RUF lanceert zowaar een bescheiden 911

Auteur: , 16 Reacties

Althans, voor hen is het bescheiden.

RUF is een beetje een cultmerk. In de jaren ’80 baarde men opzien dankzij de legendarische CTR Yellowbird. Sindsdien staat Ruf bekend als een fabrikant van uiterst snelle voertuigen op Porsche basis. Op de Salon van Genève verwachten wij de productieversie te zien van die moderne interpretatie van de CTR. Gelukkig heeft RUF meer in het vat zitten. Met name voor mensen die veel moeite hebben met de 992-generatie heeft RUF erg goed nieuws.

Het merk introduceert namelijk de RUF GT. Naar RUF-begrippen is het dus een zeer bescheiden auto. De RUF GT is gebaseerd op de faceliftversie van de Porsche 991. Deze heeft een 3.0 achter de achteras hangen. Ruf heeft de motor een beetje gekieteld, maar niet zover als ze anders doen. Het resultaat is namelijk 515 pk bij 6.500 toeren en een maximum draaimoment van 645 Nm bij 3.500 toeren. Keurig toch?

De RUF GT kan in 3,4 seconden naar de 100 km/u accelereren en een topsnelheid halen van 320 km/u. Dat zijn de cijfers voor de versie met zeventraps PDK, een handbak met zeven versnellingen is ook mogelijk. Verder houdt Ruf het subtiel, de voorbumper en achterbumper zijn anders en er is een setje 5-spaaks velgen gemonteerd. Tevens maakt de ducktail weer een comeback. U begrijpt: RUF geeft wat Porsche fanatici willen. Meer informatie volgt morgen, dan wordt de auto officieel onthuld.16 reacties

Ben meer benieuwd naar een gefacelifte RUF turbo florio, een targa turbo lijkt mij geniaal!
Alles lekker bescheiden, behalve de prijs waarschijnlijk?!
@ghost: dat zal niet bescheiden zijn i.d.d.; enkele tonnen zit je zo op. Fraaie verschijning ten opzichte van de nieuwe 911. Leuk motortje ook om in de Cayman te frutselen.
Leukste nieuws sinds dat Yolanthe terug single is.
Ik vind de nieuwste 911 geen porum, wat is die zwarte ruf dan een verademing om te zien. Graag de velgen even wisselen met die witte.
Fijne update voor de “instapper “.
Hoe zit dat dan? Kunnen ze dan voordelig een een plek reserveren op de 991 productielijn omdat het een uitloopmodel is ofzo? Heeft Porsche nog een aantal 991’s “in stock”? Waarom nu deze auto ipv een 992? Zal niet alleen met de achterlichten te maken hebben… 😅
Als je goed kijkt, je ziet het haast niet.. dan zie je de front camera in de grill/bumper zitten!
Gaaf! Geen foto’s van het kontje?
Die gele 964 doet het wel voor mij.
Ik vind het een beetje tegenvallen. En dan bedoel ik niet de motor maar de styling.
Ik vind de achterbumper/diffuser van die witte 10x mooier dan van de zwarte 991
Graag met de spoiler van die gele.
Ik heb niets met Porsche maar ben gewoon erg blij dat iemand “voor hen is het bescheiden” schrijft in plaats van “voor hun”.
Lekker hoor! Nu nog even een kleur erop
Ducktail 😍

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).