Subaru XV is niet bang om vies te worden

Auteur: , 18 Reacties

Deze crossover moet je serieus nemen.

Op de huidige automarkt worden we overladen met SUV’s en crossovers. Veel van dit soort modellen vrezen elke vorm van vuiligheid, want ze zijn enkel verkrijgbaar met voorwielaandrijving. Niet deze nieuwe XV van Subaru. De nieuwe crossover komt namelijk standaard met vierwielaandrijving.

Qua motoren is er nog weinig aanbod. Met de lancering van de XV is de Subaru enkel te bestellen met een 2.0 boxer. Het blok is goed voor 156 pk en 196 Nm. Dit voorjaar doet de Japanse autofabrikant meer informatie uit de doeken, tot die tijd genieten we van de foto’s!18 reacties

196 Nm !!
Komt standaard met een cassetterecorder dan zeker ..
@lincoln: Bij de lincoln edition ja
Ik vind Subaru een heel gaaf merk, maar de XV snap ik nooit zo goed. Waarom ziet die auto eruit alsof hij de vergelijkende test in het ANWB blaadje gaat winnen, tussen de scootmobielen met korting en “de mooiste plekjes van de bible belt: de toerist uithangen in eigen land!” Kom op, Subaru. Een auto met dit potentieel mag er wel wat bruter uitzien!

Overigens is de XV zo te lezen ideaal voor de consument die een hekel heeft aan keuzes maken: je kiest enkel voor de auto, en de kleur laat je aan je eega over.
@jochempie: helaas heeft Subaru gekozen voor een minder spannende richting. En helaas werkt dat blijkbaar goed: http://www.thetruthaboutcars.com/2015/01/editorial-subaru-proof-boring-sells/
Die ga je niet veel zien.
En in geen geval in deze kleuren.
Leuke auto om te zien!
Dit is toch gewoon een facelift? In Australië zie je de XV met bosjes rijden. En ook in VS (westkant) zie ik er meer dan dat ik ooit in NL heb zien rijden, maar dat is niet zo moeilijk, de gemiddelde NL rijdt liever gemiddeld. ;-)
@utregcity: Schiphol heeft er toevallig een aantal om de bagagekarren terug te brengen naar de terminal.
@utregcity: Ze zijn in Nederland ook redelijk duur door onze grote vriend: de BPM.
@utregcity: maar als ze daar met bosjes rijden is hij daar toch ook gemiddeld? Het is gewoon een lelijke auto die van alles net niets heeft. Dat heeft de NL’se consument blijkbaar ook in de gaten
Ik blijf het een leuke auto vinden zeker nu die wat opgefrist is. Nu maar hopen dat ze de versnellingsbak ook opfrissen want de huidige CVT is om the huilen.
Pap rijdt sinds een jaar of twee een Forester van de laatste generatie. Heb nooit een SUV gereden die zo heerlijk stuurt en zo strak op de weg ligt. Dat ding kun je de bochten injagen, en hij geeft geen krimp.
De techniek is super bij Subaru, alleen de styling, tja. Dat kan wel wat verbeteren, zoals ook weer bij dit modelletje…
En over 15 jaar met 3 ton achter de kiezen rijdt die nog net zo solide ..
Tis idd een aparte ervaring

Kan ik nix op afdingen ..
Hier in Tirol best wel populair
Het past, dus ik vind dat Subaru dit gewoon zelf moet doen: http://dp.subaru.com/dp13-1-mods-wrx-crosstrek
@martijngizmo: Nice! Zou Subaru gewoon op de markt moeten brengen het liefst met de S4 aankleding. Dan kan @MauritsH er een topartikel over schrijven!
Leuke karretje. Zal t in NL natuurlijk niet goed doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).