Schurken stappen over op andere RS-en? [updated]

Auteur: , 44 Reacties

Bij de werkvoorbereiding zei Boef Stick Uhmup laatst tegen collega-boef Phil Mypockets 'Oh ja we hebben ook nog zo'n RS nodig, regel jij dat even?'. Phil voldeed aan de opdracht, maar niet op de traditionele manier. Hij kwam met een Renault aanzetten in plaats van een Audi. Het schijnt inmiddels vaker voor te komen.

Zojuist werd er weer een brief achtergelaten in de autoblog-brievenbus. Ditmaal werd die niet afgeleverd door een schimmig figuur gehuld in een regenjas, maar door een man met een windbreaker van Renault Sport aan. De informatie was summier: een linkje naar een uitzending van opsporing verzocht van gisteren en een zwik foto’s van een stel Renault RS-en.

Het blijkt te gaan om een fan van Renault Sport producten die geschokt is door het feit dat binnen korte tijd twee keer een Renault Mégane RS gebruikt is om een overval te plegen. De doelwitten waren een man die werkzaam is in de autobranche en een andere persoon die daar voorheen werkzaam in was. Zij werden bij hun respectievelijke huizen overvallen door bewapende mannen, die er vervolgens vandoor gingen in twee verschillende Mégane’s RS (rijtest).

De Renault’s werden later teruggevonden in dezelfde staat als hun naamgenoten van Audi: krokant. De vraag bij de mail luidde dan ook of we hier wat aandacht aan konden geven, zodat mensen wellicht tips kunnen geven om de rest van de Renault RS-en te redden. Een nobel streven, aldus @martijngizmo.

UPDATE: de man in Renault Sport windbreaker wist ons nog te vertellen dat het gaat om wat ze in Renault-kringen een Mégane 3 phase 2 265 (de witte) en een Mégane 3 phase 3 265 (de andere) noemen.



44 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik weet wel een oplossing. Een half miljard minder naar de Oost Europese snelwegen en speeltuintjes en dat aan de politie geven. Dan kunnen ze die bende misschien eens oppakken en enkele decennia achter slot en grendel stoppen.
@lekbak: In Nederland? Man, die gasten krijgen uitkering, Miele wasmachines en coaching, en als het tot veroordeling komt, 14 minuten tuinharken bij Huize Avondrood, waar tijdens die werkzaamheden ‘plotseling” ook allemaal spulletjes verdwijnen.
@lekbak: nee slecht idee, ik ga lekker emigreren naar Oost Europa als het zo daar gaat hier, het is daar een stuk veiliger dan in Nederland , en met al die nieuwe snelwegen kan je tenminste nog eens doorrijden ……
@lekbak: Lekker kortzichtig. Al ben ik het volmondig eens dat criminaliteit keihard aangepakt moet worden. Besef alleen dan wel eventjes erbij dat gemiddelde Pool, Bulgaar of Roemeen (hoi) totaal niets te maken heeft met deze zigeunerbende. Want het zijn de zigeuners. En die Oost Europese snelwegen, man. Waren die er maar!
@vonklausenburg: niks kortzichtigs aan. In Oost Europa word een hoop Europees geld uitgegeven aan infrastructuur. Nuttig en minder nuttig. Dat is uiteraard de ontvangers niet kwalijk te nemen dus je verontwaardiging is niet geheel terecht. Maar ik vind het gekkenwerk dat zoiets Europees geregeld moet worden. Die landen komen er ook wel zonder ons en wij kunnen het geld heel goed gebruiken. Want Nederland is rijk in de statistieken maar de praktijk komt niet overeen met die statistieken. Die 1200 miljoen pensioengelden kan immers niemand uitgeven.
@lekbak: Want zonder die financiering komen ze hier immers niet. Het is een heel makkelijk vingertje. Zullen we alle Europese vergoedingen stopzetten? Dan zien we daarna wel hoe de gemiddelde boer, visser of arbeider zich gaat redden. Ik ben een enorme scepticus aangaande de EU maar zulke rare opmerkingen snijden geen hout. De wereld is inmiddels zo ingesteld dat die fondsen er zijn. Het afschaffen zal voor problematiek zorgen.
Wat voor de rest een direct verwijt richting Oost Europa hier zoekt is mijns inziens nogal onduidelijk. Het ging volgens mij om het jammerlijke geval dat twee Franse bommetjes gejat zijn.
@vonklausenburg: graag! Gister nog alle Europese subsidies afschaffen. En de regeltjes die daarbij horen uiteraard ook. In bijna alle sectoren waar kennissen van mij werken hebben ze last van verstikkende regeltjes uit Europa. De boeren nog het meest!

De reden dat ik dit er bij haal is omdat de politie kapot bezuinigd is in dit land (net als de zorg, brandweer, defensie etc.). Wel gaat er nog steeds een hoop geld naar Europa. En wij zijn netto betalers dus stopzetten bespaart Nederland een hoop geld. Wat ze dus in het land zelf kunnen steken. In de politie dus in dit voorbeeld.
@lekbak: hahaha. Nederland heeft als transport- en dienstverleningsland geen bestaansrecht zonder EU. We zijn eigenlijk een enorme netto-ontvanger.
@mashell: het verdrag van schengen is ouder dan de eu, en vrij verkeer van goederen is het enige wat we nodig hebben. Handelsverdragen kan je veel beter met elk land apart maken, dan kan je tenminste de sterkste punten van je eigen land gebruiken. De euro voegt vrij weinig toe. Het is makkelijker, maar je mist een stukje speculatie en dus handel. Daarbij is de euro gedoemd te mislukken omdat de gehele zone dan één economie moet worden en dat kan niet zonder burgeroorlog vooraf. Dat gaan de mensen namelijk nooit pikken.
@lekbak: Ik ben het eens met je dat we zo snel mogelijk van dat lijk van de EU af moeten. Maar het zomaar roepen dat subsidies weg moeten is niet het antwoord. Het antwoord ligt in Den Haag. De defensie en veiligheidsbudgetten liggen bij de nationale parlementen en niet bij Brussel.
Als het geen Audi meer hoeft te zijn mogen ze de Kia Rio RS van m’n buurman ook wel een keer meenemen.
Gejat in Voorburg en ergens in Brabant toch? En vervolgens in Overijssel een arme autohandelaar overvallen?

Die eerste auto was daarnaast al een half jaar terug gestolen. Toevallig ergens verscholen in de voorraad gestaan?
Ik denk dat we ons vooral moeten afvragen wat de oorzaak van de branden is. Was deze door de daders aangestoken of liet de electronica van de Renaults zich weer eens van hun beste kant zien?
Elke ripdeal crimineel schijt natuurlijk 7 kleuren stront als ze een Audi RS zien… die zijn dan makkelijker te liquideren vanuit een Renaultje… passen ook prima een stel AK-47’s in met ingeklapte kolf.
@audir8v10: In deze Renault hoef je de kolf niet eens in te klappen: http://www.carstyling.ru/resources/concept/1994_Renault_Espace_F1_01.jpg
@tievdz: En daarnaast: in 6 seconden naar 200 (!)..
Ook criminelen komen erachter dat een Renault een betere vluchtauto is dan een audi. Heeft wel erg lang geduurd trouwens. In duitsland waren onlangs nog een aantal ramkrakers van de weg geraakt met hun lompe audi, logisch dat je dan iets anders wilt wat op de weg blijft en heel blijft. Het grote verschil is alleen dat de vw-groep (waar audi onder valt) zelf ook crimineel is, en de Renault-groep niet.
@musclecar: hoe krijg je die bagger geschreven.. knap hoor
@lebeaunl: Dankzij de vele schandalen bij vw en audi heb ik mijn reactie kunnen schrijven, dat is ook de reden waarom ik zo fel reageer tegen die bende. Alleen daar is wel wat IQ voor nodig om te kunnen begrijpen wat ik bedoel. Misschien moet u eens: http://www.audiclaim.nl bezoeken. Als u dan nog steeds vragen heeft dan hoor ik het wel!
@musclecar: Dat hele audiclaim slaat toch ook gewoon nergens op? Als je je inschrijft mag je b.v zelf niks met de dealer regelen omdat zij de enige zijn die jou mogen vertegenwoordigen, en als ze de zaak winnen moet je van het “behaalde voordeel” 20% aan hun afdragen. Dan kun je geloof ik beter niks doen en als je toevallig op een mooie morgen het journaal kijkt en ziet dat er een schikking gedaan is je melden, zul je alsnog een vergoeding krijgen lijkt me?
@tomceelen: ja haha. Over boevenbende gesproken
@musclecar: Wat een verbanden leg jij in die twee reacties, toevallig familie van ene Sylvana S.?
@musclecar: Helaas staat mijn IQ dat niet toe..
De beste tip mag niet, net zoals een auto stelen met geweld, mag ook niet, dus vul het zelf maar in.
Ook boefjes krijgen steeds meer smaak ;)
Een Audi RS is natuurlijk geen partij voor een Renault RS, die vliegt de bocht niet uit he.
O jeej. Volgende week hebben ze de Golf R/GTI, Focus RS/ST, enz, ook gevonden. Sssst niet zeggen.
@kvgorp: stop hou op! Je maakt me bang met dat soort uitspraken. Niet de Focus RS.
Echte overvalleRS dus!
Dan is dit toch de ideale wagen om anoniem weg te komen? Kan je nog een flinke bankkluis in kwijt ook :)

http://link.marktplaats.nl/m1076523904?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=93355
Gewoon de RS badges eraf halen.
@rs6issnel: En dan op alle trage Audi’s en Renaults RS badges plakken. Zogauw ze op de vlucht willen duurt het een half uur voordat ze op snelheid zijn :)
Hij hoeft niet snel te zijn als het maar een leasegrijs vag hok is val je niet op in dit land, terwijl als je met 200 over de weg knalt kun je er op wachten dat er iemand achter je aan komt.
Stop de persen… Maar liefst 2 Franse hokken gestolen… Ai ai de wereld vergaat
@blo3to3t: ze kunnen nu eindelijk zonder onderstuur
De pleiterik maken
Ze beginnen verstand van auto’s te krijgen. Lijkt me trouwens wel krap om 3/4 man in een coupé proppen
buiten de klasieke ideeën als aan pook en stuurslot denk ik aan traangasvoorzieningen in het interieur samen met stinkbommen en een lcd voorruit zodat je die mat kan maken, allen op afstanď te bedienen met een grote rode knop, je plaatstceen tracer onder de wagen, wacht tot je aan de snelheden ziet dat ze in een “hot pursuit” zitten en laat dan het grapje afgaan…
@bpc: Traangas + Insluiting. Dat als ze er in zitten en wegrijden eerst de traangas bom explodeert en daarna alle deuren op slot schieten. Eventueel nog wat schrikdraad verwerken in de stoelen. En het zou wel lekker zijn als de auto zelf de politie belt met de melding gestolen te worden + locatie doorgeeft. Nog iets vergeten?
@kilum: Een ingebouwde .44 Magnum naast de zonneklep die het hoofd van het boefje opblaast als de auto gestolen wordt. Dat helpt ook wel denk ik.
@kilum: wat dacht je van antrax ?
@kilum: wat dacht je van antrax ?
@kilum: wat dacht je van antrax ?
Ik zie liever de Renaults verdwijnen dan Audi’s.
@smex: Ik niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).