Ruil een Rolls-Royce voor een appel en een ei

Auteur: , 22 Reacties

Deze statige Brit wordt momenteel op Ebay verkocht zonder reserve. Het hoogste bod staat voorlopig op minder dan $2.300 dollar. Koop dan.

Je moet wel enigszins van een projectje houden, want net als bij de dikbolides uit India die we laatst besproken, is er sprake van een klein beetje waterschade. Oh, en er zit een deuk in de gril. En ook een deuk in de achterbumper. En de ooit trotse Spirit of Ecstacy die ooit op de gril stond is uit schaamte weggevlucht. Hadden we al gezegd dat er waterschade was?

De meesten zullen bij deze informatie snel afhaken. Maar, net als dat er altijd coaches zijn die denken dat zij wel goede resultaten uit een team van kneuzen kunnen halen, daar waar een handvol anderen reeds gefaald hebben, zijn er ook vast gelukzoekers die in een overduidelijke oneindige put van ellende als deze ‘Roller’ een uitdaging zien.

Je kan het natuurlijk ook van de positieve kant zien; we hebben hier namelijk te maken met een echte winnaar. Onder andere bij een show van de ‘Southern Delta Region RR Owner’s Club’ deed de auto het ooit niet voor minder dan plaats één. Ok, de elektronica gaat never nooit meer goed werken, maar daar dit de laatste Rolls is uit het pre BMW-tijdperk zou die Engelse meuk er sowieso al eerder vroeg dan laat mee ophouden. En die 6.75 liter V8 onder de kap stamt oorspronkelijk uit 1959. Sla er een keer op met een hamer als ‘ie hapert en het ding springt vast wel aan.

Mensen met een heel slecht huwelijk die een excuus nodig hebben om wat te doen in de garage kunnen hier hun slag slaan. Anderen kunnen het leed dat de koper zich op de hals haalt aanschouwen in de gallery. (via bringatrailer)22 reacties

Lekker driften :D
Niet om het een of ander, maar klussen de Autoblog-redacteuren soms bij als scouts voor Jetcars?

(Zo, is die grap al vast gemaakt)
@RRRobert: Nee, maar ik heb wel nog een setje velgen voor je liggen. 50 euro, ok?
@Dizono: kijk, nou wordt het interessant…
😂
Wel een linksgestuurde, en niet zo’n vreselijke RHD waar je elke parkeergarage weer uit kan stappen of iemand naast je moet hebben.
In losse onderdelen waarschijnlijk het 3 tot 4 voudige waard. Je moet alleen geduld hebben dan aangezien niet zo heel veel mensen Rolls-Royce rijden..
Nee, ik hoef ehm niet
Natuurlijk heiligschennis:
Maar valt er niet nog wat van te maken door deze auto bijvoorbeeld om te bouwen naar elektro-mobiel?
Ik zie er ook een uitdaging in. Voor iemand anders…

Dit zal een hele hoop geld kosten om te repareren. Je kunt beter een ander, goed, exemplaar kopen voor je geld. Zo duur is dit spul niet meer.
@lekbak: Ik heb vanmiddag even rondgekeken en voor enigszins redelijke exemplaren vragen ze toch nog wel minimaal 25K. Niet dat je daar niet minimaal bij in de buurt komt als je dit exemplaar gaat repareren…
@jaapiyo: deze komt wel uit 1995. En geen 80′ bouwjaar.
@jaapiyo: voor een auto die nieuw net zoveel kostte als een leuk huis vind ik dat niet veel geld meer.

Daarbij gaat het een kapitaal kosten om dit te reviseren. Er zal net genoeg elektronica in zitten om duur te worden en als de auto goed is verzopen kan de motor ook nog gereviseerd worden. Wat geld betreft zal het misschien nog iets goedkoper kunnen zijn dit project. Maar in mijn ogen moet je dat niet willen.
Valt best mee toch. Weekendje op de brug en weekendje poetsen en je hebt weer een puike bak. In de UK nog ergens een sloper oppikken en je bent het heertje! Of ben ik nu naïef..
Kijk, dat is nog eens een premium interieur!

Niks aaibaar kunststof, gewoon het fijnste Conolly leer en fraai notenhout en lamswollen tapijt…
Dat interieur ziet er nog fraai uit zeg!
Moest de opzet waar ik nu mee bezig ben, slagen, dan ben ik zinnens om deze Silver Spur uit 1996 op te kopen, en hem dan naar de restauratie-afdeling te laten overbrengen van Rolls-Royce Motorcars in de Goodwood plant in Westhampnett, en hem dan ineens door de Bespoke afdeling helemaal te laten herinrichten met de nieuwste technologiën, waaronder o.a de Belgische Auro3D audio technologie : http://www.auro-3d.com , en de fijnste materialen die hedendaags bestaan, met o.a een afwerking in puur goud en diamantjes, tenminste, als hij intussentijd niet opgekocht is door prutsers.
“Koop dan.” Neen dank je.
Wat zonde, volgensmij was het wel een mooie auto voor die waterschade!
Interieur ziet er nog verdomd goed uit!
Ik vind het interieur helemaal geweldig!
Onder carport…dak eraf zagen poetsen, plat op z’n pens leggen en bubbelbad in maken…. #HelloNeighbours
Van binnen ziet hij er helemaal niet slecht uit.Weet niet of het sopt als je gaat zitten,maar zo op het oog.Alle vloeistoffen eruit,nieuwe bougies en vloeistoffen er weer in,Nieuwe accu en starten dat ding.Het is een Rolls.Die zal vast meer kunnen hebben dan een andere auto.Who dares?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).