Sla je euro’s stuk op deze Nederlandse Shooting Brake

Auteur: , 17 Reacties

Een heuse Lynx Eventer V12. Zeldzaam en daarom zelden te koop, laat staan in eigen land.

Onlangs nog maakte onze @willeme een lijstje met de 13 coolste Shooting Brakes en daarin ontbrak deze Lynx Eventer uiteraard niet. Een Jaguar XJS met V12 is natuurlijk sowieso al fijn, maar wanneer die auto is aangepakt door de heren van Lynx wordt het allemaal nog even wat leuker.

Zij maakten van de XJS namelijk een veel bruikbaarder auto door het dak te verlengen en zodoende een flinke laadruimte te creëren achterin. Genoeg ruimte voor je golfclubs, maar even langs de Ikea kan ook. Leuke bijkomstigheid is dat de auto nu zo mogelijk nog fraaier is dan origineel, de Eventer is een van de weinige niet-fabrieks Shooting Brakes die er niet heel gekunsteld uit ziet. In totaal werden er 67 Eventers gebouwd, waarvan 66 met V12 en slechts ééntje met de legendarische Jaguar zes-in-lijn.

Dit exemplaar -eind vorig jaar nog gespot voor een Amsterdams huis- werd in 1991 gebouwd en heeft sinds die tijd een kleine 130.000 kilometer achter de kiezen. Geheel naar Jaguar V12-traditie is er in de laatste vijf jaar voor zo’n 45 mille aan verspijkerd. Daardoor is de auto volgens de verkoper nu in topconditie, maar het geeft ook een aardige indicatie hoeveel centjes benodigd zijn om een dergelijke voiture op de weg te houden. Over de exacte kosten om hem in je eigen garage te mogen parkeren kunnen we kort zijn: 99.500 euro. Exclusief de kosten van een garage, mocht je daarover nog niet beschikken…17 reacties

Dit is inderdaad wel een mooie shooting brake. Meestal vervalt het toch snel in van die Chopshop creaties om te huilen.
Fraai hoor. Prijs lijkt me wat overdreven. Maar valt wellicht ook in de categorie ; hebben, hebben, hebben ! Prijs heeft z’n relevantie dan verloren.
@50mchljn: met 67 exemplaren ooit gebouwd en met een bouwkwaliteit waarvan de meesten bij normaal gebruik deze leeftijd niet halen… Ik denk dat deze z’n geld dubbel en dwars waard is! Wat een vet ding ook gewoon!
Zeldzaam is dit zeker, en al helemaal in deze staat. Werkelijk om door een ringetje te halen.

Maar zeldzaam mooi? Ik vind juist de originele roofkat zo’n mooie kattekont hebben. Met die typische c-stijlen die ver naar achter doorlopen en die markante achterruit die iets naar binnen staat.

http://starmoz.com/images/jaguar-xjs-18.jpg

Tegen zoveel schoonheid kan deze shootingbreak wat mij betreft niet tegenop.
De XJS is sowieso een auto die mooier wordt naarmate de tijd voort schrijdt. Een tijdlang keek ik niet op of om als deze auto langs reed, maar dat is inmiddels wel anders. Misschien is dit een mooiere shooting brake als de Volvo 1800 es? (Oh, blasfemie!)
Bijna een ton voor een oude Engelse auto uit begin jaren negentig. Ha ha, ben je in ieder geval verzekerd van véél “sleutelplezier”. !!!!! Waren ontzettend betrouwbare auto’s…..
Mooi ding maar ik hoef ehm niet.
Dat ziet er inderdaad affabriek uit
Is een koopje! Kopen
Jezus wat een bloedmooie perfect geproportioneerde wagen is dat toch. Karrevracht aan klasse en tegelijkertijd toch dat vleugje gedistingeerde sportiviteit ! Crowdfunding projectje voor de AB-lezers? Deze moeten we toch gewoon bewaren voor ons nageslacht ?
Hahaha en ton voor een ouwe Jaaag? Bijzonder model hoor, daar niet van. Maar door de bubbel denkt elke klassieker eigenaar ineens dat zijn stuk oud blik kapitalen waard is. Laat me je uit de droom helpen verkoper, deze auto is geen ton waard, not even close…
Ik zou eerder een ton wegzetten in dit dan een nieuwe Mercedes, want dat is pas echt geld verbranden. @peugeotgti:
Leuk hoor ..
Elke keer met samengeknepen billen starten en maar hopen dat alles een keertje wel goed gaat ..
Heel mooi, vlaggetjes voorop en je hebt de ultimate wheels voor een begrafenisondernemer voor 4 voeters
USA-koplampen, mweh..
Mooi en ziet er erg goed uit, maar wel redelijk over the top qua prijs.
Een Lynx Eventer, verbouwd door Paulo Gucci (jawel, van DAT modehuis) is onlangs op een veiling verkocht voor bijna 84.500 Engelse ponden. En dat was er 1 van 1. Bijzonder, ook omdat het interieur deels is voorzien van Lapis Lazuli (een blauwe halfedelsteen).
Zie: https://www.bonhams.com/auctions/23593/lot/283/
Dan is deze wel duur…
Ik vind het een prachtige auto! We hebben thuis een XJ-SC gehad, ook met de V12. Maar dit vind ik net even wat specialer. Mooie ombouw zo! Toch, ten opzichte van een normale XJS, wel erg duur. Een zeer knappe XJS koop je voor 25k, dan vind ik 75k extra voor zoiets toch wel fors.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).