Rotterdams autobedrijf blijkt dekmantel voor harddrugs

Auteur: , 44 Reacties

Wassen & snuiven, meneer?

M6

Een autowasserette/kapsalon/autopoetsbedrijf/garage/etc gebruiken als dekmantel voor je drugsimperium. In Breaking Bad gebeurde het, maar ook gewoon in Rotterdam. Een autopoetsbedrijf aan de Aelbrechtskade in Rotterdam viel hard door de mand na een grootschalig onderzoek van de politie.

Na een periode van onderzoeken viel de Rotterdamse politie op 9 mei het bedrijf binnen. Daar werden onder andere verdovende middelen en versnijdingsmiddelen aangetroffen. Het autopoetsbedrijf was ’s nachts actief in het produceren van harddrugs. Zeven verdachten konden direct worden aangehouden. De politie nam zeven auto’s in beslag en ook de gereedschappen om de drugs te produceren.

Eerder op de avond werden twee auto’s op de A16 en de A58 aan de kant gezet. De inzittenden hadden die avond een bezoekje gebracht aan het autopoetsbedrijf. Twee verdachten konden worden aangehouden. In de auto’s werden de nodige hard- en softdrugs aangetroffen, waaronder drie kilo heroïne in één van de voertuigen.

De verdachten hadden na vertrek bij het autobedrijf een pand bezocht aan de Jan van Vuchtstraat. Toen de politie hier ging kijken troffen ze een handelsvoorraad cocaïne aan. Drie Rotterdammers konden worden ingerekend op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel.

Het ging hier om een grootschalige operatie van de politie, want aan de Vinckenbrinckstraat werd tegelijkertijd een woning doorzocht. Eén verdachte werd aangehouden. In het huis werden drugs en een versnijdingsruimte aangetroffen. Daarnaas waren er gereedschappen aanwezig om harddrugs te produceren.

De politie gaat nu in samenwerking met het OM en de Gemeente Rotterdam een rapport opstellen. Naar aanleiding van dit rapport hoopt de politie op grond van de Opiumwet het autobedrijf definitief te kunnen sluiten.

Met dank aan hdozguzel voor de tip! Foto: een M6 in de sop, ter illustratie. Via @bobroog77 op Autojunk44 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat je tegenwoordig allemaal kan halen met een tankpas pas, he?
Van te lang in de autowax staan wordt je wat licht in je hoofd, maar om het nou harddrugs te noemen….
Zeker een hoop blauwe Mitsubishi’s op voorraad….
@E34M5Touring: pink teslas niet vergeten
@oranje123456789: en de groene Porsche’s
@sr20det: Zal ik de gele Ferrari’s en witte Lamborghini’s er dan nog aan toevoegen?
@E34M5Touring: En velgenreiniger
@crackdavid: GHB idd
Hypocriete bende allemaal, drugs moet ergens vandaan komen en aangezien je ze niet bij de apho kan halen moet je wel naar het zwarte circuit.
@tttijn: Das t mooie nou eigenlijk. Drugs hoeft helemaal nergens vandaan te komen. Drugs is helemaal niet nodig; er is namelijk bier.
@vondick: alcohol valt onder drugs…
@vondick: bier is ook niet nodig, er is water. Niet dat ik zelf geen bier drink maar dat terzijde.
@cpp1: water?!? Probeer je me te vergiftigen ofzo!
@sr20det: Heineken is ook water;-)
@sr20det: hahaha scherp.
@vondick: Alcohol is de grootste harddrugs die er is. Maar wel lekker ;)
Meerprijs velgen poetsen: 50 euro
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Strak in de lak, strak van een pak.
LOL ..
Een rapport opstellen om die tent te sluiten ..

7 doorgeknipte enkelbandjes verder blijft alles dus bij hetzelfde ..
@lincoln: war on poets drugs!
@lincoln: exact dat dus, in de tijd dat dat rapport opgesteld is lopen de heren al weer rond en hebben ze een nieuwe ‘bv’ opgericht!
Waar moet ik s avonds laat nu mijn Prius laten poetsen?
@toyotaprius: in de Noordzee. Laat hem daar ook meteen in liggen. Blijft ie lekker schoon namelijk.
@banaan7: daar hebben ze geen anti regen waxlaag
@toyotaprius: moet je wat verder gaan, dan krijg je wel een hele diepe glans.
@lekbak: ahhhh. Probeer ik dat de volgende keer. Bedankt voor de tip!
Leuk om met Maps even op de Aelbrechtskade te kijken. Een hoop autobedrijfjes, van verhuur via garage tot banden. Zien er uit als bedrijfjes waarvan de hoogte van de rekening en de kwaliteit van het werk sterk afhangt van je relatie met de eigenaar.
Twee poetsbedrijven: eentje leeg met een sjofele vent op een tuinstoel, eentje (er vlak naast) waar gehosseld wordt met iemand op een scooter.
@mout: aan de andere kant van het water is het niet anders. Ik heb er nog nooit iets zien gebeuren en ben er al best vaak langs gevaren.
@lekbak: Ja, ik ken het gebied uit mijn jeugd (mijn school stond daar 1 km vandaan). in de jaren 80/90 was het nog een pak erger. Een politie-bobo vertelde me later dat daar straten zijn waar in 10 jaar tijd 30% van de panden als drugspand was gebruikt. Spangen heeft ook wel een naam hoog te houden.
@mout: Tsja, Spangen he. Er is niet voor niets een politieserie opgenomen in die buurt
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dit lijkt mij nou echt de meest simpele manier om een groep boeven te pakken. Gewoon wat auto’s volgen naar verschillende adressen. Ze doen nu heel stoer dat ze er 7 hebben gepakt met een paar kilo drugs, maar dat kunnen er zoveel meer zijn.

Ik ken bijvoorbeeld wat mensen die hokken met wiet kweken voor verkoop op grotere schaal. Het is ‘maar wiet’ en toch begint hier alle ellende. Ze hebben genoeg contact met de grote jongens via whatsapp en telefoon wat dus mega simpel te onderscheppen moet zijn met alle popogadgets. Het zijn vrij normale jongens op het eerste gezicht trouwens. Wel met een extreem uitgavepatroon en geen werk of manier die dat kan rectificeren. Pinnen in de horeca no problemo. Echt geen seconde dat ze zich druk maken over wat dan ook. Letterlijk anekdotes over cocainetransporten die bijna mislukken etc.

Dit soort ventjes zijn de weg naar de Baron zeg maar. Die kleinere worden vroeg of laat gepakt voor hun wiethokkie en krijgen maximaal 100 dagen cel. Dat er voor tienduizenden of zelfs tonnen zwart is verdient zal nooit worden gecompenseerd. Als ik hier al weet van heb, bevestigd dat de politie echt heel slecht is in hun werk.
@fmgarcia: blijkbaar heb jij hele foute kennissen. Ik denk niet dat de gemiddelde agent zulke lui in zijn kennissenkring heeft. Ik weet wel dat ik ze niet heb.
@lekbak: Haha waar anders dan in de horeca.. Ben soms ook barkeeper namelijk. Zijn super goede vrienden voor een uur in de week. Maar nogmaals het zijn echt geen opvallende types verder en ook niet Fins ofzo. Toch denk ik echt dat ik er factor 4 zou kunnen oppakken mocht ik een team kunnen samenstellen. Beetje telefoontjes tappen.
Beetje langsgaan met knuppels je kent het wel..
@fmgarcia: zie hier in de buurt hetzelfde. Industrie terreinen met 20 auto shops waar max 2x in de week iemand komt(zonder website). Maar wel auto’s rijden op groen kenteken die niemand kan betalen.
@fmgarcia: rectificeren?
via Android app
Gewoon drugs legaliseren, dan is er niks meer aan de hand.
@autodrop: HAHA. Ik hoop dat je het niet over drugs in het algemeen hebt.
Ik zou m’n neus er ook niet voor ophalen.
na Jetcars nu ook CokeCars in Rotterdam
De Aelbrechtskade in Rotterdam… dan sta je al met 1-0 achter bij politie Rijnmond.
Breaking Bad gebruikte de wasstraat alleen om geld wit te wassen. Ze fabriceerden er niks.
Nu Jet Cars nog !!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).