Subaru Legacy Concept heeft een uitstekende kont

Auteur: , 32 Reacties

Ja, mooie conceptmodellen maken, dat kan Subaru wel. Het is alleen de vertaalslag naar een productieversie die altijd zo tegenvalt. Gaan ze hetzelfde kunstje flikken met de Legacy die uit dit dikke concept voorkomt?

Wie naar de styling kijkt van deze forse Legacy (4,930 × 1,940 × 1,500 mm) herkent direct kenmerken die ook op het WRX Concept zitten. Heel verrassend is het dus niet, maar wie dat concept kon waarderen, kan dat bij deze ook.

Volgende week staat deze Legacy met zijn Viziv-grille en dikke 21 inch wielen op de beursloer van de LA Motor Show, samen met de productieversie van de WRX.

Daarnaast heeft Subaru ook nog het Levorg Concept voor ons in petto (Tokyo), een andere Lagacy-afgeleide. Ja, ze zijn lekker druk bij Subaru.

Voor Nederland is het model misschien iets minder relevant, in de eerste tien maanden van 2013 werden hier 16 Legacy’s verkocht. Als ze deze unit nou eens nagenoeg ongewijzigd in productie nemen moeten deze cijfers te overtreffen zijn.32 reacties

Mooi ding, hopen dat het niet zo’n teleurstelling wordt als de nieuwe wrx
@tmenges: Ga er maar vanuit dat ze hiermee net zo’n flater gaan slaan als met de WRX.
@tmenges: Hoezo ? Dat ding is niet eens uit en officiële foto’s zijn nog niet vrijgegeven dus nog een beetje geduld aub.
@agera: Foto’s zijn er al, is gewoon een suffe jappenbak geworden ipv het veelbelovende concept.
@alcantara: AMEN ! Na de verschillen tussen (de verschrikkelijke strakke, ultra scherp ogende) WRX-Concept en het werkelijke (zéér duffe, to say the least) eindresultaat geloof ik niets meer van Subaru’s beloftes (qua design). Deze zal wel net zo stoffig eindigen. Jammer !
Prima bak… kan zo mee in het dagelijks verkeer!
Lagacy is nu alleen in 2.0, 2.5 of 3.0 te krijgen meer en deel benzine. Ze moeten wat meer aan de diesels werken en/of LPG. En misschien wel een 1.6 of 1.8 maakt de stap voor jan modaal net wat makkelijker!
Wat is hier nog concept-achtig aan dan? Deze kan toch zo in productie…
@workhardplayhard: Een paar dingen: 1. Iets grotere spiegels schijnen handig te zijn voor het zicht naar achteren 2. Zonder deurhendels kom je niet naar binnen dus die mogen ze ook nog toevoegen (en dan graag niet van die elektrische meuk want dan kom je er niet in als je batterij op is) 3. Ook nog een binnenspiegel toevoegen misschien…
Veel te spannend voor een Subaru.
Waarom wordt mijn link met plaatje van de nieuwe wrx verwijderd redactie? Hekel aan autoweek? :)
@tmenges: wie niet? ;-)
@tmenges: Omdat die al in ons eigen artikel staat, dat gelinkt is. En ja, er zijn grenzen :)
@sir_smokalot: Ah ok, bij deze dan mijn nederige excuses..
@tmenges: Hey wil je soms Autoblog hooligans op je dak krijgen ofzo :D
@sir_smokalot: bullshit
Bij het zien van het plaatje in de header dacht ik écht even dat Ford het weer over een andere boeg gegooid had. Tot ik de titel las.
Als dat neusje ook op de outback komt te zitten…
Dan is die op z’n minst terug toonbaar, en wat een auto is dat.
Ach ja, het is een concept en zoals we gewend zijn van het merendeel vd Aziatische merken ziet dit er spannend uit maar het uiteindelijke resultaat ziet eruit als een emmer stront.
Mooie auto hoor. Maar inderdaad niet voor Nederland bedoeld. Wij worden met z’n allen in kleine muesli gebakjes genivelleerd.
Zoals de Mitsubishi Outlander?
Sir Smoke, je schrijft: “Subaru Legacy Concept heeft een uitstekende kont”

Waar moet ik de klemtoon op leggen? Is het UITstekende kont of uitSTEKENDE kont?
http://www.youtube.com/watch?v=xECUrlnXCqk Maar dat is helemaal aan de lezer.
Ziet er keigoed uit! Zeg Subaru, doe eens gek en maak weer eens een Blitzen: http://www.autojunk.nl/2013/09/subaru-legacy-blitzen. Als het kan ook in het pornorood zoals in mijn spot.
@toyotafortuner: +ook ergens.
Honda civic anyone?! Vooral de achterkant
-edit: nutteloze bijdrage-
@garp: Verkeerde topic?
@toyotafortuner: yup, foutje :-S
Koplampen zijn nog niet helemaal realistisch, maar verder lijkt de vorm me wel produceerbaar. Hopelijk blijven de veranderingen minimaal…
@Esprit_de_Flandre:

Wat is er mis aan de koplampen? Want daar heb ik dan toch over gekeken.
@Hupke: Duidelijk niet reglementair produceerbaar. Maar als ze de vorm ervan zoveel mogelijk vasthouden, zal het er wel goed uitzien…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).