SRT Viper TA is gemaakt voor het circuit [video]

Auteur: , 17 Reacties

Niet lang na zijn onthulling komt de prettig gestoorde SRT-afdeling van Chrysler met een heftigere editie van de Viper. Ze doen er namelijk alles aan om de Corvette ZR1 het leven zuur te maken.

De nieuwe Viper GTS heeft in een test van Motortrend recent het onderspit gedolven tegen de oudere en binnenkort aan vervanging toe zijnde Corvette ZR1. Konden ze slecht tegen daar bij SRT. Er is nu echter een editie die de ZR1 wél op afstand moet kunnen houden. Bring it, ZR1!

De nieuwe Viper TA (Time Attack) wordt in een oplage van slechts 33 stuks (om)gebouwd en elk exemplaar is in een oranje tint gespoten. De 8.4-liter V10 levert nog steeds 649 pk en 813 Nm aan koppel, maar er werd flink gesleuteld om de auto lichter te maken. De X-beugel onder de kap is nu bijvoorbeeld van koolstofvezel en voor de velgen werd gekozen voor ultralichtgewicht Sidewinder II-exemplaren, omwikkeld in nog plakkeriger rubber: Pirelli P Zero Corsa’s. En ook heel belangrijk (not): de badges werden vervangen door stickers!

De Viper TA is aan de buitenkant voorzien van een aeropakket bestaande uit een koolstofvezel splitter onder de voorbumper en een nieuwe achterspoiler. Samen met de toegenomen spoorbreedte achter, de tweeweg instelbare Bilstein-schokdempers en op het circuit afgestemde stabilisatorstangen moet dit dé auto zijn voor een ultiem rondje tussen de cerbstones.

Het gewicht van de Viper TA komt uit op 1.519 kg. Elf kilogram lichter dan de reguliere Viper GTS.

Maar belangrijker: is hij sneller op de track dan de Corvette ZR1? Motortrend zette coureur Randy Pobst achter het stuur voor een rondje Laguna Seca in de Viper TA. Dat deed hij in 1:33,62 seconden. In de reguliere Viper GTS klokte hij laatst 1:35,77 seconden en in de ZR1 deed hij het onlangs in 1:33.7.

Conclusie: gefeliciteerd SRT, jullie hebben een Viper gemaakt die 0,08 tellen sneller is dan de concurrent van GM!17 reacties

Inne minne mute tien pond grutte…kan niet kiezen.
Ik wel, doe mij de Viper maar. Naar mijn smaak de mooiere auto. Hij gaat ook op de circuits de Corvette’s flink klop geven. Dat was o.a. tijdens de 12 uren van Sebring goed te zien…
@lemans96:
Uh, jij hebt zaterdag dezelfde race gekeken als ik? Ja hij was snel, jammer dat hij letterlijk uitelkaar rammelde en de Corvette weer won.
Ik wacht de confrontatie tussen deze Viper en de C7 nog even af voor ik conclusies trek.
Qua uiterlijk kan ik niet echt kiezen, de Viper vind ik er minder uitzien dan zijn voorgangers ( te lief front) en de Corvette vind ik van achter dan weer niet sterk.
@jrk68: Uit elkaar rammelde? Nee, dan hebben we niet dezelfde race gezien.
Ik heb een race gezien waar één van de Vipers lange tijd de GT-klasse heeft geleid maar die door een enkel probleem uiteindelijk terrein verloor en als vijfde eindigde.
Het probleem bleek ook de tweede Viper al in het begin van de race te hebben genekt, namelijk een centrale wielbevestiging die nog niet bestand was tegen het grove stuiter-en stootgeweld van het circuit van Sebring.
Prima dat ze dat daar geleerd hebben, zo weten we tenminste zeker dat ze daar de rest van het jaar geen last meer van hebben. Voor de rest presteerde de Vipers juist bovenverwacht goed. ;-)
Jammer….

T origineel op Motortrend is een stuk lovender, maar goed… hier moet altijd wat zeikeriger worden geschreven.

De banden waren exact t zelfde als eerder.
“Not the tires, as these are the very same Corsas the GTS ran on, as we’ve mentioned”

Volledig artikel. http://www.motortrend.com/roadtests/coupes/1303_2014_srt_viper_ta/viewall.html#ixzz2Ny9XRz9S

Wordt tijd dat SRT met deze TA een nieuwe tijd gaat zetten op de Ring, toepasselijk om Tom Coronel dan weer plaats te laten nemen achter t stuur.
Toch maar een corvette ZR1 en hier worden er ook maar 33 van gemaakt, had ik als ik hun was een groter getal van gemaakt er zijn genoeg veel betalende viper fans dus dat moet wel lukken
@generalmotors: ga er maar rustig van uit dat SRT de damper en veer settings van deze TA naar elke nieuwe GTS zal overzetten. ;-)
Ach nog ff wachten op de ACR. Die beukt nagenoeg alles de ring af. Dit is leuk voor marketing fitties. Zou de Viper altijd verkiezen boven de vorige Corvette, gewoon omdat ik hem mooier vind. De nieuwe maakt de keuze toch wel een stuk lastiger. Vind het echt een mooie auto geworden, die nieuwe Corvette. En de Z06 en ZR-1’s zullen ook weer een stuk beter zijn dan de vorige.
@E34M5Touring: Alleen jamer dat hij niet echt lekker klinkt.
@paulaner: Ik denk dat het ook komt doordat we natuurlijk vaak hoogtoerige V10’s horen zoals de LF-A en E61 M5. Deze lijkt een beetje te vroeg te stoppen. Heb deze in het echt nog niet gehoord. De vorige ACR wel en die klonk echt heel vet.
@E34M5Touring: We zijn ook verwend. Ik vind deze ‘digitaal’ wat plomp overkomen. misschien door de korte rev’ range.
@paulaner: Ik denk het wel. Ach, ze zullen ongetwijfeld weer met een Borla upgrade komen. Die kreeg de vorige ook naar verloop van tijd.
Porno! Wat een heerlijke kleur ook!
11 kilogram? Ik zou me schamen om dat nieuws met de wereld te delen.
Als ik moest kiezen dan de c7 corvette stingray.
Nu wachten op de C7 ZR-1 :D
Zijn berlinetta en ik de enigen die struikelen over die 11 kilogram?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).