Tap ál het bier met deze festival-VW

Auteur: , 9 Reacties

Het seizoen staat om de hoek, dus wordt het tijd om te investeren in een galante metgezel.

Festivals staan tegenwoordig vol met food- en drinktrucks, maar wanneer de lampen uitgaan en de stekkers uit de speakers worden getrokken, is het feestje allesbehalve afgelopen. Nu kun je bij één of andere halfbakken tent meedoen aan een ongeïnspireerde after, maar wanneer je écht de blits wilt maken, moet je met iets indrukwekkenders op de proppen komen. De Open Flair van het Duitse Discarvery biedt wellicht uitkomst, mits je busje het festivalterrein mag betreden.

Dergelijke ombouwprojecten zijn allerminst nieuw, maar Discarvery begrijpt de demografie schijnbaar het best, daar ze hun Volkswagen T6 Kombi (2.0 TDI) van de juiste extra’s voorzien. Dit wordt op de eerste foto al duidelijk. Het gevaarte heeft een uitschuifbaar platform waar je jezelf kunt wassen en, nog veel belangrijker, per keer 5 liter bier kunt tappen, een dakterras en een heuse discobal. Die komt goed van pas wanneer je de geluidsinstallatie aanslingert. De Discarvery is volledig voorzien van luidsprekers, zowel van buiten als van binnen.

Bevind je je in het holst van de nacht, dan kun je een intiemer feestje houden in de wagen. Plaats je vrienden op het bed, draai de voorstoelen om, zet de eettafel op en maak er nog een paar soldaat. Lijkt het op een alcoholische ramp uit te lopen, dan heb je nog maximaal 27 liter water tot je beschikking. Voldoende voor meerdere watervergiftigingen. De iets volwassenere voorzieningen herkennen we terug in de vorm van thermische isolatie en een afvaltank. Onmisbaar.9 reacties

Alleen al om de naam: Hebbon! Dan heb ik het nog niet eens over die 5 liter bier per keer gehad!
Geweldig ding! Tof om te hebben. Met je maten een roadtrip doen en dit ding als support voertuig, geweldig!
Wel gaaf. Alleen met een T6 kun je buitenlandse festivals wel vergeten.
Die Transporters op dergelijke wielen/banden zien er echt top uit en het is nog functioneel ook! Ooit…
Waar was dit ding toen ik 20 was? 😄
@gulli: In ieder geval ver buiten het bereik van mijn portemonnee
@gulli:
Toen ik 18jarige was was ik gek van festivals en de freeparty/rave scene. Om die reden kocht ik mij een VW T3, koste nix (8 jaar geleden vond je ze nog voor 1500-2000euro) en in België is de verzekeringen en taks ook zeer voordelig als lichte vracht. Een versterker en speakers er in, 12V koelkast en wat kussens en vlaggen in het laadruim en je bent de koning van elk festival. Ik heb hem nog steeds, hij staat ondertussen wel als oldtimer voor er bij ingeschreven. Nu ben ik van plan hem te restaureren en zit al wat ideeën te zoeken op modified VW Transporter forums, vergeleken met de busjes die je daar ziet is dit letterlijk en figuurlijk klein bier.
Wat kost ie??
5 liter is wel wat weinig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).