Steeds meer boefjes verlaten plankgas de parkeergarage

Auteur: , 87 Reacties

Parkeerbeheerders trekken ten strijde tegen volk dat te lam is om voor het wegrijden netjes af te rekenen.

Steeds meer boefjes verlaten plankgas de parkeergarage

Ondergetekende heeft zich er nog nooit schuldig aan gemaakt (eerlijk), maar steeds meer mensen vinden het normaal om vlak na een voorligger onder de slagboom door te rijden bij het verlaten van een parkeerplaats of -garage. De reden? Je hoeft op deze manier niet te betalen!

Q-Park is dergelijke acties helemaal zat. Bij de 260 garages die dit bedrijf in Nederland beheert komt het naar schatting 15.000 keer per jaar voor dat automobilisten zonder te lappen onder de slagboom door racen. Dat heeft twee nare gevolgen: Q-Park loopt inkomsten mis en parkeergarages komen nog weleens uit in drukke gebieden met veel voetgangers.

Als je daar dus met een flinke vaart aan komt rijden ligt een ongeluk in een klein hoekje, maar als je de parking met een slakkengangetje verlaat krijg je gegarandeerd een slagboom op je auto. Met camera’s worden dergelijke wanbetalende wegpiraten vanaf nu in de gaten gehouden, dankzij samenwerkingen met deurwaarders kunnen deze luitjes alsnog een rekening plus bijkomende kosten verwachten.

Door het cameratoezicht rijden minder mensen als een bezetene onder de slagbomen door. De factuur (bestaande uit de parkeerkosten, de deurwaarderskosten en een boete) bedraagt per geval maximaal € 300. Q-Park hoopt dat hun aanpak veel mensen zal afschrikken, waar we bij moeten vermelden dat het de beheerder naar eigen zeggen vooral om de veiligheid te doen is. (via: RTL Nieuws)

Foto: Giulia Quadrifoglio door @lexusfan, via Autojunk87 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
via Android app
Wist niet dat zoiets daadwerkelijk kon, aankomend weekend maar eens proberen dan!
@fabiotol: Dan mag ik hopen dat jij een slagboom op je auto krijgt. Verder ben ik heel vredelievend hoor.
@autodrop: laat hem lekker. Ben jij ook zo’n ‘held’ die de auto er voor gooit, als iemand de vluchtstrook pakt of 0900-8844 belt als buurman een iets te dikke auto heeft die niet past bij de woning waar hij woont?
@e550: Ik ben absoluut een held, jij ook?
@e550:
Kunnen er niet genoeg zijn… Bedankt voor een fatsoenlijke burger zijn @autodrop!
@e550: ben jij zo’n mietje die de andere kant op kijkt als een mevrouw het kledingstuk in haar tasje propt en de kledingwinkel uit loopt?

Want dat is exact wat hier gebeurd namelijk.
@lekbak: kijk uit, straks komt Barbara Barend nog langs bij jou aan de deur.
@fabiotol: ken je dat filmpje van de efteling niet dan?
“Q-Park hoopt dat hun aanpak veel mensen zal afschrikken”
Dat zal wel zo zijn, hun tarieven schrikken immers ook al mensen dusdanig af zodat ze dit soort fratsen gaan uithalen.
Dus Q-park, prijzen per minuut berekenen (en niet per veelvoud van 48 minuten of iets anders geks) en probeer de tarieven een beetje fair te houden en de service hoog. Als een dagje parkeren meer kost dan autowassen dan verwacht aan het eind van het dagje parkeren ook dat de auto gewassen is. Is niet teveel gevraagd toch?
@mashell: dus q-park bepaalt de parkeertarieven, aha!
@kareljansen: heb je enig inzicht hoeveel q-park zelf mag houden en hoeveel ze aan de gemeentes af moeten geven?

Anyway, ik vind het misselijkmaken. Als de gemeente het beleid heeft om 4 euro per uur te vragen voor parkeren, moeten ze dat ook zelf regelen zodat ze zelf die 4 euro vangen. Dan wil ik niet dat er nog een partij in het midden zit die hier rijk van word.

En zo is het ook zelf de schuld van q-park. Door die achterlijke opgestelde tarieven heb je eigenlijk nooit tevreden klanten; dan krijg je dat het minder beschaafde gedeelte van de bevolking dit gaat doen.
@mashell: kom naar Zuid Afrika. Daar het het heel normaal dat er een “wasstraat” in de parkeergarage van het winkelcentrum is. Ideaal: een brandschone auto na het shoppen ;-)
@horza: dat hebben ze in China ook, ideaal.
@mashell: vraag mij of hoe ze de eigenaar kunnen achterhalen. Wie is bevoegd om een kenteken op te vragen? Vereist dat een aangifte? Een mag de politie zomaar de gegevens verstrekken aan Q-park of een deurwaarder? Privacy
@erik2907: zal vast ergens op dat bord, 20m de inrit in, waarop ook de prijzen op staan, één en ander verklaard worden wat privacy en rechten betreft… Écht lezen kun je dat eigenlijk niet, want voordat je zover bent word je gelyncht door een ongeduldige meute achter je…
@mashell: word jij ook boos als je bij de Apple winkel binnen loopt en die hoge prijzen ziet? Of jat jij een Mercedes bij de dealer omdat je die te duur vind en geen zin hebt om te betalen?

Het is een bedrijf die een service verkoopt. Je hoeft er geen gebruik van te maken hoor. Het mag, als je betaalt. Je kunt ook een kilometer verderop parkeren voor minder. Ergens waar q-park geen geld heeft geïnvesteerd om jou een parkeervak te kunnen verhuren.
@lekbak: spijker + kop
@lekbak: aan die houding gaat ons land kapot. Een bedrijf biedt een dienst en dat doen zoals ze dat zelf goed vindt. Een minimum norm voor fatsoenlijke dienstverlening hoeft er niet te zijn. Ik vermijd Q-park garages zoveel mogeijk. Ze hebben altijd te smalle vakken, meestal onbegrijpelijke borden en onlogische rijrichtingen. En vooral onbegrijpelijke ondoorzichtige tarieven. Waar is de ratio van afrekenen per 48 minuten? Die is er gewoon niet. Dus waarom verdedig je een bedrijf dat er zulke mafia praktijken op na houdt? Op die manier wordt het nooit beter.
@mashell: ik verdedig het bedrijf niet zozeer, ik val jou verontwaardiging aan. Als het je niet bevalt word je er lekker geen klant. Zoals je zelf nu al zegt. Maar dat is allemaal nog geen reden om dan maar zonder te betalen de poort uit te rijden.
@mashell: een beetje date kost ook meer dan een beurt langs de tippelzone. Betekent niet direct dat het één onder het ander valt hè?
@davelepeef: Haha zo had ik het nog nooit bekeken. Maar de prijzen voor het parkeren zijn inderdaad absurd. Volgens mij betaal je in de Qpark vlakbij het Leidseplein iets van 8 euro p/uur. Vroeger kon je nog gratis parkeren s’avonds bij Hotel Amerika maar dat is ook over dus als je in Amsterdam bent met de auto wordt je sowieso genaaid.
@mashell: maar serieus, minimaal verwacht je een parkeerplaats waar voldoende ruimte is zodat de kans op een beschadigde flank minimaal is. Maar wat een belachelijk idee is dát hè!?
Het zou fijn zijn als die parkeergarages meer deden, dan de in en uitgang bewaken, zodat je na je bioscoopje niet bij een leeggeplunderde auto terug komt. En ook dat de parkeerplaatsen dusdanig ruim zijn dat ook mevr. de Wit schadevrij kan parkeren. Het wordt tijd dat je de schade aan je auto bij een te krappe parkeerplaats gewoon bij Qpark kan claimen.
Tja .. moet je maar geen paupers in je garage toelaten ..
Je kan die lui zo uittekenen als ze binnen komen rijden ..
@lincoln: ..mompelt iets over een grondwet..
@flutterby:

Slagbomen is racisme ..
@flutterby: ’t Is even geleden dat ik de grondwet gelezen heb (Grisham is spannender) maar ik kan me niet herinneren dat er iets staat over het verplicht toelaten van iedere auto(mobilist) in je parkeergarage. Sterker nog, als je het een beetje breder trekt zijn er massa’s bedrijven die wanbetalers/winkeldieven/hooligans weigeren. Waarom zou een parkeergarage dat niet mogen?
@lincoln: oh ja, hoe dan? Kun je dat aan de auto zien of de bestuurder of iets anders wellicht?
@lekkerlinksrijden:

15.000 per jaar !!

Mwah .. zal toch wel een patroon te vinden zijn ..
of wacht .. wegkijken en gedogen is makkelijker natuurlijk ..
@lekkerlinksrijden: Aan de kentekenplaat wellicht? Die wordt tegenwoordig bijna overal gescand bij binnenkomst. Is niet waterdicht natuurlijk (bijv. deelauto’s, huurauto’s etc).

Probleempje is natuurlijk wel dat als er een rij voor de parkeergarage staat, je zo’n onbetrouwbare klant niet zomaar kan wegsturen…
@lincoln: boksbeugels, sterren en propellers via de camera’s weigeren.

Dan staat er ook niet meer dwars geparkeerd
Misschien als je niet een nier en je eerstgeborene hoeft af te staan na een middagje in de binnenstad zullen mensen weer vaker netjes betalen.
@gulli: dus omdat jij iets te duur vindt betaal je maar niet?

je kan ook gewoon je eigen parkeervakje kopen in de binnenstad.. oh wacht, dat vind je dan natuurlijk ook te duur..

Anders pak je lekker de trein? O nee, dat zijn ook al zakkenvullers
@lekkaah: boycotten die grafstad dan gaan die belachelijke tarieven vanzelf omlaag.
@tttijn: aha zo
@lekkaah: grappig dat ik het over ‘mensen’ heb en jij gelijk mij aanvalt. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten? Begrijpend lezen is voor sommigen nog een hele kunst blijkbaar. Flapdrol
Toen ik de titel las dacht ik, dat doe ik ook altijd. Na de tweede zin bleek dat ik dat nooit doe.
@ettie: hahaha idd exact dat. Bwoapppp *eargasm*
Mooi protest tegen de absurd hoge parkeer tarieven. Ik ben helemaal niet voor het oplichten van mensen, in tegen zelfs. Maar 5 euro per uur betalen om je auto even te mogen parkeren gaat mij echt te ver… Dus ik kan deze acties ergens wel begrijpen, maar goedkeuren doe ik het niet.
Lijkt me niet meer dan logisch. Lekker ondergronds parkeren beschermd van de elementen maar te gierig om het te betalen..
Wist niet dat er daadwerkelijk mensen te beroerd zijn om hun parkeerrekening niet te voldoen. Paupers.
@racerx: edit: -niet
Ik deed het vroeger ook wel eens bij de parkeerplaats van onze school. Ben er achteraf niet trots op. Uitermate vervelend als er mensen zijn die producten of diensten bij je afnemen en er vervolgens niet voor betalen.
50 euro voor een dag parkeren is ook gewoon schofterig duur, hier in het dorp staan al behoorlijk wat winkelpanden leeg door de parkeerbelasting drift van de gemeente.
@Robdg: blijkbaar zijn niet genoeg mensen het met je eens. Als het wel zo was ging het tarief wel omlaag.
@flutterby: Volgens mij is alleen de gemeente/regering het er mee eens dat het zo duur is. En het maakt ze weinig uit wat wij er van vinden.
@robdg: Dat was overduidelijk hier in de stad. Gemeente wilde betaald parkeren invoeren op een groot parkeerterrein waar het al jaren gratis parkeren was, net buiten het centrum. Dit was zeer tegen de wensen van de supermarkt en de winkeliers in het centrum in, omdat ze (terecht) bang waren om klanten te verliezen. Voor hetzelfde geld rij je een stukje door en kun je de auto op een groot parkeerterrein neerzetten met gratis of voor een paar euro de bus nemen naar Groningen.
Je kenteken word geregistreerd met binnenrijden dus lijkt me makkelijk.
@dutchdriftking: valse platen?
Ach, de politie deed het in het verleden ook. Peter R de Vries heeft er eens een programma aan gewaagd
@rufctr01: als ik die vent z’n kop zie krijg ik ook spontaan zin om gas te geven en er over te rijden.
Voor die paar eurootjes wagen dat je een slagboom op je dak krijgt? Dan betaal ik wel hoor.
Ik durf te beweren dat ik nog nooit voor het parkeren in een parkeergarage heb betaald.
Maar dat komt omdat ik netjes binnen de gratis tijd weer naar buiten rijd.
Ik deed dat 10 jaar geleden geregeld, ben er niet echt trots op. Nu ben ik parkeerwachter in Roemenië.
Nu krijg ik wel eens een bestolen gevoel in de parkeer garage als ik afreken…
In Parijs heeft het mij en mn ouders 240 euro gescheeld door 2 keer via de ingang naar buiten te crossen op zondagochtend tijdens het uitchecken. Ja ik ben asociaal en ja ik ben er stiekem trots op. Het hotel had aangegeven dat er parkeergelegenheid bij was maar niet gezegd dat je er dik voor moest lappen.

Voor de rest betaal ik wel altijd netjes.
Pas bij Schiphol geparkeerd en daar maken ze gebruik van een sluis en dat werkt perfect. Kost een slagboom extra en je moet er de ruimte voor hebben maar verhelpt wel dit probleem.
Op de Belgische tv heb ik eens een reportage gezien over parkeerterreinen. Die journalist ging dan met zijn auto voor de ingang staan (op de parking) en nam zijn brandblusser (metaal) en legde die even op de grond aan de andere kant. Zo dacht het systeem dat er een nieuwe auto aankwam, ging de slagboom open en kon hij zo uitrijden.
Dus voor zo’n veel te klein parkeervak zoals op de foto durft Q-Park geld te vragen?
Ik heb het nooit gedaan en zal het nooit doen. Je moet gewoon betalen voor geleverde diensten. Maar ik heb geen enkel medelijden met die parkeergarage maffia.
Kan uit ervaring vertellen dat dit bij de Efteling aardig goed lukt!
Maar wel doodleuk €90,- vragen wanneer je eens een keer je kaartje bent verloren.
@jamessb6: dan ben je nog spekkoper, in Amsterdam stond er ijskoud een bedrag €250,-
Haha lachwekkend q-park vieze oplichters, met die tarieven hadden jullie allang kentekenherkenning aan kunnen schaffen, dit hebben ze zelfs op een school in Zwolle.
@bmwfreak038: kentekenherkenning helpt niet om wanbetalers te laten betalen hoor…
@potver7: je kenteken is bekend en dus kunnen ze makkelijk achter hun geld aan plus het schrikt af
@bmwfreak038:

Mwah .. wat denk je zelf ??
@bmwfreak038: haha en die werkt prima. Als je Windesheim bedoelt tenminste
@mperformance: jazeker bedoel ik die
Je kan niet sneller als je voorganger de garage uit. Dus dat wegscheuren en op een drukke straat uit komen gaat lang niet altijd op.
Het is nog veel leuker als je ziet dat je achterligger met je mee komt. Ff op de rem drukken levert gegarandeerd een heel erg geërgerde asociale lul op. Het is me inmiddels twee keer overkomen dat er iemand mee kwam en de tweede keer was ik alert genoeg. Ik vind het zo ontzettend ondankbaar om wel gebruik te maken van de garage maar niet te willen betalen.
@lekbak: 👍
@lekbak: dus omdat een ander zich in jou ogen asociaal gedraagt ga jij je ook asociaal gedragen? Maakt trouwens niets uit want die slagboom gaat echt niet naar beneden als je er onder staat. Anders kon je nooit met een aanhangwagen voorbij zo’n slagboom rijden.
@jerudo: echt wel, dat ding zakt gewoon hoor als je ff wacht. Het liefst had ik zo’n bestuurder uit z’n auto getrokken en met gepast geweld bij beheerders of politie het hokje in gedrukt.

Het is namelijk gewoon diefstal, niks meer of minder. En als ik in een winkel iemand zie stelen doe ik er ook wat aan. Je kunt het asociaal noemen. Je kunt het ook zien als maatschappelijk opvoeden.
@jerudo: nuance hier zit ‘m erin dat jij zegt “in jouw ogen”; dat is niet in @lekbak z’n ogen, een betaalde dienst gebruiken en die weigeren te betalen is per definitie asociaal… Als je dat niet beseft weten we ook bij welke groep jij hoort ;)
@davelepeef: dit betekent nog steeds niet dat je voor rechter moet spelen, dat is ook asociaal gedrag.
Een slagboom met een hekje eronder geen optie? Kan toch makkelijk opgelost worden…
Serieus?

We hebben het hier over een artikelen met slagbomen en er onderdoor rijden en niemand (!!) komt met “van Lunteren”?!?
Sorry heb het ook gedaan. Als ik voor 3 uurtjes 17.50 moet betalen mogen ze de pot op. Idd q park hanteert boete dat eigenlijk niet wettelijk rechtsgeldig is. Door het nemen van de kaartje achten ze dat je contract aan gaat. Ik denk als het normaal tarief hanteren niemand treintje gaat rijden. Bijv hoofddorp centrum. 1.5 uur 80 cent…zoals het hoort
Vroeger kon je gratis parkeren in Amsterdam of andere steden. Tegenwoordig zijn er slechts enkele steden waar dat nog zo is. Aangezien de winkels vrijwel overal hetzelfde zijn bezoek ik dus die steden waar je niet hoeft te betalen om te parkeren en als ik er toch moet zijn ga ik op de motor. Nope aan mij gaan ze weinig verdienen. We betalen in NL al genoeg wegenbelasting. En als die q-parkings en ander over de kop gaan dan zeg ik prima.
Zit ook te wachten op shoppings aan de rand van de stad a la Portugal / Spanje enz enz. Kun je ook gratis onder de shoppingmall parkeren en hoef je die kstad helemaal niet eens in..
nb daarnaast hebben we tegenwoordig ook het internet dus wtf moet je nog in de stad??
Wat een gedoe. Wat is nou het probleem. Je weet dat je moet betalen als je daar parkeert
Zal niet gebeuren,slagbomen zijn zo ingesteld zodra je auto onder slagboom staat,blijft hij staan net zo lang totdat je er onderdoor bent.Ze kijken wel uit,schade aan je outo kost hun geld!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).