Saab 9-3 cabrio – occasion video

Auteur: , 21 Reacties

Met de introductie van de 9-3 Cabriolet creëerde Saab een heel nieuw segment van vierzits cabrio's. Nieuw rollen ze niet meer van de band, maar als occasion zijn ze volop verkrijgbaar.

Saab 9-3 Cabriolet

Ruim 25 jaar zijn ze gebouwd, in diverse vormen, de Saab-cabrio’s. Slotstuk was de 9-3 Cabrio, een bijzonder veilige dakloze Zweed.

Er kwam aan het einde van zijn leven een Independence Edition, en een enkele tuner wist eveneens zijn weg naar de 9-3 te vinden.

Het gros van de occasions is echter van het standaardsoort, hier vind je het volledige aanbod aan Saab 9-3 occasions.21 reacties

Prachtige wagen, wat boeit het nu dat het niet de scherpst sturende auto is, daar is deze cabrio ook helemaal nooit voor bedoeld. Het is gewoon een heerlijke cruiser.
@bofkont: Ik heb gelest in een 9-3 turbo diesel en dat was een bijzonder fijne wagen. Stuk beter dan de A4 die ik daarna reed. Verder ook een fraaie cabrio, ondanks zijn leeftijd.
@paulaner: u bent dus duidelijk meer op comfort gericht, maar idd zo’n 93 rijdt goed hoor.
@bofkont: Betere zit en zicht, genoeg pit en vrij stil. Tenminste dat ik wat ik er toendertijd van vond. Altijd wel een zwak voor SAAB gehad.
wat een groot verschil in de sprint tijd met een kleine power upgrade.
Die tordAero’s lopen nog best lekker. Jammer dat de zwaardere turboblokken behoorlijk veel invloed hebben op de rijrichting. Torquesteer is wel erg nadrukkelijk aanwezig. Tenminste op m’n stiefma’s 2001 Aero wel. Wel goede stoelen. Als je boven de 2m bent vind ik hem wel wat krap voorin.
@E34M5Touring: Ik ben 1,88m en ik zit helemaal naar achter in een 2008 Vector. Mijn benen zitten dan goed, maar mijn armen zijn eigenlijk iets te ver van het stuur. Verder zijn de stoelen zeer goed (en in ons geval verwarmd), alleen slijt het leer vrij snel. Na 138.000km mogen ze hier wel eens opgeknapt worden. (Nog) geen echte problemen te melden hier, het verbruik ligt vrij hoog (1.8t 150pk, verbruikt 1 op 10) maar toch zou ik hem graag willen overnemen later, als mijn moeder toch ooit haar droomwagentje, een Fiat 500, rijdt.
@Yeelen: Dit was een Aero uit 2001. Zag er nog goed uit ondanks 200k op de teller. Liep ook hard. Kreeg op het laatst wel veel kuren. Radio en kacheldisplay werd een beetje morsecode op het eind en hij had de neiging om halverwege het openen of sluiten van de kap ineens te stoppen. Dan stond je kap half omhoog en moest je zo naar de dealer.
@Yeelen: 2008 vector heeft inderdaad zwak leer.
Hele mooie wagens, om de een of andere snobistische reden komen mensen die uit zo’n saab stappen (hoe yuppie achtig ze zich ook mogen gedragen) altijd vriendelijk en gezelig over.

Niet dat het een auto is die op mijn oprit moet staan, maar ik hoop die toch nog wel regelmatig in het straatbeeld tegen te komen. Eens iets anders dan de 13 in een dozijn peug-cabriootjes.
@Hupke: dank je
@Hupke: Merci ;-) En aangezien de mijne een zandkleurige kap heeft (tegen 99,9% zwarte kappen), wijkt-ie al helemaal af van de Peutjes.
Leuk dit soort videos!!
Je vergeet de andere belangrijke tuner voor Saab: Maptun. Meestal met lichtjes hogere vermogens dan Hirsch, en aan een lagere prijs.
@BaRa: klopt, maar Hirsch is wel echt een pak beter hoor! Software is top, nooit inhouden, nooit een.misslag, wat met Maptun nog wel eens wil voorkomen
Waarom altijd cabrio’s testen? Ik heb een hekel aan cabrio’s.
@alcantara: Waarom dan wel kijken/lezen?
Het is nu eenmaal voorjaar/zomer, van de winter zullen ons de quattro’s en de xdrives ons om de oren vliegen ;)
Hier thuis een Saab 9-3 sportsedan 1.8t die ook langs Hirsch is geweest. Heeft nu 195 pk en het rijdt gewoon super. Geen race auto, maar lekker rijden komt die zeker. Echt een top ding!
Hele leuke rubriek, dank u voor de leuke aankoop-films!
Hoor ik Wouter nou jammeren over een distributieriem … Ketting toch?
Mooie auto. Zijn jullie weer bij Assel en Hoog Soeren geweest? Liggen mooie weggetjes..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).