Rolls-Royce Phantom Metropolitan Collection: 20 stuks

Auteur: , 13 Reacties

De Bespoke-afdeling heeft wederom een prachtig automotive kunstwerkje afgeleverd: voor de Autosalon van Parijs maakte het de Metropolitan Collection, geïnspireerd op de moderne grote stad.

De collectie is van toepassing op de Phantom-modellen, in totaal krijgen 20 exemplaren van het topmodel de Metropolitan treatment. De verfraaiing spitst zich vooral toe op complexe houtinleg in het interieur, maar zoals je ziet zijn er ook prachtige schilderingen van wolkenkrabber-silhouetten aanwezig. De stijl neigt wederom richting Art Deco, een stroming waar Rolls-Royce al eerder mee flirtte.

Klok

In de middenconsole zit een roterende bezel waarin 24 grote wereldsteden en hun tijdzones aan bod komen. Hier zit Parijs uiteraard ook bij.

De extrerieurkleur van het showmodel is Darkest Tungsten, maar vanzelfsprekend kan de klant helemaal zijn eigen kleur bepalen. We laten u alleen met de foto’s, en de video, die inmiddels op autojunk staat.13 reacties

Nog maar weer een bevestiging dat rijk zijn niet automatisch betekent dat je smaak hebt. Ex- en interieurkleuren en materialen zijn prachtig alleen dat schilderwerk van die gebouwen vind ik niet in een auto passen
Dat schilderwerk van die torens lijkt wel op zo’n monopolynspel…..
Wel heel mooi gedaan!
En hoeveel korting krijg je op dit actiemodelletje?
Dat dashboard gaat al even mee zo te zien.
@C70_99: Je bedoelt dat de Phantom al even mee gaat. Ik denk dat het niet lang meer zal duren voordat er een opvolger komt.
20 stuks voor een actie uitvoering van een auto die normaal helemaal op smaak wordt geleverd vind ik veel. Doe mij maar een helemaal naar mijn wensen.

Het houtwerk is wel prachtig gemaakt natuurlijk maar zou ik niet op zo een statige auto willen hebben, ondanks de precessie en vakwerk zier het er toch een beetje uit als een sticker die je op een actiemodel van een Opel zou verwachten. Doe me een beetje denken aan de VW Golf Manhattan die ik vroeger had.
Dit is een grap toch? Wie wil er nou een tekening van een paar gebouwen op je hout in je veeeeel te dure auto?
@gregorius: kijk nog maar een keer goed naar “die tekening op het hout”
@jorden: ok, gedaan. Ik moet missen wat jij er in ziet.
Wat een prachtig houtinleg! Zéér netjes gedaan!
Ik vind de pinstriping met een skyline effect erg gaaf, net als dat kekke klokje. Verder geen toegevoegde waarde.
USA represent. Gaan zeker allemaal naar de VS?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).