijk voor nooit op de markt verschenen projecten als de RF22, die onder de vlag van automerk Bulleta in productie genomen zou worden. Je raadt het al, dat gebeurde niet. Terwijl de basis van het concept toch goed was, dat was namelijk een Lotus Evora.

Verderop op de site staat de Volarra GT. Volgens het begeleidende tekstje werkte Rezvani mee aan het supercarproject van Robert Cobben, de CEO van Vencer. De Volarra GT evolueerde volgens Rezvani daarop tot de Vencer die wij nu kennen.

Een belletje met de voorlichter van Vencer leerde ons dat dat niet helemaal waar is. Rezvani is inderdaad betrokken geweest bij delen van het ontwerp van de Sarthe, maar dat ging om detailwerk en zeker niet om de hele auto. De rechten van de render op de site van de Iraniër liggen echter bij Vencer, niet bij Rezvani.

Toegegeven, die Rezvani kan een aardig potje schetsen. Talent wasted als daar niks mee gedaan wordt. Gaan we dit ooit op de weg zien of kan ‘ie linea recta naar de lijst supercars die we nooit zagen?

UPDATE: en de 2e teaser is hier:

The Beast

UPDATE: alle info over The Beast vind je HIER!5 reacties

Ik begin die teasers langzamerhand een beetje zat te raken, eerst teaseren ze je bijna dood om vervolgens te verdwijnen in de lijst “supercars die er nooit kwamen”…

Waar blijft dat linkje naar dat artikel trouwens?
@marikoelolo: Check, heb ‘m erin gezet.
Die gaat er niet komen, de markt voor lichte hardcore sportauto’s is gewoon te klein.
De meeste mensen die zeggen dat ze dat wel willen kunnen het niet betalen.
De gene die het wel kunnen betalen willen geen afscheid nemen van hun elektrisch verstelbare massagestoelen, airco en audiosysteem met tig speakers.
Helaas, het is niet anders. Daarom zijn die paar diehards zo blij dat een merk als Lotus vooralsnog weigert te verzuipen.
Met zo’n naam in ieder geval niet…
t plaatje lijkt imo een beetje op een Veneno.
Jongens, dit is maar een 3D concept, volgens mij van Samir Sadikhov

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).