Saddam Hoessein liet alle auto’s van z’n zoon in de fik steken

Auteur: , 22 Reacties

Een verrassend inkijkje bij Huize Hoessein.

Saddam Hoessein liet alle auto's van z'n zoon in de fik steken

Het is inmiddels ruim 10 jaar geleden dat Saddam Hoessein z’n laatste adem uitblies (na wat hulp), maar dat betekent niet dat er niks interessants meer te vertellen valt over de voormalige dictator van Irak. Saddam werd zoals bekend te grazen genomen door de Amerikanen en in afwachting van zijn proces groeide er zowaar een soort van band tussen hem en z’n bewakers. Dat leidde tot de volgende anekdote die we je niet wilden onthouden.

Zo vertelde Saddam de bewakers dat zijn (psychopathische) zoon Uday zich op een feestje niet in kon houden. Uday schoot namelijk in het rond met enkele doden en gewonden tot gevolg, waaronder de halfbroer van pa Saddam. Die laatste kon de actie van z’n triggerhappy zoon allerminst waarderen en dus volgden represailles.

Saddam zou lachend aan de bewakers hebben verteld hoe hij vervolgens de gehele autocollectie van Uday in de fik liet steken. En inderdaad, dat waren wagens van het kaliber Rolls-Royce, Porsche en Ferrari. Zoiets als de verzameling van de Sultan van Brunei dus, maar dan wellicht wat minder omvangrijk.

Toegift: volgens de bewakers die bijgaande anekdote uit de mouw wisten te schudden deed het verhaal denken aan “a Jerry Springer episode on steroids”. We hadden het niet mooier kunnen verwoorden. (Via: New York Post)22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Prima represailles. Is toch iets anders dan een “time-out” in de hoek van de kamer om af te koelen. Ik vraag me tegenwoordig overigens steeds meer af hoe de wereld er uit zou zien nu als Saddam er nog zou zitten en met rust gelaten was. Ik vermoed een stuk beter…
@str8six:
Zeker weten.
@str8six: Saddam was een dictator in de ergste zin vh woord. Talloze doden op zn naam. Maar inderdaad, leven was een stuk stabieler onder zijn leiding. En ISIS had waarschijnlijk niet bestaan.
@alassad: Amerikanen hebben meer gedood in Irak dan Saddam jaren bij elkaar. Maar daar hoor je niemand over…
@b0z4:
Prachtig al die up votes zonder enige vorm van fact checking. Volgens gedocumenteerde verslagen van o.a. CHR heeft het regime van Sadam allen al meer dan 600.000 executies van burgers op haar naam staan en dan rekenen we dus de slachtoffers die in naam van “handhaving, vrede en oorlog” (nog eens 500.000 voor alleen al de oorlog met Iran) voor het gemak even niet mee. Sinds de invasie in Irak door de Amerikanen, zijn er ongeveer 100.000 doden gevallen. Zelfs als we die allemaal op conto van de Amerikanen schrijven hebben we nog steeds een factor 6 verschil… De Anfal operatie van Sadam had alleen al 100.000 burgerdoden tot gevolg.
@macready: check your facts! Nu een andere vraag. Is het nu beter in Irak,Afghanistan,Libië etc? Mijn mening is dat het een nog grotere puinhoop is nadat het westen de burgers komt “bevrijden”
@alassad: ik denk toch echt dat onze noord-koreaanse vriend van ergere graad is..
@str8six: Dat gaat helemaal terug naar het Quincy akkoord in 1945 waarbij de oorlog tussen de Sovjet-Unie en Afghanistan in de jaren 80 de oorzaak is geweest. Hier wordt vaak gedaan alsof een man die de koran leest zomaar een aanslag pleegt in de Westerse wereld omdat wij het Sodom en Gomorra zijn in hun ogen. Al deze ellende is niet ontstaan uit religie of uit een overtuiging maar gewoon patriotisme en vergelding van de ellende die de Westerse wereld in de jaren 80 en 90 heeft gebracht voor hen. Pas sinds de IS is het oorlog om religie geworden. De inval in Irak op zoek naar massavernietigingswapens heeft de IS geholpen gemaakt maar is daar niet de oorzaak van.
@bassx: Zelfs de IS is het niet om religie te doen geloof ik. Gaat allemaal om macht en uitbreiding.
@str8six: sorry, een paar auto’s afpakken na moord… Dat is in jouw ogen een prima represaille??
@audirs3: afbranden en dood door schuld. Als je vader dictator is idd prima. Is een andere wereld. Wat had ie dan moeten doen? Z’n zoon in de gevangenis gooien? Of zoals hier in NL een paar weken laten schoffelen en betaald in een kliniek laten zitten?
Ohh, ik dacht al: Hoessein die auto’s ten einde gekomen..?
Klinkt als broodje aap.
Dan heb je echt een probleem. Als Saddam over je zegt: Bij hem zit een steekje los….
Geen nieuwswaarde voor mij die op autoblog weergegeven moet worden…
@rikkienl: ik zal het doorgeven.
Nee de oorlog ging echt om mensen te “bevrijden” van de dictator. Echt niet om OLIE hoor!!!
Zonde van die wagens natuurlijk..
Heb hem nog zien bungelen destijds lmao
@focusrs1: dat kan niet… bij het ophangen van Saddam wordt hij onthoofd…. dus bungelen deed hij niet
@klinkschakel: Nee, dat was zijn halfbroer Barzan.
Wat een apencultuur wat ben ik toch blij dat ik in Nederland geboren ben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).