Rolls-Royce Phantom Zahra: ouderwetse stijl keert terug

Auteur: , 43 Reacties

Take notes, rappers.

Wie in de slappe was zit en besluit een Roll-Royce aan te schaffen gaat tegenwoordig onherroepelijk langs de Bespoke-afdeling, waar je met al je personalisatiewensen terecht kunt. Rollsen worden er absoluut kleurrijker van. Maar omdat smaak niet te koop is resulteert het soms in creaties die ietwat pijn aan de ogen doen.

De baas die deze verlengde Phantom bestelde heeft daar weinig mee. hij liet ‘m uitvoeren in een stemmige tweekleur, zonder badges of striping. (Badges zijn sowieso voor het plebs, hebben deze auto’s niet nodig.) Volgens de Britten heeft de eigenaar de aankleding gebaseerd op zijn liefde voor traditionele kunst. Geuit met wit leer, zwarte biesjes en een paar logo’s in de hoofdsteunen. Dit alles subtiel verlicht door het Starlight Roof en afgeschermd door gordijnen en een privacy wall. En ook in deze Phantom is het klokje weer een kunststukje geworden.

De Phantom heeft de naam Zahra gekregen. Wie het logo herkent mag zich melden in de comments.

UPDATE: de Phantom Zahra is al gespot in Londen! Check de foto’s op Autojunk en haal je vingers even door dat tapijt.43 reacties

Logos zijn snobs, echte rijken hebben het niet nodig.
@terrorizer: Vertel dat de Rothschilds zou ik zeggen. De echt rijken en dan bedoel ik de rijken die al generaties zo dan niet eeuwen rijk zijn hebben allemaal een logo oftewel een familiewapen.

OT:
In dit geval doet het mij denken aan een Japanse familiewapen een Mon. Op zich doet de hele kleurstelling me sowieso wel een beetje in die richting van de wereld denken. Meer gevoel dan technisch onderbouwd trouwens.
@KUYL: Er zijn zoveel families met een familie wapen. De familie van mijn moederskant heeft het ook. En nee, die is niet rijk.
@berlinetta: Fijn, kun je dus mooi uitprinten en op je auto plakken.
@KUYL: Als de inkt van mijn printer niet alweer op was, had ik het meteen gedaan.
@KUYL: Eerder Arabisch, of Iraans.
@oxymoron: Ja als je naar de geborduurde kijkt inderdaad wel. Die in het kistje vond ik dan meer Japans. Beetje flauw in stereotypen denkende zou je kunnen zeggen dat je van Persen iets meer uitbundigs had verwacht

http://vignette1.wikia.nocookie.net/southpark/images/2/21/D-yikes11.jpg/revision/latest?cb=20110217081652
@KUYL: I am a generous god
@oxymoron: Zahra is een Iraanse naam/woord
Er staat een badge op de C-stijl.
Tot in de puntjes afgewerkt, en dan toch van die zwarte kunststof gordelinklikkers(of hoe heten die dingen nou eigenlijk?) Kon daar nu echt niet een lapje leer omheen?
@sydney: viel mij ook al op. Kon op zijn minst wat mooier weggewerkt worden
Het gebrek aan badges wordt rijkelijk gecompenseerd met al die logo’s.

Volgens de Britten heeft de eigenaar de aankleding gebaseerd op zijn liefde voor traditionele kunst.

Dat logo heeft hij zeker ook in al z’n kunst laten verwerken, en hij heeft zijn vrouw dat logo op haar onderrug laten tatoeëren?
@potver7: Met zo een auto verwacht ik toch iets meer klasse dan de eerste de beste iets te jonge vriendin voorzien van een trampstamp. Maar tegelijkertijd verbaas ik me allang nergens meer over.
Wat hebben ze in hemelsnaam met de vloer gedaan achterin?
@reinoutgtr: Het ziet er inderdaad uit of er een groep schilders een dag heeft door gebracht.
Oh Zahra, U bent de Vrouw die de Leeuwen ging opvoeden. U werd al-Sadiqqa genoemd, omdat u altijd de waarheid tegen de mensen ging spreken.

Dichter Al-Rubaei

(Zahra was een bekend persoon in de oude arabische/islamitische wereld. Ja, de auto is van een jurk)
@hollandsemarokkaan:
Ja klopt, gebaseerd op de Bijbelse Sara die toch echt pakweg 750 jaar eerder werd beschreven, maar dat is een heel andere discussie :-)

Ontopic;
Gewoon netjes gedaan die Rolls, zeker netjes.
Ik ben jaloers.
@stationcar: Ja klopt, gebaseerd op de Hebreeuwse Sarai die toch echt pakweg 800 jaar weer eerder werd beschreven, maar ook dat is inderdaad een heel andere discussie ;)

Maar genoeg over religies. Ontopic: ik ben ook jaloers.
@hollandsemarokkaan:
Euh, die Sarai (werd later Sara genoemd) bedoelde ik, we zitten op één lijn.
Altijd goed :-)
@stationcar: ik bedoelde uiteraard de Sarai uit de Tora die 800 jaar daarvoor werd beschreven. Sarai werd Sara en dat werd weer Zahra. Men accepteert alleen de namen waar men in wilt geloven. Ik ben zelf niet religieus, maar vind het wel interessant. Je kan trouwens nog veel verder terug in de tijd gaan en er is altijd wel een vrouw die vele overeenkomsten heeft met Sarai, Sarah of Zahra. Het verhaal is telkens het zelfde al krijgt het wel steeds een update (per volk).

Geschiedenis is een mooi iets. Zoiets zou moeten verbroederen. Helaas veroorzaakt het alleen problemen.

Dus op een lijn is altijd goed :)
@hollandsemarokkaan: Maar wel van een Engelse jurk dan. De eigenaar van deze auto met het Britse nummerbord “I HNK”, is naar verluidt een erg aardige man die zegt dat hij Hank heet en automonteur is.
@stephanotis: Ook een engelsman is vrij om een jurk te dragen. Nu maar hopen dat het geen nieuwe mode gaat worden :)
@hollandsemarokkaan: En ik maar denken dat de eigenaar z’n vermogen had verdiend met een Spaanse modeketen waarvan ik het bestaan helaas maar al te goed ken. ;)
Zonder badges? Ik tel 11 niet RR badges.

Wel een erg fraai exemplaar.
Zit er gewoon een hele achterbank in ipv instelbare zetels.
het is en blijft een fantastische mooie auto in alle opzichten. zeldzame niveau van afwerking en kwaliteit en rijcomfort.
Een soort tandartspraktijk interieur…. Nee bedankt.
Ik vind hem heel netjes. Nog altijd niet mijn auto, maar ik snap wel goed dat iemand dit koopt.
Beetje vreemd, die afscheiding met de voorstoelen en dan wel een gewone achterbank erin. Of moet de eigenaar met al z’n vrouwen tegelijk onderweg kunnen zijn?!…
Kleustelling mag dan fraai zijn, als je dan een verlengde neemt dan doe je tochts moois achterin. Dit is een gemiste kans. Veredelde Londense taxi. Een bank! Met knullige gordelhouders. Een vloer waarbij je denkt huh wat is daar mis mee? Zonde.
Het is wel een nette, chique kleurstelling, maar ik vind het erg sober. Ik zou eerder gaan voor een subtiel kleurtje.
Wat een gigantische auto toch, zo’n EWB
Doe mij maar een bentley !! Of een s 600 in maybach uitvoering.
Wat heeft iedereen toch tegen die bank achterin?
Het is potverdikke een auto met het formaat van een klein huis. Dan wil je toch ook gewoon met vijf man in zo’n auto kunnen zitten?
@Rob: Bank is ook breed genoeg om er languit op te kunnen liggen. Waar zitten de handgrepen om er een complete slaapbank van te maken?
Prachtige auto zo. Ik vind dat iedere RR er zo uit mag zien, lekker chic. Maar die sterrenhemel vind ik nog steeds to much.
prachtig uitgevoerde auto aan de buitenkant tenminste dan, want wat een gedrocht binnen in.
Eindlijk een in mijn stijl
Zahra betekent in het Arabisch: Schitterend en mooi, ook worden bloemen en mooie planten zahra genoemd.
@aksu1994: You’re right Sir! Zahra is een Arabisch woord.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).