Rolls-Royce geeft SUV geen prioriteit

Auteur: , 24 Reacties

Een Rolls-Royce SUV is de natte droom van elke rijke boswachter. Helaas moeten die nog even geduld hebben, de wagen heeft nu geen prioriteit.

Een Rolls-Royce SUV?

Dat vertelde Rolls-Royce CEO Torsten Müller-Ötvös. Het merk is momenteel erg tevreden met de verkoopcijfers van het huidige gamma. De Wraith is tot juni zelfs uitverkocht en in de Goodwood fabriek in Engeland lopen ze tegen de productiecapaciteit aan.

Voor een SUV zouden minstens 2000 productieplaatsen per jaar vrij moeten komen. Helaas zijn de uitbreid mogelijkheden van de fabriek klein. Het merk bekijkt momenteel de opties, maar ziet uit traditie geen oplossing in alternatieve fabrieken.

De CEO zegt dat BMW’s luxemerk nog niet bouwt aan een concept. Er is geen haast bij en het management twijfelt momenteel nog over de Rolls-Royce waardigheid van een SUV. Toch zal Rolls-Royce niet te lang moeten wachten, Bentley heeft reeds bevestigd in 2016 met een SUV te komen. Misschien is een verlengd onderstel van de nieuwe BMW X5 wel een prima begin voor een über-modder-Rolls? (via autocar.com)

fotocredit: Theophilus Chin24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nee dank u
Doet me denken aan een lijkwagen
@coenh: ik sluit me aan bij uw mening
@newguy92: RT
Gelukkig er is nog goed nieuws. Hopen dat ze de SUV in 2016 nog eens uitstellen.
Mooi, in tegenstelling tot vag laat bmw zijn luxemerken nog in hun waarde. Inplaats van alleen maar aan verkoopcijfers denken en kotslelijke dieselhatchsuv’s gaan bouwen omdat oma en opa dat willen. (De hatchcoupecross porsche zal wel begin 14 komen, met voorwielaandrijving natuurlijk)
Nou, dat zou pas een cultuurshoc zijn. Als ik aan een Rolls denk, denk ik aan dikke mooie bolides, niet aan een SUV! Gelukkig doen ze dus (voorlopig) niet mee aan die hype…
via Android app
Het moet toch zijn dat er mensen zitten te wachten op een SUV van Rolls-Royce (en Bentley). Anders zouden ze er toch niet aan beginnen? Het lijkt me in ieder geval sterk dat het een verkoopstopper van deze merken zouden worden.
via Android app
@geronimo: …over denken/gedacht hebben natuurlijk. Want gelukkig stellen ze het uit!
Van uitstel komt afstel en in sommige gevallen (zoals deze) is dat maar beter ook!
Ik vind een Rolls wel stoer als een SUV. Een statige hoge limo. Het front past er in ieder geval bij.
Nee, het hoeft een Cayenne te zijn of een ander lomp snelheidsmonster.
Hier de opgehoogde Rolce Royce phantom lijkewagen, speciaal voor de boswachter..
Alsjeblieft niet doen
laat Rolls-Royce alsjeblieft bij hun huidige modelen blijven. En niet net zo als bentley met een afschuwelijk lelijke SUV komen. Rolls heeft dit niet nodig
Een beetje de 2014 versie van de jeep wagoneer
ik vind die header wel wat hebben eigelijk.
Die render op de link van Autoworld.com is veel mooier en laat zien dat een SUV niet per definitie een merk als Rolls Royce onwaardig is. Zolang ze het maar ingetogen vormgeven en niet doorschieten zoals Bentley.
is maar goed ook!
Vind het op een begravingsauto lijken…:-(
Ik vind deze fotosoep nogal fantasieloos, maar ik zie ook niet echt het nut in van een RR SUV.
@mclarenf1lm: als autoliefhebber zie je wellicht het nut niet, velen niet. Past volgens ons niet bij RR. Echter is bijna alles commercieel belang.

Als er vraag naar is betekent het dus wellicht geld in het laatje. En dat is het uiteindelijke doel van het bedrijf.
Als auto’s seks konden hebben, dan was dit het kind van een Range Rover en een rolls..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).