Smaakvol: de nieuwe Grandland X in OPC-trim

Auteur: , 13 Reacties

De gezinsauto kan het trainingspak goed hebben.

Opel

Van de laatste Zafira is tot op heden geen OPC gekomen en of de Grandland X wel een performance uitvoering gaat krijgen is ook maar de vraag. Dat de toekomstige crossover een OPC-uitvoering prima kan hebben bewijst deze photoshop van X-Tomi-Design.

Meegespoten bumpers, dikkere wielen, een stevigere body en een verlaging maken de Opel tot een stoer geheel. Prop er de 2.8 V6 met turbo uit de Insignia OPC in en voorzie de Duitser van vierwielaandrijving en je bent klaar om te gaan.

Mocht Opel deze stap maken dan hebben ze de stoerste crossover in het segment te pakken. De dikste uitvoeringen van de Qashqai, Tiguan en Kadjar ogen immers lang niet zo dik, al komt de R-Line Tiguan in de buurt. Voor nu moeten we het doen met een render. De verwachting is dat Opel over een niet al te lange tijd het doek zal trekken van de nieuwe Insignia OPC.13 reacties

Meh..
Die stokoude 2.8 is niet echt een goed idee.
Mwah, niet echt fraai als je het mij vraagt.
Een verhoogde auto verlagen, ik heb het nooit begrepen
X tomi design… owww.. die van de Alfa Gulia pickup
Smaakvol? Eerder absurd! Een hoge crossover verlagen en compleet vol hangen met vreemde stukken plastic..
Ha lekker hoor, nu ff opzoek naar de quick and brinta om de middaglunch welke al onderweg was naar verteerland van mijn scherm af te bikken.
Smaakvol?! Op de parkeerplaats bij McDonald’s misschien…
via Android app
Wacht nou eerst maar eens af waar Opel zelf (al dan niet) mee komt.. de OPC-lijn vind ik over het algemeen goed geslaagd.
Zal wel weer loeizwaar zijn. Overigens iets te kleine velgen voor een OPC
Mijn god, hoeveel lijnen kun je op de flanken van auto kwijt? Spuuglelijk!
Het oogt vrij opgeplakt (of is ondergeplakt een woord?) allemaal.

Ergens zou het best dik kunnen worden met een potente motor onder de kap. Maar ergens zegt het me dat een dergelijk pakket vooral besteld gaat worden door leasende papa’s die niet verder komen dan een 1.6 instap diesel. Een beetje net als voor de 2-Serie GT, waar de verhouding M-Sport / regulier ook op het lachwekkende af is.

Ieder z’n smaak en bijbehorende keuzes overigens, maar merkwaardig vind ik het wel vooral voor modellen die geeneens een sportief halo model hebben. Men wil zich kennelijk toch enigszins speciaal voelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).