Ricciardo is trots op afpakken polerecord Verstappen

Auteur: , 20 Reacties

Wat een pestkoppen zijn het toch, die Australiërs.

Daniel Ricciardo

De hoeveelheid records die Max Verstappen heeft weten te verbreken zijn ongekend. Jongste coureur in een F1 auto, jongste coureur die WK-punten haalt, jongste coureur die een race leidt, jongste coureur die een race wint en ga zo maar door.

Toch is er een smetje op zijn blazoen, als je daarover zou kunnen spreken. Hij is niet de jongste coureur die pole position wist te halen. Dat had natuurlijk te maken met Mercedes motoren die zeer dominant waren in de kwalificaties. Dan werden de PU’s opgeschroefd waardoor de Mercedes-coureurs naar de voorste startrij konden gaan.

Daniel Ricciardo

Vorig seizoen waren er twee kansen voor Verstappen om pole position te rijden en dus ook dat record binnen te halen. Tijdens de derde vrije training van de GP van Monaco reed hij zijn RB14 in de muur. Waardoor teamgenoot Ricciardo vrij eenvoudig pole position kon pakken. Tijdens de kwalificatie van de GP van Mexico zette Ricciardo een zeldzaam cleane lap neer, waardoor hij pole position pakte vlak voor Max Verstappen. Daarover liet hij aan Crash.net weten:

Ik ben er nog steeds trots op dat ik Max heb weerhouden van pole position in Mexico! Want hij is niet meer de jongste, toch? Dus, ja, daar ben ik wel trots op.

Daniel Ricciardo

Zoals Ome @Jaapiyo zou zeggen: “Shots fired!”. Het klopt namelijk helemaal. Dankzij Ricciardo kan Verstappen niet dat record van zijn naam voorzien. Aan de andere kant, we weten allemaal dat Ricciardo het met die brede grijns heeft gezegd, die we allemaal van hem kennen. Waarschijnlijk zal hij er niet zo heel erg mee zitten. Wat dat betreft: wat vindt Ricciardo eigenlijk van de progressie die zijn voormalige teamleden laat zien?

Ze maken vooruitgang nu het seizoen vordert. Wanneer het lijkt alsof het even niet loopt, komen ze toch met grote updates. Ik heb de onboard van Max bekeken en het zag er erg goed uit. De Honda motor doet het heel erg goed.

Daniel Ricciardo

Het is precies één jaar geleden dat Daniel Ricciardo bekend maakte dat hij de overstap ging maken naar het team van Renault. Tot nu toe heeft die move zijn vruchten nog niet afgeworpen. Ricciardo start namelijk niet van de eerste positie, maar vanaf P18. De honeybadger laat weten nog geen spijt te hebben van zijn move naar de Fransen:

Vandaag is er een groot contrast van waar hij staat en waar ik sta. Ik ga niet ontkennen dat het niet makkelijk is om daar mee geconfronteerd te worden. Ik zou liever staan waar hij staat, dan waar ik nu sta.20 reacties

Helemaal prima. Het zal hem gevraagd zijn, dan is dat het enige antwoord dat je als prof kan geven.
Noodzaak van dit artikel? Beetje zuigen.
@hamerhaai: wat is de noodzaak van een artikel over een 7 liter motor die nooit in Europa te zien zal zijn? Het is nieuws, meer niet… Toch?
@brammetjedeb: informeren ofzo. Beetje zuigen en reacties oproepen is maar smerig.

Maar het werkt wel, alweer twee reacties :D

PS saaie race tot dusver.
@hamerhaai: haha, cruisen idd. Als ie maar wint…
@brammetjedeb: cruisen zolang ‘ie maar wint. Daar kom je nog wel op terug :)

Juist spanning en sensatie van afgelopen races was leuk. Niets zolang ‘ie maar wint.

Saaie races zijn saaie races, ook als Verstappen wint.
@hamerhaai: zo’n race moet ook kunnen. Hamilton gaat echt niet aanvallen. Beetje de tijden in de gaten houden en mezelf verwonderen over Ferrari. Wat hebben die weinig snelheid zeg…
@hamerhaai: eigenlijk best spannend…
@brammetjedeb: ben wellicht te brak van gisteren Adam, maar ik voel ‘m nog niet echt.

Gisteren ook niet trouwens :D
@hamerhaai: had je een flinke neger moeten zoeken…😜
Waar kan ik f1 kijken? Ik zit in Denemarken zonder tv
@rolov: ziggo app?
@brammetjedeb: heb ik niet en op kon zit geen rtl
@rolov: radio1 app
@brammetjedeb: GP radio app. Heb je de hele race Olav Mol commentaar. Ook bij de kwalificaties trouwens.
Ik quote: ” Ricciardo start namelijk van de eerste positie, maar vanaf P18.” ja eeh wat doet hij nu, van pole of 18e plek starten
Het zal Max allemaal een zorg zijn. Enige wst voor hem telt is nr 1 worden. En daarbij zoveel mogelijk punten voor de constructeur. Al het andere kan hem gestolen worden.
Evert Santegoeds zou trots zijn op dit “artikel”…
Ik denk dat Verstappen er nog steeds trots op is dat hij Red Bull Racing van Ricciardo af heeft gepakt.
Ik weet dat nog precies van vorig jaar in Mexico. Daar sprak Paul DiResta heel even voor Q3 met Ricciardo en zei, dat hij verwachtte, dat Ricciardo de pole position zou pakken, terwijl het bij Max lekkerder liep en bij Ricciardo minder, dat was de ‘trigger’ voor Ricciardo om dat laatste rondje erg snel te zijn.
Ik heb alleen daarom al en vooral eigenlijk op de manier hoe Paul DiResta het zei, bij SkySport, een hekel aan Paul DiResta gekregen, hij gunde het Max Verstappen niet, zo leek het en het was zo’n beetje de laatste mogelijkheid voor Max, om een pole position te scoren als jongste coureur.
Maar ook Ricciardo vind ik steeds minder sympathiek worden, zeker nu ik hem bij Renault zie ploeteren en hij zijn frustratie minder goed kan uiten.
Daarom vond ik het wel mooi, dat Magnussen hem vanmiddag zo dwars zat. Niet dat ik Magnussen top vind, maar hij racete echt om zijn positie te behouden en dat kan ik alleen maar toejuichen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).