Rolls-Royce Pinnacle Travel Phantom legt de lat hoger

Auteur: , 22 Reacties

Trek de superlatieven maar weer uit de kast, Rolls-Royce heeft een nieuwe luxer-dan-luxe Bespoke Phantom gemaakt. Voor China, waar anders?

Naar het schijnt besteden Chinezen jaarlijks 125 miljard USD (90 miljard euro) aan reizen, hetgeen Rolls-Royce op het idee bracht dan maar een Phantom aan de Chinese luxereiziger te wijden. Niet het ongeschoren en onwelriekende backpackende Kao San Road-volk, maar meer het publiek dat gelegenheden als de Burj-al-Arab en The Peninsula frequenteert.

De Rolls-Royce Pinnacle Travel Phantom combineert de kleuren Madeira Red en Silver Sand in een exterieur kleurenduet met klasse. In het interieur vinden we en combinatie van Infinity Black, Silver Haze of Melanite, gecombineerd met Palladium. Ja, we hebben ook geen idee, maar het klinkt duur.

Phantom Pinnacle

Als inzittende van de Phantom, die zelf waarschijnlijk niet veel buiten een Chinees stadscentrum zal komen, word je vergezeld door mooie beschilderingen van onder andere een gestroomlijnde trein in volle vaart, waarin het Art Deco-motief weer wordt opgepakt. Hierin alleen zitten al 230 stukjes verschillende houtinleg verwerkt, aldus Rolls-Royce.

We kunnen er nog wel even over doorgaan, maar eigenlijk moet je gewoon je eigen ogen de kost geven in de gallery. Wat een schitterend samenspel van rood leer, sublieme houtinleg, en de inmiddels bekende ‘sterrenhemel’.

We sluiten af met de vraag hoeveel individuele stiksels op de deurpanelen zijn aangebracht. Eeuwige roem voor degene die het dichtst in de buurt zit.22 reacties

Apart hoe de phantom na ruim tien jaar van rappers, amerikaanse tienersterretjes en vreemde tuners. Nog steeds zijn waardigheid en stijl heeft verloren in mijn ogen. Nog steeds een heel mooie indrukwekkende auto, dat zie ik die ghost niet zo snel nadoen.
@bollegek: Je eerste twee zinnen kloppen niet en je laatste zin zegt exact het tegenovergestelde van je tweede zin.
@fejjie: Haha sorry, ik ben nog niet helemaal wakker geloof ik.
@bollegek: Dat overkomt de beste wel eens :-)
@bollegek: Juist ja. Wat bedoel je nou?
@stefan1985: Ondanks dat deze auto door veel foute types is gemolesteerd en de auto al ruim tien jaar te koop is, blijf ik het een indrukwekkende, mooie auto vinden. Dat lukt niet bij elke auto!
@bollegek: Eens. Ik zag een aantal weken in een jaren ’50 straatje in Nijmegen zo’n gebakje staan. Wat is zo’n ding toch achterlijk groot, maar o zo imposant!
*Nog steeds NIET heeft verloren*
Achterbank lijkt zo uit mn oma’s huis komen
Zitten er zulke slechte stoelen in een Rolls dat je aparte kussentjes als rugsteun nodig hebt?
Jongens, jongens, jongens, wat een armoede…..
@Rob: Hahha ik weet niet of je die kussentjes nodig hebt, een Maybach (inmiddels dood verklaard) kan van binnen nog ruimer, nog comfortabeler zijn. Maar zeg nou zelf zo in het bordeaux-rood de 2e foto van boven van het exterieur dan bestaat er toch geen imposantere, mooiere en een indrukwekkendere auto dan een RR Phantom?
@agera:
Imposant? Ja.
Indrukwekkend? Ja.
Mooi? Nee!

Ik vind de Phantom -een ook die andere modelletjes- een ontzettend klef ding, belachelijk lelijk. Het is ook een bizar groot apparaat; de gemiddelde SUV is er niks bij. Daardoor is het onmogelijk geworden om er überhaupt een stijlvol apparaat van te maken.
Kan niet. Te groot.
Ouderwets en smaakloos, maar lijkt mij toch best gezellig om achterin te zitten.
Maar mooi is anders.
Grappig dat ze zo’n Opel Adam sterrenhemel dakje achterin monteren. Van Rolls zou je toch eigenlijk verwachten dat het hele dak als sterrenhemel was uitgevierd.
Naar t schijnt zit bij RR iemand met de hand allemaal fibre optics door het dak te trekken. Of dat bij Opel ook gebeurt weet ik niet…
Een lekker TwoTone lak en ook het interier mooi gedaan. Met een Phantom rijd ik liever of beter gezegd word ik liever gereden dan dat ik vlieg naar mijn plaats van bestemming.
:o… Die kleurstelling, prachtig! Zo sjiek heb ik hem nog nooit gezien
Enige mooie aan deze auto is die rode kleur .
Die armsteun zit 1,5 cm te hoog om echt comfort te bieden. Wat een armoede.
Waaaaaauw!
Dit is een echt kunstwerk. Wat een vakmanschap in het interieur. Persoonlijk hou ik erg van Ard Deco en dit is echt schitterend. Zu best zo’n houtpaneel als kunst aan mijn muur willen hebben. Er zijn dus ook Chinezen mét gevoel voor stijl.

E blijkbaar is een separatieruit ook nog leverbaar. Vind alleen de integratie van de luchtroosters achterin minder. De separatie is daar gewoon over de bestaande console heen gezet. Dat kan beter.
Ard Deco = Art Deco.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).