Rij-instructeurs moeten zich goed gaan gedragen

Auteur: , 13 Reacties

Ja jullie daar met al die extra pedalen aan je voeten. Kappen met die ongein nu.

DB9

Minister Melanie gaat namelijk onderzoeken of het een goed idee om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht te stellen voor rij-instructeurs. Tevens onderzoekt Melanie’s ministerie of een pasfoto op het instructeursbewijs een geschikte maatregel is tegen instructeurs die de draak steken met alle regels.

Voor velen onder ons zal het een deceptie van jewelste zijn geweest. In plaats van écht te leren autorijden en die vervelende verkeersregeltjes tot je te nemen uit een boek, had je veel makkelijker aan je rijbewijs kunnen komen. Door bijvoorbeeld trucjes te leren om door je theorie-examen heen te zeilen, je examinator om te kopen of desnoods door je instructrice te palen had je ook gewoon dat felbegeerde document kunnen bemachtigen. Hadden we dat nou maar eerder geweten…

Velen wisten kennelijk wel van deze mogelijkheden af en hebben er en masse gebruik van gemaakt. Het gevolg is dat de rijschool-wereld naar verluidt is uitgegroeid tot een poel van verderf. Maar vooral nu ook 16-jarigen mogen lessen, willen de autoriteiten daar wat aan doen. Brancheverenigingen Bovag, FAM en VRB zijn daarom op de proppen gekomen met onder andere bovengenoemde voorstellen.

Bij rijscholen die aangesloten zijn bij de BOVAG is een VOG al verplicht. Echter Nederland telt ongeveer 7.000 geregistreerde rijscholen en slechts 700 daarvan zijn aangesloten bij de BOVAG. Alle geregistreerde instructeurs moeten wél beschikken over een geldige lesbevoegdheid volgens de Wet Rijonderricht Motorvoertuigen (WRM), maar desalniettemin zijn er dus nog behoorlijk wat cowboys actief. Haal dus snel je lesbevoegdheid, want voor dat je het weet zuigt de overheid ook alle lol uit dit mooie beroep.13 reacties

Zijn die pijlen toch nog ergens goed voor, want zonder had ik die sticker nooit gezien!
Lekker bezig @jaapiyo !
@BmwMPower: en gelukkig zijn daar de reacties, zie de pijl nu pas en eens goed kijken de sticker ook gevonden
Ik ben voor, absoluut.
Maar dan ook voor taxi’s a.u.b! Helemaal in Amsterdam…
@rachid: je hebt al een VOG nodig om je taxipas te halen
VOG is toch wel het minste…
Vesper toch leuk gevonden voor je db9., wat een top bak blijft dat ook. ohja prima hoor Melanie.
@redbee5: 007 ontweek Vesper in een DBS. Maar een DB9 is ook een leuke auto.
Ah wat lief, bovag is weer eens aan het lobbyen geweest. Bovag voegt helemaal niks toe voor een rijschool. Ze moeten gewoon de huidige regels handhaven ipv nog meer regels bedenken. Een instructeur moet nu al gekwalificeerd zijn. Dit samen met de identificatieplicht werkt prima. Gewoon controleren en de huidige regels handhaven dus.
@lekbak: de huidige regels worden ook gehandhaafd, en daar ligt nou juist het probleem. Die regels zorgen er op dit moment voor dat er op sommige WRM passen meerdere instructeurs les geven. Dat dit aangescherpt wordt is alleen maar een positieve wending om het kaf van het koren te scheiden binnen de rijscholenbranche. De hele branche wordt verkloot en het wordt hoog tijd dat er eens stevig ingegrepen wordt.
@rhellema: regels worden niet gehandhaafd. Ik ben nu 4 jaar met veel plezier instructeur. Ik heb in die 4 jaar 1!!! Keer mijn wrm pas moeten laten zien. Namelijk bij mijn aller eerste examen. Dit omdat ik nog geen bekende van het cbr was.
Rij-instructeurs zijn net inboorlingen; je geeft ze wat kralen – sorry ik bedoel pedalen – en spiegeltjes, en ze voelen zich de koning te rijk.
Er zitten een hoop prutsers die inderdaad de boel verzieken in de rijschool wereld. Wel weer jammer dat zelfs op autoblog het BOVAG geblaat te lezen is. Die VOG enz. Had al lang verplicht moeten zijn. Controle door de ILT of voor ieder examen op een wrm pas had ook al jaren gemoeten.
België mag je les geven aan je eigen kind de l kost 22,5 en gaan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).