Saab-eigenaar NEVS kan 600 werknemers niet betalen

Auteur: , 11 Reacties

NEVS ontkent nog altijd in financieel zwaar weer te zitten, maar het geld van de Saab-redders lijkt nu toch echt op.

NEVS Saab 9-3

Het klonk zo mooi: National Electric Vehicle Sweden (NEVS) zou Saab na het debacle met Victor Muller weer uit het slop trekken. Dat is blijkbaar lastiger dan gedacht, want eerder deze maand kwam naar buiten dat de fabrikant voor de zoveelste keer op het punt stond failliet te gaan. NEVS ontkende ten stelligste, maar waar rook is, blijkt ook nu vuur.

Woordvoerder Mikael Östlund heeft namelijk bevestigd dat 600 Saab-medewerkers in augustus geen salaris zullen ontvangen. Het bedrijf zou het slachtoffer zijn van vertraagde geldstromen en belooft op 5 september alsnog het loon over te maken, maar het is natuurlijk de vraag of dat echt gaat gebeuren. Staat Saab nu definitief op omvallen of komen de investeerders uit China en India alsnog over de brug? (via: P4)11 reacties

Ik gun Saab het allerbeste en heb zelf naar tevredenheid in een 900 gereden.
Maar kan hier net gewoon definitief de stekker uit getrokken worden?
Het geheel is een blamage en totaal Saab onwaardig.
via Android app
Saab lijkt qua historie wel een beetje op Schumacher in de F1. Een fantastische tijd vol met hoogtepunten die helaas niet helemaal geweldig afgesloten werd. Daarna een rentree de niet succesvol was, Schumacher stopte uiteindelijk met racen in de F1, is het voor Saab ook tijd om de handdoek in de ring te gooien?
@knipperlichtje: beetje ongepast!
@toniominestrone: Wat is dan ongepast?
@reinier73: individuen vergelijken met voorwerpen of in dit geval met een automerk is ongepast, wanneer ik dit moet uitleggen getuigd dit van enige naïviteit, sorry!
@toniominestrone: er word met geen woord gerept over de huidige situatie van Schumacher.
Een prima vergelijking.
Toen ik een paar maanden geleden het intervieuw op BNR autoshow luisterde was het ouwe jongens krentenbrood niveau weer erg hoog, kritische vragen werden niet gesteld en als er al een kritisch sausje overheen moest was het antwoord dat het allemaal wel mee viel en dat binnen enkele dagen de zaak was opgelost.Wat vervolgens door beide heren natuurlijk weer als waarheid werd aangenomen.En zie hier.
Wat een contrast met de gloriejaren van het merk. Die periode duurde helaas maar kort, maar in die tijd was Saab een enorm goede werkgever. De auto’s werden afgemonteerd op een stilstaand platform door een klein team van medewerkers die regelmatig van taak rouleerden. Hierdoor konden medewerkers meer in eigen tempo werken lopende band en hadden ze meer afwisseling in hun werk. Ook de inrichting van de gebouwen was erop gericht op een zo prettig mogelijke werkomgeving. De productie was hierdoor wel duur, maar tegelijk merk je aan de Saabs van toen dat ze met zorg en liefde in elkaar gezet zijn.
@moveyourmind: hahahahaha, lul niet. Het verzuim en de arbeidsONtevredenheid was nog nooit zo hoog als toen. In combinatie met de gigantische (personeels)kosten is dat experiment heel snel gestaakt.
Gloriejaren in relatie tot Saab…… Dat is toch een tegenstrijdigheid????
Waaaat???? Nee he, Saab gaat toch niet failliet??! Jezus wat érg…
Ik gun dit merk echt een come back maar trek voor nu gewoon de stekker eruit en probeer er binnen 2 jaar opnieuw leven in te blazen met een paar serieuze investeerders.
De huidige malaise rondom Saab is alleen maar imago verslindend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).