Russische en Ghanese diplomaten hebben schijt aan verkeersregels

Auteur: , 40 Reacties

Diplomatieke onschendbaarheid. Daar moet je gebruik van maken.

Diplomaat

Dat is het motto van de Russische en Ghanese leden van het corps diplomatique in Den Haag. Uit onderzoek van de Haagse politie blijkt dat deze twee landen het vaakst betrokken zijn bij verkeersdelicten in ons land, aldus het ANP vandaag.

De Hagenezen houden de cijfers nauwlettend bij en tussen 2012 en 2016 was het raak. Gedurende deze periode waren Rusland en Ghana samen 24 keer betrokken bij een verkeersovertreding. Ze steken daarmee met kop en schouders boven de andere landen uit. Het gaat niet alleen om het irritante foutparkeren, maar ook zaken als doorrijden na een aanrijding kunnen zijn voorgekomen. Het woordje ‘verkeersdelicten’ is in dat opzicht een breed begrip.

De betrokken diplomaten kunnen enkel een tik op de vingers krijgen. Door de onschendbaarheid is strafrechtelijk vervolgen onmogelijk.

Het gedrag van het corps diplomatique komt al jaren negatief in het nieuws. Uitgedeelde boetes worden niet betaald en wanneer er poolshoogte wordt genomen krijgt men geregeld een agressieve reactie. Het CDA opperde al eerder om een speciaal boetesysteem in te voeren om diplomaten aan te pakken. Betalen ze geen boetes dan moet het diplomatenkenteken worden ingeleverd, aldus kamerlid Pieter Omtzigt in 2015.

Foto-credit: Autojunk40 reacties

Stukje burgerlijke ongehoorzaamheid dan maar, zo duur zijn ze niet: https://www.binnenstadgarage.com/webshop/sloten/wielklemmen/detail/311/powerlock-wielklem-amsterdam—120102003.html?gclid=CM_nnYW7z84CFdIV0wodnFgCMg
@harrie: Tot 17inch. Die krijg je niet om een 24inch Mansory velg he :) ;)
@harrie: Leuk bedacht, maar jij krijgt een dikke bekeuring terwijl die lui staan te lachen.
@harrie: haha supergaaf plan! Net als de Russische actiegroepen die posters op auto’s plakken. Ik ben voor en doe mee aan de pot :)
Onschendbaarheid is in China of Noord Korea van levensbelang maar ik ben van mening dat die onschendbaarheid in VN landen niet op gaat.
@dutchdriftking: Bijna ieder land is lid van de VN, ook China en ik geloof Noord Korea. Afrikaanse landen eveneens grotendeels, zoals Mali (been there…).
@racerx: Noord Korea lijkt me dan wel heeeel sterk.
@dutchdriftking: Heb het even opgezocht, lid sinds 1991. Full membership zelfs. Alleen nooit geselecteerd voor tijdelijke zitting in de Veiligheidsraad (goh…), en ik heb het idee dat ze ook wel eens een algemene vergadering overslaan hahaha!

China is een van de permanente deelnemers aan de Veiligheidsraad trouwens, samen met USA, Frankrijk, Groot Brittaniƫ en Rusland.
@racerx: hmm dan kunnen we de VN wel opheffen. :p
@dutchdriftking: Haha opzich… Als je denkt dat de Nederlandse politiek bureaucratisch is, moet je eens zaken gaan doen met een VN organisatie. Om te janken.
@racerx: Vooral als die zogenoemde permanente leden hun vetorecht gebruiken :-). Kan je een hoop vinden als de rest van de VN, zodra een permanent lid het er niet mee eens is kan je fluiten naar je beslissing.
@olivier420: klopt, daarom is de werking uitermate stroef… Alleen over Afrikaanse landen lijkt men het vaker eens te zijn.
@racerx: ja in het leger?
@rolov: yes, begin dit jaar
Na al die ‘Stop a Douchebag’ videos kon je ook niks anders verwachten dan Russen
Ja, en water is nat!

Al moet ik zeggen dat ik 24 verkeersovertredingen (doorrijden na een ongeluk daargelaten) niet denderend veel vind.
@sjaakjwt: “kunnen zijn voorgekomen”, het kunnen dus net zo goed alleen maar parkeerboetes zijn geweest. En 24 boetes over een periode van 4 jaar verdeeld over twee landen is maar 3 boetes per jaar. Voor diplomaten die uit landen komen waar nagenoeg geen verkeersregels gelden vind ik dit ontzettend netjes. Hoeveel reageerders hier hebben wel eens drie boetes per jaar gehad.
@bassx: vergeet niet dat de meeste agenten geen boete zullen uitschrijven voor CD platen.

Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk nergens om… De meeste zeikerd hebben eigenlijk niet meer bereikt in hun leven dan geboren zijn in Nederland/westerse wereld.
Dus gedurende 4 jaar gebeurde het 24 keer? Gemiddeld 6 keer per jaar dus, voor Rusland en Ghana samen. Zeg voor het gemak even drie keer per jaar, per land. En hoeveel diplomaten werken er bij die ambassades? Stuk of 10 toch zeker wel? Dan begaat een Russische of Ghanese diplomaat gemiddeld eens in de drie jaar een verkeersovertreding…
@donvincenzo: geconstateerde overtreding! Ik rijd elke dag te hard maar krijg gemiddeld nog niet 1 snelheidsovertreding per jaar …..
@SpiderIV: elke dag toevallig hetzelfde ritje?
@donvincenzo: precies mijn gevoel… Stemmingmakerij om niks!
Storm in een glas water, geen aandacht aan schenken, we kunnen er toch niets aan doen.
Te verwaarlozen. Evengoed dient een overtreding bestraft te worden. Ik zie daar ook geen verband mee betreft onschendbaarheid. Indien je deze status hebt dien je hier met de grootste zorg mee om te gaan
Had veel meer verwacht
Ik zou hetzelfde doen als ik CD platen heb.
Iets met een open deur
CD voor jou, CD voor mij….
Zo! 24 overtreding in 4 jaar voor verkeersovertredingen. Koekwausen! Gelijk de oorlog verklaren aan die twee landen. Als we het verkeersdelicten noemen klinkt het ook zwaarder en dan is een oorlog met die twee landen rechtvaardiger. Ik stel voor dat we gelijk een zwikkie tanks…..uuuh….een zwikkie iets die kant opsturen kunnen we gelijk testen hoe dat “pang pang” roepen in de praktijk werkt. Moeten ook ff schema’s opstellen van wie wanneer een helm mag dragen. Wie neemt die taak onder z’n hoede? Graag snel regelen want het is oorlogstijd, mensen…
@Rick-dos: vanavond tussen 19:17 en 21:23 heb ik niks te doen!
Krijgt de naam “cd-speler” nu een andere betekenis?
Die Russen op de ambassade in Den Haag zijn nog heilig in vergelijking met dat boeventuig dat een paar straten verderop regelmatig bij elkaar zit om hun snode plannen te bespreken.

Dat is pas gajes dat schijt aan alles en iedereen heeft. En bijna dezelfde onschendbaarheid geniet, want als je er wat van durft te zeggen moet je nog uitkijken voor hun vele aanhangers die met het rode verkiezingspotloodje in de hand je op zijn minst monddood willen maken.

Dus mij hoor je er niet over.
@moveyourmind: Volledig mee eens.
Hmm, 24, dat valt tegen…maar zoals gezegd, ze zullen niet alle overtredingen beboeten. Ik vermoed dat een beetje een incompleet verhaal is.
Je kan er wel wat aan doen; die personen ‘ongewenst’ verklaren en het land uitzetten. En die Ghanese CDers zijn toch alleen maar drugshandelaren ….
Ik lees op de NOS app toch iets andere cijfers.
Van de 35 geregistreerde verkeersdelicten tussen 2012 en 2016 zijn er 12 begaan door Russen en Ghanezen. Verwaarloosbaar weinig per jaar dus. Opvallend genoeg ook 12 door medewerkers van het Internationale Strafhof en het Europees Octrooibureau!
Autoblog is dus wel erg selectief en bevooroordeeld in hun berichtgeving.
@vroaaar: Het valt mij ook een beetje tegen van autoblog, ik had ze hoger ingeschat. Ordinair Rusland bashen is meer iets voor de NOS.
dit doet mij altijd aan die film lethal weapen denken!
Rusland bashen moet je niet doen, daar speel je alleen maar dubieuze figuren zoals extreem-linkse George Soros mee in de kaart.
Bovendien is het vrij dom en erg infantiel.
Valt dus reuze mee..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).