Rusland brengt tanks naar grens met Oekraïne [video]

Auteur: , 37 Reacties

Goedemorgen en welkom bij de cursus Russisch voor beginners. We beginnen met "Охуеть! Охуеть! Охуеть!"

Tanks Rusland richting grens met Oekraïne

Tenzij je onder een steen geleefd hebt de afgelopen maanden kan het je niet ontgaan zijn dat er wat rivaliteit bestaat tussen Rusland en de Oekraïne. Los van het feit dat er al een poosje gezeur in het land is tussen opstandelingen en de president van de Oekraïne was er ook een conflict over de Krim een eiland dat inmiddels in handen is van de Russen.

Maar de spanningen lopen nu verder op, er worden inmiddels foto’s gepubliceerd van mannen met baarden die lijken te bewijzen dat de Russen het oostelijke deel van de Oekraïne al aan het overnemen zijn terwijl ze doen alsof ze Oekraïense troepen zijn die hun verdediging op orde brengen. Ook worden steeds vaker grotere troepenverplaatsingen gemeld rond de grens met Oekraïne. Wat daar precies gebeurt? Deze Rus filmde een konvooi tanks en andere legervoertuigen onderweg naar de grens.

Nu zullen de Russen deze units niet direct de grens over knallen om de eerste de beste stad in de Oekraïne binnen te driften maar het is wel een staaltje machtsvertoon van Vladimir Putin waarschijnlijk. Even laten voelen dat de Oekraïne zich geen illusies moet maken dat ze een eventuele oorlog kunnen winnen, dat idee. Laten we hopen dat het blijft bij een beetje uiterlijk vertoon, dan blijft ons gas tenminste ook een beetje betaalbaar. Check de video op Autojunk.nl.

Wat betreft de uitspraak van “Охуеть”: a-goe-jè. Het betekent zoveel als “godverdomme” of “motherfucker” en is een krachtterm die volgens onze huistolk wordt gebruikt als men onder de indruk is. Weet u dat ook weer.37 reacties

Ik vind het allemaal maar een beetje eng, die maffe Poetin, dat malle land en dat grote leger. Hoop dat het niet uitdraait op oorlog, daar wordt niemand beter van.
@krokant:

Met de Russen weet je in elk geval wel waar je aan toe bent, die voegen daad bij woord.
De Amerikanen daarentegen…
@jack_abarth: De Amerikanen weten na Vietnam, Irak, Libië, Afganistan, Korea, de war on terrorism en de koude oorlog intussen gelukkig beter…
@krokant: Voor Putin ben ik niet zo bang, eerder Obama. Zodra America Rusland met de harde hand de les wil lezen zitten wij er midden in en moeten we kant gaan kiezen (hoogst waarschijnlijk voor America) dat is wanneer het moeilijk gaat worden denk ik.
@robert110:
Dus Oekraïne mag zomaar onder de voet worden gelopen, want daar hebben we toch geen last van.
Maar te hulp schieten mag niet, want dan zouden wij ook wel eens in de problemen kunnen komen…
Ik denk dat er in het verleden vaak genoeg de andere kant is opgekeken!
@Hubert: toen ik nog aardrijkskundelessen had was de Oekraïne gewoon een deel van Rusland, Gorbatshov had zelfs zijn zomer verblijf op de Krim. Toen gebeurde er een nucleaire ramp in Tsjernobyl, viel het ijzeren gordijn en mocht het land het (een beetje) zelfstandig proberen. De afgelopen jaren is wel duidelijk gebleken dat ze dat niet op orde krijgen. Het kon wel eens voor iedereen, Oekraïners, Russen en het westen het beste zijn dat de Russen daar orde op zaken stellen. Dus misschien is het antwoord gewoon Ja.
De Sovjetunie zelfs :)
@mashell: De overstap van communisme naar kapitalisme is dan ook niet iets wat in 20 jaar lukt. Dat heeft nou eenmaal tijd nodig.
@berlinetta: ligt er aan. De Baltische staten lukt het anders prima en ook Oost Duitsland doet het zeker niet slecht.
@mashell:
OK, stuur de Russische troepen maar om de boel te bezetten.
Dit alles is gewoon primair gedrag van een klein opneukertje met grootheidswaanzin.
@mashell: Dictators lossen inderdaad problemen op..? In Rusland verdwijnen ook niet zomaar mensen in de cel of van de aardbol als ze een beetje kritiek geven natuurlijk.
@drime:
Het spijt me, maar als je naar de Russische geschiedenis kijkt, zijn er nooit democraten of democratische krachten van belang in Rusland geweest.
Het land is altijd geleid door een kleine elitaire groep van mensen, die labels hadden als Tsaar, Partijlid of nu oligarch.
En welk naambordje er nu op de deur hangt, de kamer is altijd gevuld dezelfde soort machthebbers, het schijnt trouwens dat de huidige gemiddelde Russische minister gewoon miljardair is.(hear say)
Gewoon, omdat het kan.
@desjonnies: Hoezo spijt het je? Volgens mij bevestig je mijn punt dat Rusland een corrupte dictatuur is?
@Hubert: Je leest iets teveel propaganda…
De CIA heeft een staatsgreep gefaciliteerd in dat land omdat de zittende president liever een deal sloot met Rusland dan met de VS/EU.
Je weet wel, dat doet Amerika wel vaker, zoals Nicaragua, Haiti(1x), Domincaanse Republiek, Korea, Tjechie, Libanon, Congo, Colombia, Bolivia, Cambodja, Afghanistan (1x), Libanon, Grenada, Libie, Iran, Panama, Iraq, Bosnie, Haiti (2x), Kosovo (nog steeds puinzooi ruimen van vorige ‘acties’), Afghanistan (2x), Iraq, Pakistan, Libie(2x) enz enz…

Het land waar 80% van de inkomsten komen uit oorlog voeren hoeft geen excuus te hebben om een land binnen te vallen, niet alleen met tanks of vliegtuigen of boten, maar gewoon genoeg kloten om de bestaande (democratisch gekozen) regering om te werpen. Dat kan door knokploegen, het opvoeren van illegale activiteiten of het starten hiervan… enz enz.

Zie de CIA als de NSA maar dan niet digitaal, gewoon analoog…
En in een land (Nederland) welke als hondje achter de VS aan loopt (en dus de CIA en NSA), daar vertrouw jij blindelings op de media? Ik vertrouw meer op britse journalisten die met beelden aantonen dat CIA geld en wapens geeft in overleg met grote-centen-mensen in het westen van de Oekraine zodat zij hun favoriete afzetmarkt bouwen.

Korte samenvatting, Oekraine is gewoon door de midden verdeeld. Oost is altijd pro-russisch geweest en het westen is langzamerhand richting het westen gegroeid. De ECHTE macht ligt niet bij de ministers maar bij mensen die van oudsher heel veel geld = macht hebben. Denk aan eigenaren van mijnen, mega-boerderij bobo’s enz. Die hebben samen met de VS afgesproken dat de legale regering die een deal gesloten had met rusland niet in hun belang was en weg moest. Nou is de VS daar natuurlijk goed in bedreven, denk aan onze franse monetaire vriend en onze lekkende australische website eigenaar (keej, sommige mensen maken het wel heel makkelijk).

Kortom, VS regelen in overleg met west-oekrainse grootgutters dat de deal met de rusland (ook in the best interest of the us) niet doorgaat en regelt een coup. De nu zittende regering is dus illegaal. En die schiet nu met miltaire wapens op hun eigen burgers = junta… De politie van oost-oekraine staat namelijk naast de (in onze media) seperatisten. wat ook onzin is. Die mensen willen gewoon oekranie zoals het altijd was en banen welke de deal met rusland in overvloed zou regelen. Als ze daarvoor alsnog een stuk rusland moeten worden doen ze het graag maar daar zijn ze helemaal niet mee bezig. ze zijn alleen bang dat de west-oekrainers deals met de VS en EU maken waarbij zij als derde wereld land achter blijven.

mijns inziens moet gewoon op tafel komen dat de CIA dit (weer) geflikt heeft (liever nu, dan over 20 jaar via wikileaks) en dat de legitieme regering terug moet, de deal met rusland weer gehonoreerd wordt en dan kunnen we weer rustig gaan slapen zonder elke dag propaganda uit het westen te moeten aanhoren als “putin wil wo3″… nee, de VS willen wo3 want dan hebben ze weer 100% productie in hun fabrieken. de rekening komt dan net als bij WO2 geheel bij europa .
Ik had gehoopt dat europa wat geleerd had van de tweede wereld oorlog… nee dus.
@schuimbekje3: Ik lees net dat de nieuwe minister van economische zaken en handel zo’n miljardair is uit het zuid-westen van de Oekraine, niet geheel toevallig natuurlijk,…

Je hebt mensen met geld en je hebt mensen die nog veel meer geld willen hebben dan ze nu al hebben… En we weten allemaal hoe goed politici zijn die met hun portemonai denken (italie iemand?)
@krokant: het is wel zo’n typische basis voor een wereld oorlog.
1: Maffe leider met de te veel power en rare ideeen. Buiten dat land snapt niemand dat ie gast weer herkozen wordt. Maar in het land doet iedereen lief tegen hem, want hij heeft alle power.
2: Hij moet zonodig aan andere landen laten zien dat hij krachtig is.
3: het is niet genoeg als andere landen zeggen: ja, je hebt een hele grote piemel, nou kappen met die onzin.
4: hij valt een land binnen (ook gedaan).
5: hij wil nog meer (dit is waar we nu zijn en het begint eng te worden).
6: hij doet te veel en we moeten wat terug doen
7: de bende escaleert.
Maar ja, waar stopt het. Bij gebieden waar geen meerderheid aan Russen woont?
Bij gebieden wat vroeger geen Sovjet Unie was?
Of wil Poetin straks ook Britten schieten omdat Britten de Oekrainers hebben geholpen een dorpje te hebben verdedigen.

Allemaal erg eng. Die Poutin moet gewoon kappen.
Mother Russia is coming!
@celicatwincam:

Lol, moest gelijk aan C&C Red Alert 2 denken.
@jack_abarth: haha ja daar doet heel deze affaire toch ook aan denken, crazy ivans daar allemaal…

@desjonnies beter gezegd, alle strategisch belangrijke plekken uit het verleden heeft Rusland in oekraïne staan… Daar waren ze in het geval van Tsjernobyl blij mee, nu vinden ze het vervelend dat ze daar zoveel pantservoertuigen hebben geproduceerd.
Poetin is absoluut niet maf.

Eerder de leden van de EU, die daar schreeuwend op een plein in Kiev stonden te “populisten” om vervolgens met de staart tussen de benen te vertrekken.

1 van de redenen van het ontstaan van de Russische gemeenschap in de Oekraïne is dat veel Russen die Stalin’s zuiveringen in de dertiger jaren van de vorige eeuw wisten te ontvluchten door zich daar te vestigen, vreemd genoeg in de Oekraïne door Stalin met rust werden gelaten.

Daarnaast heeft Rusland zijn invloedssfeer in Europa de afgelopen decennia zien slinken tot Belarus en de Oekraïne.

En sterft Rusland van de olie en het gas dat fors wordt geëxporteerd.

En is het door ons zo (over) gewaardeerde Duitsland voor 30% afhankelijk van de export naar Rusland

En hebben wij op schofterige wijze onze defensies wegbezuinigd

En is dit nu het resultaat.

Poetin staat gewoon niet toe dat de EU de Oekraïne economisch kidnapt of wegkaapt voor zijn ogen.

En ik kan me dat best ergens wel voorstellen.
@desjonnies: Helemaal met je eens +1
Met alle respect, ik heb er veel meer vertrouwen in de militaire keuzes van Rusland dan van de VS.

Maar ik hoop dat ze er uit komen want oorlog maakt vaak een nog grotere puinhoop van een land, ook na de oorlog…
@reistje: Vertrouwen in militaire keuzes, kan je nog vager zijn? Heb je er vertrouwen in dat Putin dit spelletje landjepik slimmer en brutaler speelt dan de EU/VS of heb je er vertrouwen in dat Putin de burgers in het Oosten wil beschermen tegen een fascistisch regime?
@C6_R: Ja ik was wat vaag na het posten besefte ik. Ik bedoelde eigenlijk beide hoewel ik beschermen niet het juiste woord vind.

Off-topic, binnenkort een nieuwswebsite van Autoblog? Lijkt me niet eens een slecht idee.
Bovendien krijgen wij het nieuws ook vanuit een westerse kant en niet een neutrale kant, waarin alles wat Rusland fout doet extra word benadrukt en alles wat Oekraine fout doet goed word gepraat.
Een paar wetenswaardigheden, waarom Poetin zo fel is om Oekraïne onder Russisiche invloedssfeer te houden, eigenlijk hele simpele redenaties :

– Vliegtuigbouwer Antonov (die van die enorme Anton AN-124 transport vliegtuigen) is een Oekraïens bedrijf
– De meeste tanks voor het Russische leger werden of worden in de Oekraïne gebouwd, DE tank van de tweede wereld oorlog was eigenlijk de Russische T-34, die was in de Oekraïne ontwikkeld en gebouwd, toen de Duitsers Rusland en de Oekraïne binnenvielen, was één van de belangrijkste zaken voor de Russen, de gehele productielijn van de T-34 op te pakken om ze vervolgens ergens achterin de Oeral weer te gaan produceren,
Heden ten dage zit er nog steeds erg veel know-how op het gebied van pantservoertuigen in de Oekraïne.

En zo stond of staat de kerncentrale van Tsjernobyl in de Oekraïne, en niet in Rusland.
@desjonnies: Ow dus die tanks gaan gewoon voor onderhoud naar Oekraïne :)
@desjonnies: Rusland doet dit echt niet voor een failliete vliegtuigbouwer en wat nostalgie hoor. Gaat puur en alleen om geld.

-In oost Oekraine bevindt zich een enorm gasveld (1.1 biljoen kuub bevestigd, volgens schatting zelfs 5.5 biljoen kuub.), hierdoor hebben ze een top 25 plek in het lijstje van landen met de grootste gasvoorraden ter wereld.

-Naast gas heeft Oekraine nog heel veel andere natuurlijke voorraden zoals titanium, ijzer olie en nog wat zaken. Daarnaast is het land enorm vruchtbaar wat erg handig is met een steeds maar groeiende wereld bevolking en meer voedselschaarste.

-85% van het gas dat Rusland exporteert gaat via Oekraïne, de Oekrainse overheid heeft dus de macht om heel vrijwel heel de Russische economie lam te leggen (Zo’n beetje Ruslands enige echte vorm van inkomsten).

Overigens is oost Oekraine helemaal niet zo Russisch als Poetin ons wilt laten geloven, de meerderheid is Oekrains
@drime: Wat betreft de gasvelden ben ik met je eens, maar Rusland is absoluut niet afhankelijk van Oekraïne en Europa. Als wij Rusland willen boycotten door geen gas meer af te nemen (via Oekraïne) dan exporteren ze vol gas naar Azië, die hebben een enorme honger naar gas en olie en het is bij Rusland om de hoek. Europa loopt naar mijn mening te makkelijk achter de USA aan.
@stevenpoal: Rusland heeft de capaciteit niet (lees pijpleidingen) om morgen even een schakelaar om te zetten en alles naar China te pompen. Daarnaast draait draait de Chinese energie sector amper op gas, China wekt namelijk het grootste deel van hun energie behoefte op met kolen. Voordat China een groot aantal gascentrales heeft en Rusland de pijpleidingen heeft liggen zijn we al jaren verder en is er van de Russische economie weinig meer over.
@drime: Politiek bedrijven is geen korte termijn handelen, denk dat wij ons over 10/15 jaar flink achter de oren krabbelen. Geen gas en olie meer uit Rusland, Noorwegen is er tegen die tijd doorheen dus blijft de USA over, well played EU.
@stevenpoal: De EU is nu wel wakker geschud en zal vol gaan inzetten op duurzame energie de komende jaren. Rusland moet alleen die lange termijn gaan halen.. Zojuist is hun economie al afgewaardeerd tot net boven junk status. De Russische minister van financiën heeft onlangs gewaarschuwd dat Rusland dit jaar waarschijnlijk in een recessie terecht gaat komen. Daarnaast exporteert Rusland meer geld naar Europa dan gas (rijke russen die de boel voor de zekerheid ontvluchten) waardoor de roebel bijna niks meer waard is.

Rusland kan een annexatie van Oekraine financieel gewoon niet opbrengen en zowel Amerika als de EU-landen weten dat.
@drime:
Nee, maar het zal ze vooral om de know-how gaan, de auto link :

Skoda is een heel oud automerk en was in staat om fatsoenlijke en goede wagens te ontwikkelen en te bouwen, echter tijdens het communisme waren goede componenten schaars.
VW nam Skoda over om een slag te slaan, ze wisten dat er kennis en ervaring zat bij die Tsjechen dus hoefden ze eigenlijk alleen maar te moderniseren en te innoveren.

Alfa deed het destijds desastreus fout met de Alfa Sud (Alfa was toen staatseigendom)
Daarvoor bouwden ze een fabriek in het arme Zuiden van Italie bij Napels en was er totaal geen betrokkenheid, trots of interesse bij de werknemers.
Die mensen voelden zich als gevangenen omdat ze eerder een agrarische achtergrond hadden (als ze überhaupt al werkten)

Heb ooit een docu gezien over Antonov, waarbij Amerikaanse vliegtuigbouwers stom verbaasd waren waar de Antonov ontwerpers over nadachten qua vooruitstrevende ideeën en concepten en dat allemaal wisten te bereiken met potlood en papier.
Politiekblog?
op deze weg tel ik al 70 APC’s, vrachtwagens nog niet meegeteld.
op die zijweg zullen er nog zo 30 staan, al kunnen het er veel meer zijn. even voor de vergelijking. Nederland heeft nog geen 200 van dit soort voertuigen
@Mashell @desjonnies Ik kan het niet duidelijker en beter formuleren dan dat jullie hebben gedaan. Helemaal mee eens!
Wat nou Russisch? Hij zegt gewoon ‘Ah goeie. Ah goeie, dope shit’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).