Speciale 7 Serie heeft nog even de oude neus

Auteur: , 23 Reacties

Gokzijdank.

Het mag geen geheim zijn dat onze collega @RubenPriest een groot BMW-liefhebber is en enthousiast over Azië. Dat hij het bij het goede eind heeft, blijkt wel uit het feit dat ze daar nog heel even aan mooie BMW’s doen. De afgelopen week domineerde het nieuws dat BMW een ietwat opmerkelijke grille op de 7 Serie heeft gemonteerd. Of de auto daadwerkelijk geïnspireerd is op Jean Reno, is niet zeker maar wel zeer waarschijnlijk.

Mocht je de nieuwe 7 Serie nase (net als vele anderen) niet zo fraai vinden, is er eindelijk een optie. De oplossing is om naar China te gaan. Daar heeft BMW net een actiemodel gelanceerd waarbij nog even de oude neus gehanteerd wordt. Waarschijnlijk wordt de facelift daar ietsjes later doorgevoerd en is deze ‘Black Fire Edition’ de laatste 7 Serie met een fatsoenlijke grille.

BMW 740il Black Fire Edition (G12) '19

De naam van de speciale verraadt het al een beetje, de 7 Serie heeft veel zwarte accenten. Al het chroom is nu in zwart uitgevoerd. Daarnaast krijg je 20″ ‘Diamon Cut’ velgen met daarachter blauwe remklauwen. Van binnen zien we eveneens veel zwarte details afgewisseld met fraai rood leder. De auto wordt behoorlijk compleet afgeleverd met onder andere parkeerassistent, head-up display en de geweldig klinkende Bowers & Wilkins geluidsinstallatie.

De Black Fire Edition is altijd een instapper qua motor, dus de 740 met een 3-liter zescilinder, die goed is voor 326 pk en 450 Nm . Wel krijg je standaard vierwielaandrijving in de vorm van xDrive en is de auto enkel leverbaar met de lange wielbasis. Dan is het nu aan jullie, lieve lezers. Deze importeren uit China of een nieuwe 7 Serie bestellen?23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dus een luxe sedan ga je verpauperen met lelijk zwart plastic? Ik zal de enige wel zijn, maar ik snap er geen hout van. Ik vind juist chromen (al dan niet mat) lijsten altijd erg veel toevoegen op een auto. Ook chromen dak-dragers en grille lijsten maken de Duitse drie altijd een stuk statiger dan al die lelijke zwarte rommel.
@dutchdriftking: Ben het wel met je eens, zeker op een auto als de 7-serie. Shadowline exterieur vind ik alleen mooi op sportievere modellen met een lekker opvallend kleurtje. Op een chiquer model hoort in mijn ogen juist een chromeline exterieur.
@berlinetta: ik hou wel van het sinistere, limo of sport, geeft mij maar zwart, zwart leder, zwarte dakhemel en liefst noh met carbon inleg.
@thestino: Zo donker, zo saai, alle auto’s zijn zwart of grijs met een donkter interieur.
@thestino: Als je hier op Autoblog nog lang wil posten ga je toch voor een donkergroene met bruin lederen interieur moeten kiezen. Anders ben je af!
@berlinetta: Zelfs met kekke kleurtjes gewoon zilver. Zwarte wielen vind ik ook zo’n gruwel! Alleen op een gele of oranje wagen kan een shadowline met zwarte wielen nog wel eens goed uit de verf komen.
@dutchdriftking: Ja in mijn ogen is shadowline juist wel mooi op Estoril Blau of een andere felle kleur. Chromeline associeer ik juist weer met een iets chiquere kleur zoals Champagner Quartz. Het geeft juist een beetje contract aan de auto.
@berlinetta: Ik Vind chrome in combinatie met een rode 159, een groene A6 of blauwe 5 serie altijd beter dan zwart. Op een gele A35 is zwart wel wijs.
@dutchdriftking: helemaal een dus edition “backfire” past beter
Nee hoor, doe maar die nieuwe!

Statige bak!
Lekker in China laten.
Het is veel zeggend dat Audi, toch normaal de koning van de doorgeslagen neuzen, ineens de keuze met -iets- meer klasse is als je het vergelijkt met de nieuwe 7.

Wat is het volgende? Mercedes met een ster ter grote van een putdeksel?
@dracae: ssssst, breng ze nou niet op verkeerde ideeën
@7ofhearts: veel erger dan een ster in de grille met verlichting gaat het niet meer worden ( ja dat is een bestaande optie…)
@basman147: Wow…..
@basman147: Ik wil ook wel verlichting in mijn ster!

Helaas zit daar de sensor/radar voor de ACC achter. De ene optie sluit de andere uit. Dus moeten mensen meer moeite doen om mijn ster te vinden.
@dracae: vind ik wel een goede😂
Ik kan nog niet wennen aan die grote neusgaten. De voorzijde doet me nog het meeste denken aan de groene varkens van Angry Birds.
Ik vind deze wel mooi. Die hele grote nieren niet echt eigenlijk.
Meer zo’n bak voor de Japanse Yakuza.
Eigenlijk nooit geweten dat er in China zoiets als zwart vuur bestond…
Waarschijnlijk bedoelden ze “black ashes”.
En dan blauwe remklauwen? Die snap ik niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).