Tata bouwt eigen SUV op basis van een Freelander

Auteur: , 4 Reacties

Tata is op dreef. Na de geflopte Nano schotelde het Indiase merk Europa met de Bolt, de Zest en het Nexon Concept een oase aan hard plastic voor. Maar de Indiërs willen meer. Een premium SUV op basis van een Land Rover Freelander. Een succesje in wording?

The Economic Times wist de eerste hand te leggen op informatie van het project waar Land Rover en Tata schijnbaar al een paar jaar mee bezig zijn. De ‘project Q5’ moet zich kunnen meten met de grote boys, maar dan voor een instapprijsje.

Volgens de krant zijn 45 engineers bezig met het project, onder leiding van Karl Heinz Servos, de grote man van Tata die de gecombineerde projecten leidt. Het moet een 5+2 suf worden en het ding moet ergens in 2016/2017 de showrooms in- en uitrollen.

De Grote Tata wordt gebouwd op Brits fundament in de vorm van de Freelander 2, maar dan helemaal klaargemaakt voor de Indische markt. Om het in procenten uit te drukken. De project Q5 moet 50-85 procent verschillen van de Freelander.

De SUV moet zich qua prijs tussen de Toyota Fortuner en de Hyundai Santa Fe nestelen. Het is nog maar de vraag of de prijzige heilige koe in wording een Tata-badge zal dragen, gezien het vorige vlaggenschip van de Indiërs, de Aria, jammerlijk mislukte. Iets met een imagoprobleem. Een joint badging optie wordt overwogen.

Mocht ‘ie er komen, blijven we zoals altijd benieuwd naar de NCAP-crashtests. Wisten jullie trouwens dat Range Rovers Evoque gebouwd is op basis van een Tata Safari? Die twee doen vaker dingetjes samen. (bron: indiatimes.com, via indianautosblog.com)4 reacties

45 man, tering. Zet er een paar plastic tuinstoelen in en een plank als dashbord….. Tada, oh nee Tata
Een nieuwe Freelander “made in India” voor zeg EUR 10K-EUR 15K, dan zeg ik niet verkeerd.
@spidermann: denk je zo ook nog als hij net als de nano nul stekker krijgt tijdens de Global NCAP-crashtest? het zal in india wel weer een succes worden zie ze niet zo snel in europa rijden. of gaat dit een landwind concurrent worden?
Hmm….. Een Indiase SUV op basis van een Freelander, voor de prijs van mijn naamgenoot. Rara, wat zou ik liever hebben…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).