Rockstar brengt Banshee (GTA) tot leven, jij kunt ‘m winnen

Auteur: , 29 Reacties

Straight outta Liberty City...de Bravado Banshee. Rockstar Games is druk bezig met het GTA 5 plug-offensief, en een van de zetten is het tot leven brengen van een in-game auto, met de hulp van West Coast Customs (WCC).

Hij viel net buiten onze top 10 van Grand Theft Auto-mobielen, maar de gamer zal hem ongetwijfeld kennen: de Banshee deed zijn intrede in GTA III, en ging nooit meer weg.

Welke auto WCC als basis voor deze Viper-knock off heeft genomen vertellen ze lekker niet, dus daar mag je naar gissen. Ook over specificaties geen woord, maar hey, het gaat toch voornamelijk om de looks, nietwaar? Ter vergelijking, zo ziet de Banshee er in de game uit:

Banshee gameversie

Naast alle Banshee logo’s en stiksels heeft WCC naar goed gebruik een flinke geluidsinstallatie in de Banshee ingebouwd. Deze maand is de auto onderdeel van een actie, waarbij uiteindelijk een iemand de gelukkige winnaar van de blauw-witte auto wordt. Je kunt hem dus winnen, maar alleen als je in de VS woont. Hm.

Update: de donorauto blijkt, hoe kan het ook anders, een oude Dodge Viper te zijn. Floris tipte ons met de volgende mirror van een inmiddels verwijderde Facebook-post. HIER een foto van na de conversie, met de originele wielen er nog op.

Met dank aan iedereen voor de tips!29 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Heel awesome, maar niet de meest iconische GTA auto, de stallion oid zou daar wat mij betreft meer in aanmerking voor komen
@wantthegreen: nee ik heb liever de sabre gt, sentimel, infernus
@wantthegreen: infernus ftw
@thomcarspotter: Haha, ja, maar een Murcielago/NSX ombouwen is wat duurder dan een oude Viper :P
@fant: weet ik, maar ik vind dit iig zonde van die Viper ;)
Lijkt erop dat ze de vorige generatie Viper als basis hebben genomen, vooral de vorm van het dashboard lijkt daarop.
HAHA, terwijl dat we al jaren erop wachten dat er echte auto’s in GTA gaan verschijnen, gebeurt er nu juist het omgekeerde…………..xD
@sulobb: ik wachtte nergens op. Ik vond het tof zoals ze het sl die jaren hebben gedaan. Leuke woordgrapjes en historische feitjes verdraaien in een leuke mengelmoes van autos, heerlijk! Veel leuker dan 100% echt.
Het kon ook op de pc met gta 3 cheats. Kon je bijvoorveeld met een mercedes sl500 rond of in de prak rijden.
@bmw7: Nee… Dat noemen we ‘modden’. Mensen maken een ‘realistiche’ wagen via een programma en ‘stoppen’ het in GTA.

OT: Best logisch dat het op een Viper is gebaseerd. Bijna alle versies van de Banshee waren Vipers. Alleen in VC en VCS (uit mijn hoofd) waren Banshees géén Vipers, maar Corvettes C4.
@toyotafortuner: Oeps. Bij het vetgedrukte stukje moest alleen Bijna vetgedrukt zijn.
aan het daklijn te zien lijkt het op een viper..
sws trouwens weer knap van gta.. in de games lijken auto’s altijd op een bestaande auto, nu maken ze een auto uit de game na en klopt hij weer niet echt (zoals: velgen anders, carosserie lijnen anders, daklijn iets anders).
@dodge-hemi: gta heeft er niks mee gedaan, west coast customs heeft dat ding in elkaar gezet ;)
@dodge-hemi: dat moet zo, anders moeten ze licentiekosten betalen, en Rockstar betaalt zich al helemaal de pleuris voor alle muziek en sprekers van de characters.
Ding is ook al gespot:

http://www.igta5.com/images/500x0/bravado-banshee-real-front-by-jalen-cullen.jpg
http://www.igta5.com/images/500x0/bravado-banshee-real-rear-by-jalen-cullen.jpg
@rotarypowah: Ding is tof! Zou wel een beetje bang zijn erin te rijden als ik de prijswinnaar zou zijn. Oude vipers kunnen aardig listig zijn volgens mij, en dan crash je wel even een collector’s item.
Ik zag er meteen al een viper in.
@newguy92: no shit, Sherlock
@pet2r: ja ik bedoel, waarom zou je bijv, een camaro gebruiken als ie al gebaseerd is op een viper..
@newguy92: Zet het op je cv zou ik zeggen.
Niet helemaal Liberty City, dat was GTA IV. V speelt zich in Los Santos af.
Ik zie het al voor me wanneer een Nederlander hem zou winnen (als dat dus mogelijk zou zijn). Ben je helemaal in je nopjes met je unieke en brute auto, valt er de volgende dag een blauwe envelop op de deurmat: Of je even 80k bpm kunt aftikken.
@SJ: Zal wel meevallen is een tweedehands donor wagen
@ErikkNL: Denk dat je het zwaarder gaat krijgen met die V10 van drinken blijven voorzien. En de verzekering, afhankelijk van leeftijd.
@SJ: Wat denk je van, maak hem maar wat stiller hij voldoet niet aan de geluidsnormen en dat soort onzin die we hier ook hebben..
Cossie ( Porsche ) , Itali GTB ( 348 ), Beast GTS ( Viper GTS )

Lol good times, die oude GTA
Vraag me af hoe dat gaat met de unieke voor-en achterlichten. Voertuigen uit GTA zijn nooit zo moeilijk van het origineel te onderscheiden.
gta is een goede game.
De auto van buiten vind ik wel mooi.
Alleen van binnen is het zo lelijk :(
zonde

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).