Spyvideo: Mercedes S63 AMG Coupe laat zich zien

Auteur: , 44 Reacties

Dat Mercedes, op termijn, met een S63 AMG Coupe zou komen kon iedereen wel bedenken. Toch blijft het fijn om daadwerkelijk een gecamoufleerd exemplaar voorbij te zien, en horen, komen.

Mercedes S63 AMG Coupe spyvideo

Vergeet de Mercedes CL63 AMG, lang leve de Mercedes S63 AMG Coupe. Voor de opvolger van de huidige generatie CL grijpt Mercedes namelijk terug op de aloude benaming S-Klasse Coupe. We moeten nog even geduld hebben voor de productieversie wordt onthuld, maar we hebben de conceptversie alvast gezien.

In de CL was altijd alleen plek voor de dikste motoren uit de S-Klasse, dat zal bij de S-Klasse Coupe (en Cabrio) ongetwijfeld ook zo zijn. Naar verwachting krijgen de S63 AMG Coupe dezelfde 5.5-liter V8 met turbo’s als zijn broertje met vier deuren. Deze V8 zal 585 pk en 900 Nm leveren.

De grote coupe die het op moet gaan nemen tegen de Bentley Continental GT werd al gespot in de buurt van de Nürburgring zoals je hieronder kan zien. In de loop van volgend jaar komt hij waarschijnlijk op de markt.
44 reacties

De BAAS!
@khalil: nee, dat is de CL6.. oh wacht, S65 AMG Coupe!
Welkom!!
Lelijke bak ( in de camouflage), geef mij de CL maar.
@bsxc2: alles is lelijk met camouflage
Koppel moet 800nm zijn.
@jeanclaude: Mercedes geeft zelf een koppel op van 900 Nm voor de 5.5. liter V8 van de S 63 AMG… dus waarom moet het 800 Nm zijn dan?? Vind je het teveel??
Komt er ook gewoon een 500 met 388 pk net als het blok uit de w212 e klasse?
@sls63amg: nee, wel een S500 Coupé met 435 pk zoals dat bij de nieuwe S-Klasse ook het geval is.
@sls63amg: Het huidige blok in de S-klasse levert al 455pk! Dit blok komt ook in de coupe te liggen…
@mbfanatic: true. Had even over het hoofd gezien dat bij de nieuwe S-Klasse de nieuwe 4.7-liter V8 455 pk levert in plaats van 435 pk in de uitgaande S-Klasse.
@ej20g: ja ik heb het gezien ik heb toevallig gister een boekje gehad met alle specificaties idd 455 pk en 700nm!
Oef. Dat is een sexy lijn.
Ik vind de huidige CL echt een mooie auto. Deze ziet er een stuk slanker uit. Terwijl een CL/S Coupe best een forse auto mag zijn vind ik. Hopen dat de huidige een flinke klap maakt in waarde. Komt ie weer iets dichterbij. Een dikke AMG of 600 lijkt me echt een keer gaaf om te hebben.
@E34M5Touring: tot de pomp ;)
Dit lijkt zo’n gave wagen!!
Wat een mooie auto. Mercedes is goed bezig de laatste tijd (behalve met de e en de schietende remmen)
@azenomei: ik vind de nieuwe w212 facelift estate met een AMG pakket juist wel mooi en zeker de neus!
Tja, dit is wel een stukkie eleganter dan zo’n VW Conti GT. Nu ben ik geen liefhebber van grote zware bakken, maar als ik dan toch mijn kadaver moet vervoeren in 2 ton blik….
Nee toch! Ze gaan hem toch niet echt maken?! Verander op z’n minst dan die BMW 6 serie achterkant naar iets in de stijl van Mercedes!
@dvt093: sooo dat vond ik ook echt heel erg nagemaakt van bmw toen ik de eerste fotos zag, eigenlijk nogsteeds. Maar ik kan niet zeggen dat t lelijk is
@406_v6 helemaal gelijk sorry, ik keek naar de E63 Amg, de S-klasse heeft indd 900nm.
Dit gaat een bijzonder goede opvolger worden voor de 500SEC van weleer denk ik.
Maar net zoals met de SEC is er maar een kleine periode waarop je deze wagen kan bezitten zonder een verkeerde indruk te geven.

Het moment zal komen dat je die wagen 2 jaar (als het al zo lang is) hebt en dat er mensen random je gaan aanspreken om drugs. Je vrienden je gaan plagen door je in het ‘Marokelands’ of ‘Turkerlands’ te gaan aan te spreken. etc. etc.
@Hupke:
Wat leef jij toch in een verschrikkelijk moeilijke wereld! Deze auto is er nog niet eens. Je kunt hem vanwege zijn camouflage niet eens beoordelen en toch moet je alweer beginnen te “zeveren” over wat er mogelijk na zijn tweejarige bestaan zou kunnen gaan gebeuren. Ga eens een volwassen lange broek aantrekken, maak je studie met goed gevolg af en zorg ervoor, dat je zelf zo’n twee jaar oude auto kunt aanschaffen en onderhouden. Dan ben je pas voor mij een vent!
@9000cse:

Kijk in je eigen beurs zou ik zeggen, en naar je eigen broek.
@Hupke: haha wat ben jij toch een mooi mens, waar maak jij je druk om. Wat maakt jou nou uit of een turk of marrokaan deze auto rijdt. Je koopt toch geen auto omdat paar turke deze auto ook hebben?
@MAB: Inderdaad. Ik zou ‘m alsnog kopen, of marokkanen nu zo’n auto hebben of niet.. Al zou ik liever hebben dat ze er niet in rijden.
@jensdm: Precies. Het maakt mij niet uit, ik gun iedereen alles als het maar eerlijk is verdient.
@MAB:

Precies wat je zegt. Ik koop geen auto omdat paar turke deze auto ook hebben. (en die turken mag je ook gerust vervangen door eender welke andere bevolkings groep waar veel mensen aanstoot aan nemen, vertrekkende bij petjesvolk en eindigende bij hippietuig)
@Hupke:
Dan ben ik bang dat een auto er voor jou niet gaat komen.
Misschien toch maar iets minder racistisch worden of blijven fietsen.
@jrk68:

Heeft niets met racisme te maken.
@Hupke: Waarmee dan? Niet willen associeren met bepaalde groepen mensen? Dus jij koopt werkelijk een auto gebaseerd op wat voor “volk” er in rondrijdt?
@Hupke: ik zie vooralsnog vrij weinig marokkanen in cl’s rijden, die ligt nog ver buiten hun bereik. de oude cl (die met 4 koplampen) zie ik wel steeds vaker opduiken in woonwagenkampen, maar dat betekent dat je met deze S coupe nog minimaal tot 2023 door kan! prima toch ;)
@lambo4all:

Steek de grens eens over richting België en kom eens in de buurt van een voormalige mijn-gemeente. Ze zitten al goed aan de C216en.
Ik ben ervan overtuigd, dat Mercedes er weer iets bijzonders van weet te maken. De huidige CL is al een coupe, die accenten weet te zetten en slechts moeilijk met andere auto’s is te vergelijken.
Persoonlijk hoop ik echter, dat ze qua design die spitse uitloop van de achterste zijruiten nog zullen veranderen. Probeer die op een of andere manier iets korter en ronder te maken. Zoals het er nu uitziet, vind ik het niet passen in het totale concept. Volgens mij moet het achterste gedeelte van de cabine van een coupe iets intiems uitstralen. Dit vind ik te “oud Amerikaans” ( Zie Cadillac Coupe de Ville Series 62 van 1959).
UUUH de eerste ongecamoufleerde rijdt al in NL rond

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=623373244373298&set=a.559095504134406.1073741825.447177708659520&type=1&theater

Helleeeuuuuuw
Prachtige coupé, ah mattie. (…)
@sir_smokalot: Aii te snel gelezen ;-)
Geeft niet, gebeurt mij ook wel eens. Maar ik heb een edit-knop :)
Niet slecht, maar een lelijke, lompe kont en een verschrikkelijke achterruit. Geef mij maar de C 63 AMG. Met die camouflage lijkt de kont best aanvaardbaar. In elk geval zal ie fijn rijden en een leuk gegrom produceren.
Buitenkant is heel mooi. Maar het interieur vind ik spuug lelijk!
Mercedes is altijd nummer 1
Als grote Mercedes fan zeg ik: de achterkant lijkt op alles een Porsche een Laguna coupe een Insignia Etc.
Deze S coupe is de opvolger van de CL-Klasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).