Speciale Smart voor eigenaren van een Brabusboot

Auteur: , 17 Reacties

Past goed in de rest van het arsenaal.

Brabus staat natuurlijk bekend om de meest brute Mercedessen, maar in de huidige tijd kun je er ook terecht voor andere projecten. Het restaureren van klassiekers bijvoorbeeld. Tegenwoordig bestaat er ook zoiets als ‘Brabus Marine’. Dat is inderdaad precies wat je denkt dat het is: Brabus-boten.

De Brabus Marine Shadow 500 Limited Edition is hun nieuwste wapenfeit. Botenblog.nl is helaas niet ons hoekje, dus richten we ons op een eerste wereldprobleem wat je met de Brabus-boot hebt. Want als je aan land wilt, heb je geen vervoer. Oplossing: bij je boot past vanaf nu een ‘tender’ in de vorm van de Brabus Shadow E Limited Edition. Of in het Nederlands: een Smart met Brabus-sausje.

De Smart is gebouwd volgens het recept van zijn watervaste broer. Er is gekozen voor de cabrio-versie, wel zo fijn voor het open gevoel wat je ook hebt op een boot. De auto is zwart met roodlederen interieur en cabriokap. De aandrijflijn is van de Smart EQ Drive, een volledig elektrische dus. Da’s standaard al een vrij prijzig autootje, voor het feit dat je dan een 80 pk motor krijgt met een range van 125 km. Brabus doet verder niks met de performance, waardoor de Smart relatief nog duurder wordt.

De exclusieve auto (28 stuks, net als de boot) mag mee voor 64.900 euro. Da’s bijna twee keer anderhalf keer zo duur als een Model 3! Een auto voor de liefhebbers, dus.17 reacties

Had best wat grotere wielen kunnen hebben. Die schijven voor en trommels achter passen maar nèt.
@torsen: Met 80 pk heb je nu eenmaal stevige remmerij nodig. Kan Brabus natuurlijk ook niets aan doen.
@gandini: snap jij sarcasme?
@cortinaracing: Volgens mij heb je mijn comment niet zo goed gelezen. Probeer het nog eens.
@gandini: oeps, nu ben ik zelf slachtoffer geworden
@cortinaracing: jij niet in ieder geval 😂
@cortinaracing: man man man snap je het zelf nog? Hedde drugs op?
@torsen: dat is speciaal ontwikkeld voor de airflow, de downforce kan op die manier beter aërodynamisch opgewekt te worden.
Tja, alleen jammer dat de Brabus boot niet groot genoeg is om de Smart mee te nemen….
@vbarchetta: maar waarschijnlijk wel krachtig genoeg om de Smart er achter te hangen…
Liever dit dan een model 3 hoor…
Model 3 kost toch 60k? Of ben ik nu verkeerd?
@tortuga: 35 k is de grap.
Polo R WRC kostte in NL in 2013/2014 ook het dubbele van 2 vol opties polo 1.2 TSI. Niet heel gek, tis ook totaal niet vergelijkbaar.
Wat een geld voor een Twizzy met blits logo.
Eindelijk een waardige opvolger voor m’n AM Cygnet.
Die prijzen zijn wel krankzinnig. Ben een brabus liefhebber maar dit… zou graag eens een smart 112 ultimate hebben… maar ja daar heb je ook een lotus elise voor :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).