Snelheidscamera beboet dezelfde stilstaande auto elf keer

Auteur: , 19 Reacties

In de categorie 'klein leed'.

W202

Snelheidscamera’s, we haten ze allemaal. De gerobotiseerde struikrovers slaan altijd toe op het moment dat je het niet verwacht. Gelukkig heb je er tegenwoordig prima technologische snufjes voor om de boosdoeners op tijd te spotten naast de weg, maar dan nog zijn ze irritant en slecht voor het milieu. Je moet immers eerst afremmen en daarna weer accelereren. Iedereen die ooit natuurkunde heeft gehad weet dat dit geen efficiënte manier is om je voort te bewegen.

Donald Schulz uit het Amerikaanse New Orleans heeft echter een extra reden om de verkeerscamera’s te haten. Zoals velen onder ons pleegt hij zijn auto aan de straat voor zijn huis te parkeren. In het geval van Donald staat er in die straat ook een flitspaal en wel eentje die niet helemaal goed afgesteld is. Als er iemand langskomt die te hard rijdt, registreert de paal namelijk niet altijd het kenteken van de overtreder, maar de plaat op de pickup van Donald. Sinds 2011 is dat al elf keer voorgekomen. Of misschien tien keer, Schulz is de tel inmiddels een beetje kwijtgeraakt.

Begrijpelijkerwijs is de Amerikaan inmiddels niet zo’n fan meer van de overheid. Zijn boetes worden namelijk elke keer wel verscheurd, maar daarvoor moet hij iedere keer weer naar de juiste instanties in The Big Eazy toe om het te regelen. Bovendien komt er voordat de prent op de deurmat valt nog een mens aan te pas om de boete ‘goed te keuren’, precies om dit soort dingen te voorkomen. De persoon die dit moet doen is dus duidelijk niet echt gefocussed bezig met zijn (m/v) werk. Om het allemaal nog wat zuurder te maken: de laatste onterechte boete werd veroorzaakt door een voorbij razende politieauto.

Overigens is de administratie in New Orleans toch al niet echt puik geregeld. Een rechter oordeelde in februari nog dat de lokale afdeling van Stichting Aap 25 miljoen Dollar aan verkeersboetes moet terugbetalen, omdat deze buiten het mandaat van de stad zijn opgelegd. Mocht dat echter ooit gebeuren, dan zal het nog even op zich laten wachten: de stad ligt namelijk toch al flink achter bij het nakomen van financiële verlichtingen naar aanleiding van rechterlijke uitspraken. Bovendien gaat NOLA in beroep tegen de uitspraak. We hopen voor Donald Schulz dat hij zijn geld ook deze keer wél weer gewoon terugkrijgt.19 reacties

Na 2 keer had ik m’n auto in het vervolg wel zo neergezet dat de kentekenplaat niet leesbaar is voor de flitspaal.

Een ezel stoot zich in het algemeen niet 2 keer aan dezelfde steen..
@phevtreb: dat is bij Amerikaanse ezels blijkbaar niet zo.
@phevtreb: Dan kan hij zijn truck dus niet meer voor zijn eigen huis neerzetten. Een beetje de omgekeerde wereld.
@phevtreb: de Amerikaan in kwestie zal wel gekwetst zijn, psychologisch compleet uitgehongerd zijn, een gevaar voor zichzelf zijn, niet meer die enorme fijne voor de samenleving zeer bijzondere inwoner zijn, en dus een schadevergoeding van een kleine 248.000 miljard eisen.
@rhellema: Tja, je mag het natuurlijk belachelijk maken. Als ik echter al 10x bezwaar had moeten maken voor dezelfde onterechte bekeuring zou ik ook op een punt komen waarbij ik de flitspaal bij het bvom door het raam zou willen gooien.
@rhellema: precies! Gewoon een rechtzaak aanspannen voor (digital) harassment. Van het bedrag kan ie dan een mooie garage aan zijn huis bouwen…
@phevtreb: waarom hangt hij er niet gewoon iets over heen als hij zijn auto parkeert. Dat kost nogal wat minder moeite dan elke keer je boete aanvechten.
@jarropieters: is ook een optie, maar voor mij persoonlijk zou het niet werken, ik zou onherroepelijk een keer vergeten dat weer weg te halen en dan krijg je een boete voor het niet zichtbaar zijn van je kentekenplaat. En die is dan natuurlijk niet aan te vechten..
Beetje mooie kleur spuitbus doet wonderen, bij voorkeur zwart
Quote Leno: Why don’t you just shoot them out?
via Android app
Haha mooie eerste alinea, leuk geschreven!
Zoals de heer Reagan al zei: The nine most terrifying words in the English language are “I’m from the government, and I’m here to help.”
@hijman85: zeker omdat het 11 woorden zijn! ;-)
De oplossing lijkt me vrij simpel. In New Orleans hoef je geen kentekenplaat aan de voorkant te monteren, dus je auto andersom zetten lost het gehele probleem in één klap op.
@dizono: als je goed kijkt is het een eenrichtingsweg, hoe wil je dat doen?
Donald Schultz is ook niet de aller slimste. Het lijkt mij ook erg irritant maar het zou mij geen meer dan 2 keer overkomen.
@ikleesookoverautos: 11x sinds 2011, het lijkt mij dat daar veel vaker wordt geflitst, en dat hij een paar keer gewoon unlucky is geweest
@lekkaah: [quote]Bovendien komt er voordat de prent op de deurmat valt nog een mens aan te pas om de boete ‘goed te keuren’, precies om dit soort dingen te voorkomen[/quote]

Het is er dus 11 keer tussen door geglipt in die 7 jaar. Nou Niet zo’n drama van maken zou ik zeggen. Maar dat is natuurlijk niet des Amerikaans.
En als je die bak 4 meter verder naar achteren zet is het wel heel ver lopen naar de voordeur. Daar zou je haast een karretje voor neer zetten. Scheelt tocht weer beweging.
@ronnys: Jij zou je idd aanpassen, des NLs..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).