Skoda Rapid Spaceback, we willen onze space back!

Auteur: , 24 Reacties

Door de extra achterruit tussen de C- en D-stijl lijkt de Rapid hatchback meer op een variant. Desondanks moet er bagageruimte ingeleverd worden ten opzichte van de sedan.

Dat ass!

Als passagier zit je er overigens prima in. Hoewel de auto met 18 centimeter is gekrompen, is de interieurruimte hetzelfde gebleven. Het glazen panoramadak is een mooie optie, zeker als ook de in de achterklep doorlopende achterruit wordt aangevinkt. Omdat het glas zwart getint is, staat de rode lak er extra goed bij voor de klassieke combinatie.

In het vooronder ligt een nieuw motorblok, dat in de gehele Rapid-range beschikbaar wordt: een 1.6 TDI Greenline met 90 pk. Daarmee verstook je 3,8 liter per 100 km en blaas je 99 gram CO2 de lucht in, dus de leasers onder ons mogen 20% bij gaan tellen. Is dat de moeite waard? Hij ziet er zeker beter uit dan de duffe sedan, maar tenzij er een RS-versie van komt, verwacht ik dat er meer mensen bij Seat gaan shoppen.
24 reacties

Wat is het nut hiervan t.o.v. de sedan, als ‘ie kleiner is?..
@jeroen13: Dus elk nieuwe variant op een model moet groter zijn..?
@lohran: nee absoluut niet, maar ik zie de toegevoegde waarde van dit model niet echt
@jeroen13: Hoezo niet? Van praktisch elk automodel zijn er meer varianten. Dat is toch niks nieuws?
@lohran: klopt, maar vaak hebben die modellen dan ook nog een toegevoegde waarde t.o.v. andere, een station heeft bv. meer ruimte dan de sedan..
@jeroen13: En in dit geval heeft de sedan meer ruimte dan de hatchbak. Dus gewoon een andere variant. Niet iedereen heeft meer ruimte nodig.
@jeroen13: Lol. In B- en C-segment verkopen hatches vanouds véél beter dan sedans.
De meeste merken bieden er niet eens eentje aan.
Bijvoorbeeld omdat de hatch 18 cm makkelijker inparkeert. Maar vooral omdat de koffer van een hatch veel regelmatiger en toegankelijker is. Met een beetje doos sta je voor joker bij een sedan.
@mout:
Psssst, de gewone Rapid is ook een hatchback….
@tupperware: Ja. Dat scheelt wel bij het inladen. Maar helpt weinig bij het sluiten van de klep.
@jeroen13: Omdat de meeste mensen liever een vijfdeurs hebben ipv een vierdeurs, ook al heeft die laatste meer koffer.

Looks zijn voor velen belangrijker dan inhoud. En dat geldt niet alleen voor auto’s…
Doet me denken aan de Dacia Sandero hmm
Poormans A3, ziet er zeker niet verkeerd uit als je het nuchter bekijkt.
@tupperware: maar dan met een keiharde plastieke afwerking. En kwa poormans A3 kon je wel eens verschieten. Goedkooo kan je de rapid en toledo niet noemen met een leuke uitrusting.
@saxoke:
Gelukkig voor Skoda zijn er genoeg mensen die een auto kopen om te rijden ipv van te aaien, die geven geen ruk om die zachte materialen.

Voor een netjes uitgeruste Rapid betaal je snel 10k minder dan voor een kale A3, voor mensen die hun auto zelf moeten kopen blijft 10k een hoop geld.
@tupperware: Helemaal mee eens.
Maar dat uitgerekend ‘tupperware’ zou toegeven dat zachte kunststoffen niet zaligmakend zijn, dát had ik niet aan zien komen ;-)
@mout:
Nu je het zegt, die Audi interieurs hebben wel wat gemeen met Tupperware…, na verloop van tijd gaan ze spontaan vervellen….
Paar vleugels erop, dikke spoiler, oversized velgen en een dikke knalpijp in het midden en we hebben de Raceback :)

Nu nog een roze variant voor de Bareback, de rode voor de Redneck, de groene voor de FrogFag, eentje met een gitaarwrap voor Nickelback en eentje met een matrixwrap voor de Hackback :)
@JaxDryke:

Of in het zwart, Men in Black…
Mooie auto! Alleen ben ik de enige als je vanaf zij-aanzicht kijkt dat het raar uit ziet
Mooie auto, lijkt erg op de A3 sportback vindt ik.
Ben benieuwd wat de prijs wordt.
Deze moet wel heel veel goedkoper zijn dan een Octavia anders koopt geen hond dit als je voor weinig meer een lel van een station (die WEL als 14% bijtellings spaardieseltje te krijgen is) kunt kiezen.
@w0o0dy: alleen de sedan is 12% de Octavia station is 20%. Deze zal nog wel in 14% komen. Net als de octavia station hoor ;)
Overigens wel jammer dat ze het entertainment systeem niet vernieuwd hebben zoals de Leon, Golf etc. Nog steeds een RNS.
Mooie Sciroccovelgen en dat rode jasje staat hem goed!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).