Rinspeed “Ʃtos” heeft zijn eigen drone-landingsplatform

Auteur: , 37 Reacties

Voor het eerst in de geschiedenis van Rinspeed waagt het bedrijf zich buiten Genève met een nieuw product. Deze Ʃtos staat in januari op de CES in Las Vegas te shinen.

De Ʃtos – voor de volledigheid: dat spreek je uit als ‘Sigma-tos’ – is de som van een samenwerking tussen Rinspeed en 25 verschillende bedrijven, die allemaal een stukje van de auto voor hun rekening nemen.

De auto zelf is hybride, autonoom (met wegklappend stuurwiel van ZF, zodat je onder het rijden ouderwets boeken kunt lezen), en heeft zijn eigen helipad. Of eigenlijk moeten we zeggen: dronepad. Super-gimmicky natuurlijk, en vooral leuk om te zien. Daarom kletsen we er een megagallery tegenaan, die je hieronder open kunt klikken.

Nederlands tintje
Het Waalwijkse chemieconcern Stahl heeft aan de Ʃtos auto bijgedragen met unieke glow-in-the-dark voor autointerieurs. Hierdoor lichten bijvoorbeeld de stoelbekleding, het stuur, dashboard en ook het deurpaneel op wanneer je in het donker rijdt. Daarnaast is gebruik gemaakt van leer dat is gelooid met Stahl EasyWhite Tan, een duurzame manier van looien waarbij geen metalen worden gebruikt en bijdraagt aan een besparing van water-, energie- en chemicaliëngebruik. Het resultaat is hoge kwaliteit leer, dat tegelijkertijd zacht en soepel aanvoelt.

De toplaag van het interieur van de Rinspeed Ʃtos is afgewerkt met Stahl’s PolyMatte, een technologie waarbij biobased grondstoffen zijn gebruikt. De finish met PolyMatte zorgt voor een matte toplaag die prettig aanvoelt en een luxe uitstraling geeft. Om het interieur van de Ʃtos te beschermen tegen vlekken en beschadigingen is er gebruikt gemaakt van Stay Clean van Stahl.

Specs
Onder de kap van de tweezitter ligt een 1,5 liter benzinemotor met een PHEV-accupack dat samen goed is voor 362 pk en 520 Nm. Identieke specs aan de BMW i8 dus. Toeval?

PS: drogisterijgrappen worden bestraft met stokslagen op de volgende AB-meet.37 reacties

Alleen ziet de i8 er een stuk beter uit…..
@dutchdriftking: Rinspeed staat niet bekend om hun mooie ontwerpen. Dit is een van de meest geslaagde (en normale) tot nu toe denk ik.
Een drone lanceerpad… Jongesjonges waar gaat dit over :|
@aquila2003: weet ik niet, daar kom jij opeens mee..
@dampu020:bitchplz
Dusss, een i8 met drone en een kek kleurtje?
@bouwvakkert: daar lijkt het wel op, ik zie bovengemiddeld veel overeenkomsten..
Ik maak geen grappen over Etos. Dat is een lucifer in ’t kruidvat…
@e34m5touring: wauw, die had je zeker al heel lang klaar liggen?
@gieltj: Ja man. 6mnd geleden hoorde ik voor het eerst over deze auto. En ik al die hopen en tippen dat Autoblog er een stukje over ging schrijven. Zodat ik mijn grapje kon gebruiken. Loopt het toch allemaal weer goed af.
@E34M5Touring: Wat ben jij steeds verrassend ;)
Rinspeed komt altijd met gekke auto’s, wel leuk op zich. Maar ik vraag me dan af hoe ze in godsnaam nog bestaan… Hoeveel Rinspeeds zijn er in totaal verkocht? Hoor er verder ook weinig van behalve de jaarlijkse auto die gepresenteerd wordt.
@gforce: Rinspeed is een toeleverancier en innovator. Ze leveren diverse onderdelen aan de automotive industrie. De modellen waarmee ze op de beurzen staan zijn er om aan te geven waar Rinspeed toe in staat is.

Minder bekend: het is een van de betere Porsche tuners. Een soort Zwitserse Ruf.
via Android app
@gtwillem: Een van de betere Porsche tuners? Ze hebben amper Porsches getuned. Een paar 930’s en incidenteel nog een 997. Correct me if i,m wrong maar anders tunen ze er wel op los.
@991gt3rs: Google voor de gein is op Rinspeed Cayenne. Zo had ie altijd moeten zijn als je het mij vraagt.
via Android app
@E34M5Touring: ja had die voorbij zien komen maar vind het nou niet echt een merkwaardige verandering. Dat model cayenne heb ik eigenlijk nooit lelijk gevonden.
@991gt3rs: Lagere daklijn, andere kop en achterlichten. Die mijns inziens veel beter staan. Past beter bij het model vind ik. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.
@991gt3rs: 930, 964 en 993 hebben ze diverse uitvoeringen voor gehad, ook met andere koplampen en bodykits. En natuurlijk de legendarische 969 (turbo met Testarossa deuren 944 achterlichten).

Van de 996 en 997 hebben ze een uitgebreidere lijn gehad. Zo was er de Rinspeed Indy (Carrera Basis) en Rinspeed Le Mans (turbo basis). Van de Cayman en Boxster had je de Rinspeed Imola. Ook voor de Cayenne kon je spulletjes krijgen.

Ik zal het eens moeten opzoeken wat ze nog meer deden en wat ze nu doen, maar het is wel een hoog aangeschreven naam in Porsche-Land.
via Android app
@gtwillem: van die 969 wist ik die vind ik heel bruut. De rest kon ik niet echt veel over vinden. Rinspeed is niet echt een bekende Porsche tuner voor mij maar wat ze doen is zeker niet verkeerd.
@gtwillem: Dus nu om te laten zien dat ze een drone achter op het dak van een i8 plus wat plastic te kunnen leveren? Drone is ook niet van hun.
Die zijn ook niet origineel! Een drone met lanceerplatform was al lang gedaan bij de renault KWID!
@agera: Ja, een jaar terug al ofzo.
Overigens die Kwid, zonder drone, is nu gewoon te koop in India voor 3.500 euro!! Gewoon nieuw hè!
Als ik alleen de foto’s had gehad zou ik denken dat het de zoveelste Chinese kopieer-auto is.
Op foto 2 te zien dat TomTom de camera voor de drone heeft geleverd?
Het volgende model wordt geleverd met ingebouwde 3D printer. Zodat er bij schade ter plekke nieuwe onderdelen geprint kunnen worden.
Rinspeed maakt geen auto’s ..
Tis een patentenhandelaar dus kunnen lekker doen en laten wat ze willen zonder consequenties ..
Uit een sprookjesboek
Ziet er ook uit als een omgebouwde I8. Wel weer een lekker origineel schepsel van Rinspeed. Maakt niet uit of het mooi is; de techniek is weer lekker uniek!
Welke fantast heeft dit bedacht? Wat een onzin weer..
Hoe heb ik ooit zonder gekund. …
Je krijgt er wel een beste drone bij trouwens… dingetje kost bijna 5000 euro.
Tomtom voor de camera, Dji Inspire drone, Bmw I8. Chop Chop….. en je hebt een Etos!
Spreek je dit nou uit als Etos of Sigmatos?
@gforce: laat maar, tekst niet goed gelezen… Waar kan ik verwijderen?
Kijk nou gewoon eens even goed, dit is gewoon een BMW i8. Niet alleen de motor, maar het hele ding!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).