Sebastian Vettel wint Race of Champions [video]

Auteur: , 24 Reacties

Elk jaar nemen diverse autocoureurs uit alle vormen van autosport het tegen elkaar op in de Race of Champions. Vettel wint individueel, maar moet de Nations Cup aan Engeland laten.

Vettel legt rook neer

Het oude Olympische stadion in Londen was dit weekend het toneel van de Race of Champions. In tweetallen per land namen de coureurs het op een kort circuit tegen elkaar op, achter het stuur van verschillende racewagens. Onder de deelnemers onder andere Sebastian Vettel, Nico Hulkenberg, David Coulthard, Felipe Massa, Jenson Button en Tom Kristensen. Grote ontbrekende was natuurlijk Lewis Hamilton Max Verstappen, maar zijn tijd komt nog wel!

In duels in onder andere KTM X-Bows en Nascar-racers, reden de coureurs hun rondjes over wat je rustig een Mickey Mouse-circuit mag noemen. Ach, het publiek vermaakte zich waarschijnlijk prima en de coureurs ook. Vooral Sebastian Vettel, want hij was de snelste van allemaal. Won hij in het verleden liefst zeven maal de landentitel met Der Michael als teamgenoot, nu waren het de Britten Andy Priaulx en Jason Plato die de meeste punten voor hun natie bij elkaar reden. Hieronder een korte samenvatting van het evenement.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Leuke poll-vraag misschien: wie zou Verstappen in 2017(?) mee moeten nemen als team- en landgenoot: Robin Frijns? Nick de Vries? Of Guido van der Garde?
@RRRobert: Robin is m.i. de meest getalenteerde van die drie. Giedo en Nyck zijn ook prima maar geen buitencategorie IMHO. Het is jammer dat Robin zijn eigen ruiten heeft ingegooid in de F1 door Red Bull tegen het zere been te stoten. Hij had misschien wel een punt, maar aan de andere kant laat Max nu zien wat je kan doen als je maar dat zitje krijgt. Max heeft misschien ook wel zo’n ‘wurgcontract’ maar als puntje bij paaltje komt koopt Ferrari of Mercedes dat dadelijk gewoon af of loopt ‘ie in het slechtste geval naar de rechter omdat hij zich aanzienlijk kan verbeteren. En dan is het milli’s binnenangelen…
@RRRobert: Of een Couples Cup. Lijkt me ook wel wat ;)
@dizono: team benelux met Stoffen lijkt me wel wat…
@bluebird: Stoffel uiteraard ;)
@RRRobert: Gewoon met zijn vader. Als Jason Plato nog mee kan doen. Die is 5 jaar ouder dan Jos Verstappen.
@stephane8200: ik ben helemaal vóór!
@stephane8200: Helemaal mee eens.
@stephane8200:
Verschil is dat Plato nog full-time racet en dit jaar zeker het snelste was in het BTCC. Door meer pech is ie geen kampioen geworden. Ook is hij een publiekslieveling.
Jos, die doet al jaren niks meer zelf.
@gregorius: dat is inderdaad een goed en terecht punt.
@RRRobert: wat dacht je van vader en zoon 🤔
@RRRobert: Stoffel voor een team Benelux of anders Jeroen Bleekemolen. Beste all-round coureur m.i. Is in elke auto snel.
@RRRobert: Ik zou toch hopen op Jeroen Bleekemolen. Een van nederlands succesvolste professional-racers. Hij wordt over de hele wereld ingehuurd om met iedereen te racen.
Was leuk om te zien, een van de coureurs was toch een ex ski-wereldkampioen ofzo toch? Werd wel een beetje eentonig na een tijdje
Ik krijg een gaaf zwart vlak te zien. Jammer dat de app voor Android nog niet geoptimaliseerd is
@2wheeler: waarom nog de app gebruiken? De website is prima leesbaar in een mobiele browser.
@2wheeler: android is net zoals de NS.. Als het moet prima, maar liever niet🙊
@lpgbarrel: ik wil het graag ontkennen, maar de laatste tijd inderdaad veel probleempjes met de Samsung. Echter, ik denk dit probleem te maken heeft met de app.
@2wheeler: Ik ben overgestapt op een Windowsphone.. na lang twijfelen want mijn ervaring met Windows op de PC is niet onverdeeld positief.. maar ik heb het nu een half jaartje en kan iedereen zo’n Windowsphone aanraden.
Of misschien iedereen behalve Iphone fans.. want dat kan ik niet beoordelen, die dingen zijn me te duur.
Kunnen ze volgende keer niet gewoon Dunsfold afhuren. En dan allemaal in een heel redelijk geprijsde auto met rolkooi rondjes laten doen. Nu nog een goede host hier voor vinden…
Het is misschien effe niet de meest handige locatie, maar dat karten in Bercy, dat was ook altijd geinig. Wat is daarmee gebeurd?
https://youtu.be/A8tRLdqFbe0
https://youtu.be/BasCCao3GPw
@LittleIdiot: Dan zouden ze pas echt zoek gereden worden door Max. xD
Geinig toch?
Alsjeblieft geen vader en zoon, dan staan ze er gelijk bij eerste keer sturen naast.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).