Rolls-Royce komt met mini-auto voor zieke kinderen

Auteur: , 18 Reacties

Geinig vermaak voor de kleintjes met deze mini-Roller.

Deze vierwieler is een heuse speelgoedauto van Rolls-Royce. Voordat je enthousiast wordt: je kunt ‘m helaas niet aanschaffen. De Britse autofabrikant heeft het concept ontwikkeld voor het St Richard’s ziekenhuis in Chichester, West Sussex. Kinderen die wachten op een operatie kunnen zich in de tussentijd vermaken met deze kleine Rolls-Royce. Op deze manier worden de kleintjes afgeleid en hoeven ze even niet te denken aan wat er komen gaat.

Twee kinderen en hun ouders mochten naar de fabriek komen om het model in ontvangst te nemen. Ze kregen hierbij de volledige Rolls-Royce ervaring alsof het een echte auto betrof. De speelgoedauto kon worden bekeken in de Goodwood Studio en de twee families werden opgehaald en thuisgebracht met een Ghost.

Net als iedere andere Rolls, is ook de SRH B-Roll, zoals het model heet, gemaakt met liefde voor het handwerk. Het model bestaat uit een two-tone kleur in combinatie met een rood interieur. Er zit zelfs een echt “handmade by..” plakkaat op. Helaas geen dikke V12 onder de kap, maar een 24 volt batterij. Het autootje heeft een topsnelheid van 16 km/u. De top kan echter gelimiteerd worden tot 6,4 km/u voor de veiligheid van het kroost. Rolls-Royce zegt 400 uur bezig te zijn geweest met het project. Diverse onderdelen zijn afkomstig van een 3D-printer, waaronder de Spirit of Ecstasy. Een video over het autootje check je op Autojunk.18 reacties

Vraag me af hoe lang zo’n ding het vol houdt in een ziekenhuis met een paar dozijn kinderen. Wel vet karretje
Ik heb altijd een zwak voor dit soort acties. Vind ik mooi. Zieke kinderen in het zonnetje zetten kan mij niet vaak genoeg gebeuren.
16km/h is serieus snel in de gangen van een ziekenhuis. Maar wel een mooi initiatief. De mooie lak zal wel snel aan bonken zijn, maar wat geeft dat?
@dutchdriftking: zolang er maar plezier aan wordt beleeft toch? Het zou ze sieren als ze er nog een paar maakten voor andere ziekenhuizen, al is dit natuurlijk al een tof gebaar!
@peug206: of gewoon 25 stuks maken en die veilen voor zo’n ziekenhuis. Ik bied wel (vast niet genoeg, maar bieden ga ik!)
Dit vind ik nou een mooie actie van rolls-royce

Well done rolls-royce, well done
Dit vind ik nou een hele gave actie. Deels doordat het ontwikkelen van voertuigen en voertuigprototypes ook mijn job is, maar ook natuurlijk vanwege het nobele doel. Wat mij betreft mag een kinderziekenhuis worden ingericht als één groot speelparadijs. Overigens, zo’n grilletje uit de 3D printer doet al gauw 2000 euro, en dan komen de rest van de auto en de manuren er nog bij. Reken dat dit autootje RR zo’n 75000 pond kost. Een schijntje natuurlijk, voor zowel een fabrikant met zo’n marge, als voor het blij maken van kids die het moeilijk hebben!
@jochempie: Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de Spirit of Ecstasy. Vakmanschap wat wel een paar knaken kost. Mooi dat ze dat ding er ook gewoon op zetten, zoals het hoort.
@viezefreddyw: Dat is op zich niet zo’n klus.. Je neemt het 3D model van de bestaande Spirit of Ecstacy, verandert het voetje zodat deze op de nieuwe body past, en stuurt het naar de printer. Ook is dat onderdeel niet gruwelijk groot, dus zal het in prijs relatief meevallen t.o.v. de grille (Het formaat van de printer en de printtijd zijn de voornaamste factoren voor de prijs van zo’n printje). Maar voor elk ge-3D-print onderdeel geldt dat er een hele, hele hoop nabewerking bij komt kijken voordat net onderdeel “af” is.. Maar ze hebben echt hun best gedaan, dat is erg zichtbaar!
@jochempie: Ik heb er duidelijk geen kaas van gegeten. Dank!
@Jochempie: wauw, ik vroeg me al af wat dit gave ding moest kosten als hij gewoon op de markt zou komen. In de massa zal het vast goedkoper kunnen maar zo handmade 75k wow, of een 0 teveel? ;-) OT: erg gaaf van RR in ieder geval!
@ri_ck: Het ligt eraan wat voor kwaliteit RR zou hanteren voor zo’n autootje, en hoeveel exemplaren ze verwachten te verkopen. Bij deze auto is alles handgemaakt, tot en met de carrosserie aan toe. En ze hebben alle tooling voor dit exemplaar moeten maken. Als je de kosten voor de tooling (matrijzen e.d.) verspreidt over 50 exemplaren, en de manuren flink weet terug te dringen door andere productietechnieken in te zetten (en bijvoorbeeld 10 body’s tegelijkertijd te spuiten), kun je die prijs wel door tien delen.
Nee hoor. Kijk maar naar Bugatti.
Mooi initatief!
Aston Martin levert een wandelwagentje, voor 3000 pond. Zie hier mevrouw Christian Horner: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-4268438/Geri-Horner-takes-baby-son-Montague-stroll.html
Dat is dan 3000 pond voor een paar badges op de wieldoppen. De rest komt gewoon uit de babywinkel.
Dat is dan wel weer zonde van je geld
Waarom de spirit niet op de schaal van het autootje gemaakt? Dat is dan weer jammer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).