Rolls-Royce Cullinan komt met unieke optie

Auteur: , 31 Reacties

In deze SUV-wereld is onderscheid belangrijk.

Het moge duidelijk zijn: er is een waar SUV-virus uitgebroken. Het feit dat Porsche al verontwaardigde blikken kreeg met de Cayenne in 2003 was slechts een voorbode van de wirwar aan SUV’s die momenteel op de markt zijn. Zelfs de dure merken moeten eraan geloven: Maserati, Porsche, Bentley en Lamborghini. Er kan zeer binnenkort een nieuwe aan toegevoegd worden: Rolls-Royce geeft ons de Cullinan.

Over de styling van de SUV kunnen we vooralsnog niet heel uitgebreid zijn, behalve wat gecamoufleerd spul is hij nog niet volledig te zien geweest. Het wordt dan ook geen grote schok, als we die camouflage-plaatjes moeten geloven krijgt hij gelijkenissen met de Phantom waarop hij gebaseerd is, maar dan wat hoger op de poten. Je kunt dus al een prima beeld vormen van hoe de Cullinan er uiteindelijk uit komt te zien.

Naast het feit dat een SUV in je gamma gemeengoed is tegenwoordig, is Rolls-Royce ook niet vreemd van een beetje marketing. Belangrijkste concurrent Bentley deed het al even voor: als je een SUV van 300k koopt heb je kennelijk behoefte aan een goeie picknickset. Rolls-Royce houdt de Cullinan nog even voor zichzelf, maar we mogen in ieder geval een deel van de kofferbak zien. De Cullinan krijgt een optie genaamd “Cullinan Viewing Suite”. Simpel gezegd: twee klapstoeltjes en een tafel in de kofferbak. In uitgeschoven modus kun je dan lekker met zijn tweetjes achterin/achterop je Cullinan genieten van het uitzicht in het buitenleven. Want daarvoor worden SUV’s gebruikt. (gniffel)

Rolls-Royce zet naar eigen zeggen de laatste puntjes op de i van Cullinan. Wat opvalt aan het silhouet van de auto: hij krijgt een “split-tailgate” à la Range Rover, die andere belangrijke concurrent.

Hoe het systeem zich in- en uitklapt zie je op autojunk.nl.

UPDATE 10-05-2018: de Cullinan is officieel, alle info check je HIER!31 reacties

Range Rover heeft een vergelijkbare optie en noemt het Event Seating. Je krijgt er geen tafeltje bij, maar daarentegen zitten er wel voetenbankjes en een stel opbergvakjes bij: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/i-sale-auto.com/vehicle/56f1/5f/thumb_56f15f387c22f1953c8b45b8_vehicle_medium.jpeg
@Edge: Haha, date as het eerste waar ik ook aan dacht. Zo uniek is het ook weer niet :)
@Edge: Volgens mij bied Bentley ook een soortgelijk concept aan. Ach, toch weer een stukje beter dan twee Action klapstoeltjes hé ;)
@Edge: als je een ford f150 koopt kun je zelfs een zwembad achterin maken. Trapje zit er al.
Een beetje Rolls-Royce eigenaar gaat toch niet op een klapstoeltje zitten? Then again, een Rolls-Royce SUV eigenaar is wellicht een ander slag volk.
@daihatsucuore: is voor bij de polo-wedstrijden , daar zit je op hooi of op de laadklep van je range rover, in t wild zullen mensen t niet gebruiken. op een bergweg zitten op je Rolls klep is vragen om opportunistische gelukszoekers die graag wat spullen van je willen afpakken zonder dat vriendelijk te vragen
@panam1: vraag me af welke bergweggetjes jij bezoekt dat je nog zo weinig geloof in de mensheid hebt.
@daihatsucuore: treetje schultenbrau erbij, lekker toch
Mooi man. Kun je midden op de PC Hooft even je broodtrommeltje verorberen…
@svenska_aeroplan_ab: Held 😂😂
Lekker met je broekspijpen tegen de rand van de neergeklapte klep zitten, heb je moedervlekken aan je broek. Want eerlijk is eerlijk, je bent wel regelmatig in de modder te vinden met zo’n grote terreinwagen. Dus of het heel praktisch is betwijfel ik een beetje. Eigenlijk.
@stationcar: altijd vervelend moedervlekken, die gaan er altijd lastig van af
@aambei:
Ja, dat bedoel ik dus.
Gewoon zo’n optie die aangevinkt wordt om te kunnen zeggen dat ie echt FULL FULL FULL option is, maar nooit zal gebruikt worden.
Wat onnozel. De bentayga had toch ook al zo’n kinderzitje achterin? Wat een flutoptie zeg
@allesmetturbo: Nou, nou, flutoptie gaat wel ver vind ik.
Er zullen vast mensen zijn die het gebruiken, en misschien nog meer mensen die het ‘gewoon leuk’ vinden. Prima toch?

Als ik hoor dat 80-90% van de eigenaren van auto’s met adaptieve cruise control in Nederland dat systeem niet eens gebruiken, zou je in datzelfde oogpunt ook daarvan kunnen zeggen dat het een flutoptie is.
@granlusso: vooral een kut optie die adaptieve cruise controle:-)
@unknown32: In mijn ogen een van de beste opties. Heerlijk wanneer je weer eens in de file staat en het continu optrekken afremmen is.
@simonferrari: heb ik een sleepkabel van de Action voor. Het is alleen wel hollen als de boel plotseling vrij komt!
@simonferrari: eens. Ik heb het ook en vind het geweldig. Gebruik het iedere dag, ook als er geen file is. Uitermate relaxed auto rijden.
@granlusso: In de laatste 6/7 jaar heb geen demo’s gereden zonder.Nooit gebruikt.
Zolang er geen Chesterfield uit de kofferbak van m’n Cullinan komt schuiven hoef ik ‘m niet.Dan hou ik het wel bij een 7e hands Hyundai Trajet met Airmatras.
Niks nieuws of uniek.
Mijn Prius heeft een love swing, overigens een aparte optie binnen het Lounge model.
@toyotaprius: mensen met een Prius, gaan die (nog) van bil?
@winkeb: nou het zat er al op toen ik de auto kocht.. de auto was een demo model van Toyota zelf..
Een ingebouwd toilet in de bestuurdersstoel of volledig ingerichte bierbrouwinstallatie op de achterbank, DAT zou ik pas opties noemen. Een paar stoeltjes niet zeg…
Ik zou het wel nuttig vinden. Om de vieze laarzen of wandelschoenen aan/uit te doen.
Pff.. Stoer.. Deze optie heb ik zelfs IN de auto. En een bank erachter. En dat is gewoon een Peugeot.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).