Stern mag Mercedes/Smart dealer van Pouw overnemen

Auteur: , 9 Reacties

Het zal even in de pijplijn, maar het is nu eindelijk officieel gevestigd. Stern Group mag de Mercedes/Smart activiteiten van Pouw Automotive in Veenendaal overnemen.

Pouw Stemerdink overgenomen door Stern Groep

Onlangs schreven we al dat Pouw Automotive in zwaar weer verkeerde en op zoek was naar manieren om te overleven. Daarom werd in november besloten om de Mercedes en smart activiteiten van Pouw Stemerdink, voorheen Bert Stemerdink, over te doen aan Stern.

Er moest echter nog wel goedkeuring komen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Inmiddels heeft die instantie haar onderzoek afgerond en na de overname zou er voldoende concurrentie overblijven. Stern had immers al twaalf Mercedes dealers en de vrees bestond dat Stern eventueel te groot zou worden.

Laten we voor Pouw Automotive hopen dat er ook een oplossing gevonden kan worden voor de andere problemen binnen het concern.9 reacties

Mooi! Dat er nog vele roffelende AMG V8’en mogen klinken
Staat de naam Stern niet al een kleine maand op het pand in Veenendaal?
@ThomasBol: klopt ze zijn samengevoegd uit kosten overwegingen
Ook is stern in ede (brabus dealer) naar het pand in Veenendaal gegaan.
Beetje vreemde lijn in het verhaal. Er zou genoeg concurentie blijven bestaan omdat stern toch al 12 dealers had? (Immers)
@bartteeuwen: concurrentie + heeft
@bartteeuwen: Ze waren bang dat Stern groep een monopolie positie zou krijgen als men de vestiging erbij zou krijgen. Maar dealers zoals Wensink zorgen voor genoeg concurrentie. Denk ik.
Leuk dat ze mijn foto gebruiken:-)
We waren al druk t pand in de gaten aan t houden… Maar nu is t toch rond dus!
Zo’n stirling Moss is ook wel erg gaaf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).