Straatlegale schuur met RS4 blok breekt snelheidsrecord

Auteur: , 19 Reacties

Zijn eigen snelheidsrecord, welteverstaan.

Straatlegale schuur met RS4 blok breekt snelheidsrecord

Terwijl ik dit artikel schrijf, dringt het besef dat de Britten een uiterst merkwaardig volk zijn alsmaar verder binnen. Schreven we niet lang geleden nog over een plattelandse Willie Wortel die een stoommotor verstopte in zijn Land Rover, komen we vandaag plots een straatlegaal tuinhuisje tegen dat grofweg 160 km/u rijdt. De wonderen zijn de wereld, of in ieder geval Groot Brittannië, nog niet uit.

De eigenaar, Kevin Nicks, kwam met het ridicule idee het project te beginnen, nadat zijn Volkswagen Passat het leven liet (hier zit een VAG-grap in) en hij verlangde naar iets totaal anders. Niet veel later ging er bij Nicks een lichtje branden, waarna hij besloot om de behuizing van zijn Passat te verwijderen en deze te vervangen door een tuinhuisje. De Brit liet de 2,8-liter V6 van de Volkswagen in eerste instantie zitten, maar na verloop van tijd groeide zijn honger naar meer snelheid, waarna hij er de 400 pk sterke motor uit de Audi RS4 in smeet. Door de jaren heen gaf Nicks er ruim 13.000 Britse ponden aan uit.

A new Speed record set at the amazing Pendine Sands.Over 100mph… All that hard work has paid off, what a day,…

Geplaatst door Fastest shed op zaterdag 12 mei 2018

De Engelsman heeft er in twee jaar meer dan 30.000 kilometer mee gereden, en heeft in diezelfde tijd enkele malen meegedaan aan snelheidswedstrijden. Afgelopen week was het weer zo ver. Op het iconische Pendine Sands, de plek waar, bijvoorbeeld, de Bluebird in de jaren ’20 zijn snelheidsrecord vestigde, kwam Nicks tot een onbehoorlijk snelheid van 101 mph, omgerekend 160 km/u. In een schuur. Wauw. De 53-jarige tuinman was uiteraard in zijn nopjes. (Bron: BBC)19 reacties

Wat een schuurijzer.
Lijkt wel een beetje op de auto van top gear. Alleen dan zonder kleine koepel.
Zit hier ook een houten airbag in om alles een beetje in dezelfde stijl te houden?
Ligt vast als een blokhut op de weg.
Ben benieuwd hoe het straks zal gaan na de Brexit. In Engeland wordt momenteel alles op wielen goedgekeurd en daarmee kun je (dank je EU) het hier ook op kenteken krijgen door het te importeren. Dit zal na de Brexit helaas anders zijn ben ik bang.
@jack_abarth: zo simpel werkt dat al ff niet meer hoor
Mooi reclameobject.
20 jaar geleden had dit zomaar een nieuwe station van Volvo kunnen zijn.
Kun je eindelijk met goed fatsoen zeggen “hoe hard loopt dat hok van jou nou?”
Ziet ik liever op die bank van Edd China.

Zijn nieuwe show is trouwens al online: Edd China’s Garage Revival
@ikleesookoverautos: Wat vond je ervan? Positief is dat je niet meer een kwartier naar het geblèr van Mike hoeft te luisteren en het is leuk om Edd relaxed z’n ding te zien doen, maar van mij mag er nog wat meer aandacht worden besteed aan het daadwerkelijke sleutelen.
@dondeboer: ik vond het wel vermakelijk om naar te kijken maar ben het met je eens dat er iets meer aandacht aan het sleutelen zou mogen zijn. Het overall concept is wel leuk bedacht.
@dondeboer: die Mike met zijn shite cockney accent. Wat een vervelend kereltje.
@jeroenwz: en shavvy overhemden
Bij een ongeluk: “De schuur kwam van rechts”.
Built in a shed.
Zal hij een schuur hebben om die schuur in te zetten?
Barnfind…
Moet ie nog geschuurd worden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).