Panamera GT Edition is mooier dan het origineel

Auteur: , 8 Reacties

Smaken verschillen, maar dit ziet er erg goed uit.

Het blijft altijd een gevoelig onderwerp: tuning. Over het algemeen kunnen we uit de reacties aflezen dat de meeste mensen het helemaal niets vinden. Met een goede reden, want vaak zijn de toevoegingen niet handig gekozen. Sterker nog, vaak zijn het complete gedrochten. Tuners als Mansory, Lumma en Liberty Walk gaan veel en veel te ver met de aanpassingen. Een tuner die ook in dat rijtje past is het Russische TopCar.

TopCar Porsche Panamera Stingray GTR (971) '18

De creaties van TopCar variĆ«ren van wanstaltig tot afgrijselijk. Ja, het is weer eens wat anders, maar vaak niet op de goede manier. Een Cayenne met 911 koplampen is geen vooruitgang en de dingen die ze doen met een Macan kunnen het daglicht niet verdragen. Ook hun visie op de Porsche Panamera, de TopCar Stingray GTR (afbeelding boven) is op zijn zachtst gezegd polariserend. Maar TopCar gaat voor de herkansing. Waarschijnlijk dat ze de Panamera ‘Stingray GTR’ versie moesten hebben om alle voetballers en rappers tevreden te stellen.

TopCar Porsche Panamera GT Edition (971) '18

Er is nu keuze uit de genoemde Stingray GTR en deze nieuwe ‘GT Edition’, de blauwe op de foto’s. Nog altijd is er kwistig gebruik gemaakt van koolstofvezel, een specialiteit van TopCar. De sideskirts, diffuser en de splitter zijn vervaardigd uit het lichte en peperdure materiaal. Nadere bestudering van de plaatjes in de gallery leert ons dat de luchtuitlaat op het voorscherm en de spiegels ook van carbon zijn. Mocht je het wensen, kunnen de badge, motorkap en uitlaat-eindpijpen ook in carbon uitgevoerd worden. Ook met de velgen heeft TopCar zich ingehouden. Visueel is het een beetje wennen dat de velgen aan de voorkant ‘recht’ zijn, maar achter juist concave zijn. Over mechanische upgrades wordt helaas geen woord gerept. De GT Edition-kit is per direct te bestellen.



8 reacties

Ben geen tuningfan, maar dit is op de wielen na mooi!
Gewoon een setje Porschevelgen eronder, dan ist helemaal mooi
Ik ben groot fan van TopCar. Eigenaar is een man met passie en ze leveren goede kwaliteit. Opvallend is dat dit exemplaar de niet weggewerkte deurhendels (achter) heeft.
@e550: De weggewerkte deurhendels zitten bij de GTR widebody kit van TopCar, waar ook de bumpers en motorkap aangepakt en verbreed zijn :)
GT edition 10x mooier dan de stingray. En uiteraard even de velgen verwisselen
Not my cup of tea.
Smaken verschillen inderdaad jeetje wat een gedrochten.
Die blauwe is best wel te pruimen eigenlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).