Ricciardo: “ben niet weggerend voor Verstappen”

Auteur: , 24 Reacties

Het lijkt er misschien op, volgens de Australiër klopt er geen hout van.

Door de onverwachtse onthulling dat Daniel Ricciardo een overstap ging maken naar het fabrieksteam van Renault, begonnen fans van de Formule 1 wild te speculeren over de achterliggende reden. Volgens velen was de abrupte keuze simpel te verklaren: de zeer goed presterende Max Verstappen werd voor hem te gevaarlijk.

In de tussentijd zijn de gemoederen hierover enigszins bedaard, maar met de komst van de tiendelige Netflix documentaire ‘Drive to Survive‘ wordt de kwestie nieuw leven ingeblazen. In een van de delen laat de teambaas van Red Bull, Christian Horner, namelijk vallen dat hij denkt dat zijn oud-coureur gevlucht is voor het gevecht met Verstappen. Volgens The Telegraph zegt Horner in de serie het volgende: “Is he (Ricciardo) making the right career choice? My assumption is that he is running from a fight (with Verstappen)

In een gesprek met EFTM reageert Ricciardo op de woorden van zijn ex-teambaas. In het uitgebreide gesprek vertelt de Australiër dat hij begrijpt dat mensen zijn keuze zien als een laffe zet, maar dat dit in werkelijkheid helemaal niet de motivatie is geweest om van team te wisselen.

“I can see how people might want to think that or say that and everyone has an opinion and that hasn’t been pulled from nowhere. I obviously say no, not true — I love a good fight. It’s more about me than Max and a lot of reasons but one I’ve stated a few times, and I think some people understand it, but I was at Red Bull for five years. They had won four titles and I joined straight after that. So in five years from that first year, I was like, ‘I’m going to win a world title, it’s going to happen’. It didn’t. We never really got close. I’m not bitter about it, it’s just the reality.””

Hoewel Ricciardo vertrokken is van een team dat met enkele regelmaat een overwinning scoort naar een team dat sinds zijn terugkeer in de koningsklasse nog geen podium heeft gepakt, vreest hij niet voor een onsuccesvolle toekomst. Natuurlijk begrijpt de Australiër dat het even kan duren voordat zijn team zich kan meten met de besten, maar die gok waagde hij liever dan dat hij nog langer bij Red Bull bleef. Binnen enkele weken zullen we ontdekken of het de juiste keuze is geweest.24 reacties

Volgens mij is het simpel. RBR heeft hun talent Verstappen met veel geld gebonden om te blijven in de tijd dat RBR de gok ging nemen met Honda. Ricciardo kreeg niet hetzelfde geld en is daarom vertrokken.
@mashell: Ricciardo heeft hetzelfde aanbod gekregen, dus zo simpel is het niet.
@rollingstoned: maar toen liepen de sollicitaties al. In zakelijke termen heet dat een vertrouwensbreuk, die die met geld niet meer te lijmen.
@mashell: Nah, RIC heeft gewoon op de verkeerde paarden gewed, want zowel Mercedes als Ferrari moesten hem niet.
En toen kwam Renault met een dikke zak geld. Hoewel hij bij Red Bull meer had kunnen verdienen.

Het basissalaris is bij Red Bull dan wel een stuk lager, maar ze kunnen een hoop extra verdienen door WK punten te scoren en races e.d. te winnen. Bij Renault is speelt dat veel minder mee…
@mashell: ik kan niet geloven dat het Ric om het geld te doen is. Die beste jongen hoefde al geen dag te werken door de rijkdom van zijn pappie en door het salaris wat hij in de afgelopen 5 jaar heeft gekregen + toekomstig salaris door bij RB te blijven, hoeft hij ook nooit meer zijn hand op te houden bij pappie.
Dus in dat geval is het eerder een eer kwestie en een ‘wat nieuws’ kwestie.
@gregorius: dat is dus een misverstand, zijn vader is niet rijk: https://www.reddit.com/r/formula1/comments/as5ixu/daniel_ricciardos_financial_background/
@chills: Ongeacht of zijn ouders wel of niet rijk zijn, RIC is al lang en breed binnen. Puur voor het geld hoeft hij het niet te doen.
@chills: mooi. Dank.
iig, nu is hij rijk. Straks is ie binnen. Dan snap ik t wel van hem.
@mashell: Nee, er zijn een paar aspecten en Ricciardo noemt er hier één, de kans om ooit wereldkampioen te worden werd voor Ricciardo met de dag kleiner, als hij langer bij Red Bull zou blijven, tenminste in zijn eigen visie gezien. Daarnaast past Ricciardo door zijn tragere groei naar wereldkampioenschap-formaat ook beter bij Renault, dan bij Red Bull, met een Honda-motor. Niet omdat hij niet van de snelheid en de gevechten houdt, maar omdat Ricciardo meer van de stabiliteit is. De Honda-deal was hem te onzeker en met Renault wist hij wat hij had, ook al was de samenwerking met Red Bull en Renault naar het dieptepunt gedaald. Renault heeft hem verleid met geld en inzichten op de verbeteringen die er aan zaten te komen voor 2019-2021.
Ook ik vond het eerst een bijzondere stap, maar na analyse van wie Ricciardo is, kwam ik al snel tot het inzicht, dat Renault eigenlijk het beste voor hem is, om hem een mogelijke gooi te laten doen naar het wereldkampioenschap. Hij hoeft niet bang te zijn voor Hulkenberg, daar is Ricciardo veelste goed en constant voor, dat heeft hij al bewezen. Ricciardo houdt meer van zekerheden, zowel technisch, als financieel, maar is altijd toekomst gericht en positief, met een kwinkslag.
Volgens mij is het simpel. RBR heeft hun talent Verstappen met veel geld geboden om te blijven in de tijd dat RBR de gok ging nemen met Honda. Ricciardo heeft zijn kans gehad, is nu te oud en is daarom vertrokken.

Bij Red Bull wordt ie geen wereldkampioen én verdiend ie minder. Bij Renault krijgt ‘ie in elk geval een zak geld en wordt ‘ie tenminste eerste rijder. Hij hoopt op een 2005 scenario.
@willeme: Dit, gewoon een verstandige beslissing van de Honey Badger.
@willeme: 1e rijder… dat moet nog blijken, Hulkenberg is lang zo slecht niet.
@rollingstoned: Maar ook lang zo goed niet! ik heb hem de afgelopen jaren dingen zien doen, die niet horen bij iemand met zijn ervaring. Maar daar zijn er meer van op de grid, neem een Grosjean, doet dezelfde bijzondere uitstapjes met een Formule1-wagen. Maar blijkbaar zijn zij nog altijd beter, dan het talent wat in de coulise staat.
Volgens mij is het simpel. RBR heeft hun talent Verstappen met veel geld geboden om te blijven in de tijd dat RBR de gok ging nemen met Honda. Ricciardo zag dat Renault beter zou zijn dit seizoen en is daarom vertrokken.

Bij Red Bull wordt ie geen wereldkampioen én verdiend ie minder. Bij Renault krijgt ‘ie in elk geval een zak geld en wordt ‘ie tenminste eerste rijder en Wereldkampioen.
Met de talenten die er nu zijn en binnen begint te stromen is zijn kans op een WK veel kleiner geworden. Toen het nog alleen Vettel en Hamilton waren, was zijn kans wat groter. Het is een goede coureur maar zijn talent niveau zit niet op dat van Hamilton, Verstappen en Vettel. Daarnaast is hij ook niet meer de jongste dus tijd begint ook te dringen. Wat hij feitelijk met de overstap naar Renault gedaan heeft is opgeven. Tenzij er een godswonder geschied en die Renault ineens de meest dominante auto wordt, zie ik ‘m misschien nog kampioen worden, maar dan heeft hij eerste met Hulkenberg af te rekenen.

Linksom of rechtsom, en als je realistisch bent, heeft Horner gelijk. Daarnaast is het zak met geld ook niet verkeerd natuurlijk. Trouwens weer een stomme fout van Renault om een coureur als Ricciardo zoveel geld te geven en dan in de overtuiging zijn dat hij hun een kampioenschap gaat brengen.
@rick-dos: Ik denk niet, dat het Renault persé omdat het binnenhalen van het kampioenschap te doen is. Maar eerder om alle know-how die Ricciardo wel heeft en overbrengt naar het team, gewoon kennis van Red Bull, die hij meebrengt en dat heeft Renault wel slim gedaan. Daarnaast heeft men met zekerheid iemand binnengehaald die een wedstrijdje kan winnen, daar is het begin en de rest aan winsten is meegenomen. Als men uiteindelijk om een kampioenschap komt te vechten, is Ricciardo een mogelijke zekerheid, hij is namelijk zo steady als maar zijn kan.
Ik geloof ook niet dat hij weg is gegaan vanwege Verstappen. Hij is een sportman en heeft volgens mij de juiste mentaliteit om die uitdaging aan te gaan. Volgens mij is hij naar Renault gegaan voor een nieuw avontuur in de herfst van zijn carrière en de daarbij behorende flinke zak met geld. Ik had wellicht hetzelfde gedaan. En mocht het niks worden van de auto van Renault, dan kan hij het nog altijd daarop afschuiven ipv op zichzelf.
Kortom: weggegaan om Verstappen.
Combinatie van een paar zaken is logisch: met Verstappen in één team zal een kampioenschap lastig worden, een zak geld terwijl je wacht op een auto die meedoet voor de titel is niet verkeerd, misschien trekt Renault er hard genoeg aan om toch een titel te halen en anders lag het aan de auto, als laatste kan hij misschien weg per 2020 dus dan kan hij opnieuw in een topteam proberen te komen…en een zak geld is nooit weg.
@w0o0dy: Daarom. Hij is inmiddels al 29. Bij Red Bull heeft hij relatief weinig kans op een titel of een zak geld. Bij Renault heeft hij in elk geval een zak geld. Misschien heeft hij dan óók nog eens zicht op een titel. Hele logische stap.
@willeme: als hij bij rbr bleef en als rbr de wagen levert die kampioen kan worden krijgt max ook de kans op de titel. Als ric zich moet meten met max zal hij harder moeten werken. Als renault een wagen levert die kampioen kan worden denk ik dat ric een beetje voor heeft op hulk. Met alle respect voor hulk denk ik dat ric de betere van de twee is. Max daarin tegen word nu al bezien als een kampioen mits de nodige materiaal, waardoor als ric ooit een kans wilt maken op een kampioenschap meer kans heeft in een team zonder Max dan met. Bijkomende vraag is of dat met Renault gaat lukken? Dat betwijfel ik, in deze situatie moet je beetje helderziende zijn en kunnen inschatten waneer Hamilton en of Vettel met pensioen zal gaan. In dat situatie is een ervaren piloot met een consistente rijgedrag interesant als 1ste piloot. Daar gaat de naam ric wel vallen, en moet hij zien dat hij beschikbaar is en de nodige aandacht krijgt van die teams. Rbr zou hem liever niet r8chting Mercedes of Ferrari zien vertrekken en zullen dat met lange contracten proberen tegen te houden. Wij weten niet wat er aangeboden is geweest met die contract verlenging, maar seizoen 2021 hoorde daar waarschijnlijk wel bij.
Jongens, dit is bijna als die 8-serie… best wel een uitgemolken thema, toch? 😂
Blijft een smeuïg onderwerp dit..zou SBS6 of RTL boulevard niet misstaan.
@ghost: give the people what they want 😋

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).