Te koop: Alfa 156 GTA met 340 pk voor 27.500 euro

Auteur: , 76 Reacties

Nope, geen typefout(en).

Zeg je op AB Alfa Romeo, dan zeg je 159. De 156 (aankoopadvies) is echter ook een trouwe publiekslieveling, helemaal in GTA-uitmonstering. Niet in de laatste plaats dankzij die Busso zescilinder, goed voor 250 pk. Meer is altijd beter en dat geldt ook in dit verband. Zo komt het dat je naar een 156 GTA met liefst 340 Italiaanse raspaardjes zit te koekeloeren.

Waar die extra pk’s precies vandaan komen? Wel, de V6 werd opgeboord van 3,2 naar 3,7 liter. Gooi daar een remapje overheen en presto: uw super-Alfa is daar. Het ding heeft slechts 23.792 km op de teller, allemaal gereden door de eerste en enige eigenaar.

Liefhebbers die een broertje dood hebben aan krabsessies na een koude nacht en die helaas niet beschikken over een garage, moeten zeker even een kijkje nemen. De Alfa is uitgerust met een heuse Webasto standkachel. Alle andere opties en gizmo’s check je in de advertentie!



76 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gevalletje ‘wat de gek ervoor geeft’. Snap dit echt niet. Vraagprijs ligt ruim onder de aanschafwaarde en de kosten van de tuning. Waarom heeft de eigenaar er niet gewoon meer van genoten? Want nu staat hij met een lage km stand voor een bedrag dat een normaal denkend mens niet voor een 156 uit zal geven, hoe bijzonder die ook is.
@henk123456: net als dat ze vaak denken dat een reparatie/onderhoudsbeurt van 800 euro betekend dat ze 800 meer voor een auto van 2000 euro mogen vragen.
@Ozan: Net als jij denkt dat je voor 1200,- euro denkt een slag te slaan
@henk123456: “waarom heeft de eigenaar er niet gewoon meer van genoten?” Hij heeft er waarschijnlijk veel naar gekeken en is vooral niet gaan rijden met de opgeboorde v6 en remap;)
Maar, maar, maar… geen 159?
Oke, dit is en blijft mooier en meer Alfa dan een 159 …Zoekt dekking onder steen…
@norge: Is de steen groot genoeg? Ik ben het volledig met je eens. De 156 is en blijft mooier, vooral in GTA. Alfa ten top.
@norge: Nou en of!
De 159 is heus ‘meer auto’, maar dat is nu precies niet wat ik zoek in een Alfa.
Vooral in het vroege babyblauw of die gekke pearl-effect lak die in zijn nadagen leverbaar was. O ja – met het frontje van voor de facelift aub.
@norge: niet mooier. Deze ziet er al vrij gedateerd uit terwijl de 159 zo is vormgegeven dat ik dat eigenlijk nooit zie gebeuren.
@norge: Eensch. Ik rij een zwarte 2.0l benzine met zwarte GTA gaten velgen. Gekocht op emotie. Verstand kwam later. 😉
Of zou het toch niet zo’n feest zijn om met deze Alfa te rijden…….
Wat een extreem lage kilomterstand, niet normaal. Daardoor natuurlijk een smetteloos exemplaar en met 340PK heb je er een waar monster aan. Vraagprijs is misschien een beetje hoog, maar niet absurd hoog.

Het kan namelijk veel erger.
@viezefreddyw: Wauw wat een prijzen voor deze auto,s …Die zag ik echt niet komen..
@viezefreddyw:
Dat is wel erg veel geld voor een import, mag je wel heel goed checken of het verhaal klopt.
Wel een mooi exemplaar.
@talladega: Ik vind hem ook erg fraai. Mooie kleurenstelling, vooral voor het interieur. Exterieur is niet al te spannend qua kleur, maar het staat hem wel erg goed. Ook het juiste aantal pedalen, lekker een schakelbak. Maar tsjonge wat een geld he?! Iets te duur als je het mij vraagt…
@viezefreddyw:
Voor mij is hij in iedergeval te duur, geen idee of dat ook echt zo is.
Zij hij met een sliert kwijl uit de mondhoek.
@viezefreddyw: uhhmm, dit is zo’n dramatische selespeed ?
@senne: dit is een selespeed, maar die zijn niet zo dramatisch als je denk. Niet op rijkwaliteiten want de bak past wel bij het karakter van deze wagen en de betrouwbaarheid zit eigenlijk ook wel goed alleen is er weinig kennis in de garages over deze relatief eenvoudige aansturing van een manuele bak. Ik heb al verschillende koopjes kunnen doen omdat ze bij het minste te koop gezet als er iets scheelt aan de aansturing, in de garage willen ze meestal de complete schakelrobot vervangen hoewel het meestal een sensor of de hydraulische pomp is die versleten is.
@viezefreddyw: echt absurd die prijs, eerlijk is eerlijk hij is zeer netjes.
Maar een prijs van 10/11k is realistischer.
@viezefreddyw: Die moet ‘m weg doen van de vrouw, maar omdat ie er zoveel van houdt vraagt ie er bewust extreem veel voor…
@viezefreddyw: holy dolle. Ik haakte al af bij liefhebber en import uit Italië. Die mensen kunnen echt niet rijden. Zo’n ding zou ik never uit dat land importeren. Onverkoopbaar als je het mij vraagt.
Deze heeft ook een pedaal te kort.
Jammer dat het een selespeed is.
@supakusha: klopt! Daardoor is hij in mijn ogen ineens niets meer waard! Jammer!
@moatie: yup, echt een domper.. Zeker voor zo’n youngtimer klassieker, het plaatje klopt dan niet meer. Ik zou hem daarom al niet hoeven. Mijn 330i ook puur natuur met een handbak!!
Alleen dan is het weer zo’n bagger automaat. En ik geloof 90pk extra door een chipje en opboren ook niet helemaal.
@dutchdriftking: er zal vast wel een rapport van een rollenbanktest bijzitten.
@dutchdriftking: Ja dat klopt wel, auto delta trekt dat vermogen er absoluut uit.
@dutchdriftking:
Conversie komt van Autodelta, als je wilt kan 400 ook.
De basis is 328 trappelende cavalino’s.
@dutchdriftking: dat kam prima hoor, een chipje geeft al 30-40 pak extra en een groter slag volume tikt ook door in de PKs. De vraag is wat is het effect op de levensduur van z’n blokje ? De wanden zijn nu immers dunner geworden, motor genereert meer thermische warmte, minder / dunner materiaal…..ik zou mijn geld toch aan iets anders uitgeven
@slickrick: dat hangt er van af, als de slag is aangepast, wordt er niks aan de cylinderwand aangepast.
@giulio: alleen wordt het blok dan vaak weer laagtoeriger, wat ook weer jammer is voor het karakter van het blok!
@slickrick: 30-40pk met enkel een chip op een atmosferisch blok? Ik vind het veel.
@dutchdriftking: Is het ook en vaak ook pure onzin.
Eerst een dynosheet zien van een serieuze dyno en niet van die beekracing dyno enzo waar iedereen met een glimlach weg loopt (Duidelijk te positieve dyno’s).
Lekker! Volgens mij is de tuner Autodelta, deze boorde ook de 3.2 van de 147 op tot 3.7 liter!
Dit is wel heel mooi speelgoed! Ik vraag mij alleen af of de selespeed het ook allemaal vol blijft houden.
@rufctr01: antwoord is nee, ik heb een keer z’n selespeed ingeruild. Een 159, deze weer doorverkocht, na 3 dagen belde de klant dat de automaat vast zat…..auto reed niet meer…., gelukkig voor mij zonder garantie verkocht
Kijk een 156 GTA !!
Hierbij verbleekt elke 159.
Geregeld mogen rijden in de originele 156 GTA van mijn beste kameraad, heerlijke wagen, absoluut een van de beste V6 die ik ooit heb mogen ervaren, zo gretig op het gas, dat geluid de souplesse, kan geen enkele wagen aan tippen in die klasse.

Helaas is dit geen origineel exemplaar meer, en de vraagprijs is absurd.
Ook de seles speed zijn erg weinig liefhebbers voor te vinden.
Gezien de kmstand heeft hij nog wel enige waarde, maar die is met 15k wel betaald volgens mij.
@bofkont: Wel eens in een 159 3.2 JTS V6 Q4 TI gereden? Geloof me de 156 GTA haalt het bij lange na niet.
@schellekens006: hoezo niet? De oude busso heeft meer koppel, hetzelfde aantal pk’s is 500 kg lichter dan jouw q4holdenv6 combi.
@schellekens006: ja daar heb in in gereden, ten eerste haalt de 3.2 v6 uit de 159 niet eens zijn opgeven vermogen, is veel zwaarder, blok is lang niet zo hitsig, geluid is stukken minder, stukken minder speels omdat hij echt veel zwaarder is, kortom echt de mindere auto.
http://www.squadra-tuning.nl/autos/categorie/152/auto/112.html
@schellekens006: troll alert!!
10.000 te duur als je het mij vraagt.
Lijkt me een wat optimistische vraagprijs… mooie auto, dat wel, maar de helft van dit bedrag is nog aan de ruime kant. Weet ook niet of 340pk op de voorwielen nog heel prettig rijdt.
Kan me herinneren dat Chris Harris dit een van de meest teleurstellende auto’s ooit vond (zei die in een interview met Carthrottle). Met maar erg matige wegligging en een gevoel alsof ze niet goed in elkaar gedraaid waren.
Ik bied 159 euro voor de velgen…
@moveyourmind: geen 156,- euro?
@thomasthomas: Oké, verkocht!

Wanneer kan ik ze ophalen?
Wow ! Cilinderinhoud opboren dat is echt oldskool tuning heerlijk en duur.
Mooiste vind ik altijd de mensen die nu een afgetrapte 156 GTA hebben met 2 ton op de klok ook gelijk zeggen de mijne is 27000,- euro waard, kijk maar!
Jammer dat het een station is maar wat een machtig ding zeg.. Het gaat al kriebelen hoor
@ruudbmw: eigenlijk is de station met zn extra gewicht achteraan beter in balans dan de sedan. Maar de leukste blijft toch nog altijd de 147gta
@phdg: gooi ik wat stenen in de kofferbak :p. Nee ik snap wat je bedoeld. Zelf ben ik meer van de sedan’s maar een 147 gta laat ik ook zeker niet staan :-)
lelijk ding
Als hij Alfa Rosso zou zijn,maar in dat saaie duitse grijs is het wel een beetje jammer.
Ik ben even een bank beroven, zo terug
Met een selespeed helaas. De GTA is heel betrouwbaar als je het onderhoud bijhoudt, de selespeed kan echter voor slapeloze nachten leiden.
@capibaro: niet als je ergens gaat waar ze kennis hebben van deze bak
Salespeed, grootste K bak alle tijden. Jammer maar oh zo mooie Alfa dit!!!
ugh ugh, voorwiel antrieb, ugh ugh… verder destijds, net als de 147 GTA, wel erg dik om te zien (stilstaan).
Hello torquesteer!
Wat een geweldig apparaat zeg.. de prijs is inderdaad aardig hoog, maar iets afkomstig van AutoDelta in deze staat zal het zeker en vast waard zijn.
Wel humor dat de aanbieder het bij dit bedrag heeft over een meeneemprijs. Hoe mooi ook, iemand vinden die 27 mille aftikt voor een 156, dat wordt een speld in een hooiberg. En ook ik zou gaan voor een versie met handbak. Vind inmiddels de vormgeving van de 159 (zeker in een goeie Ti-uitvoering en goeie kleur) nog mooier, maar de 156 is echt de lekkerste om te sturen van de twee. Veel lichtvoetiger en sportiever. Beetje zwaar op de neus, die Busso, maar het geluid is onbetaalbaar.
En dan ook nog met zo’n afgrijselijke selespeed😱
91 pk per liter voor een Alfa. Denk eerder dat het 240 pk is.
Wat? Geen madeno-pijp?? En @ivofga , met een tweak is de gta selespeed best te pruimen. Die heerlijke plof tussengas! Feest in zo’n ding!
Wa nou turbo?? Gewoon boren!! Vind ik ouderwets mooi!!
Leuk. Maar is dit een winterwielen set? Dit is echt te klein, 1 inch maar nog liever 2 inch groter graag!
Jammer van de bodykit
De 156 was net uitgekomen toen kwamen ze uit Engeland (Autdelta) al naar Assen met 1 rode 156,3,7liters en een 147 ook 3,7.
Mja voor dat geld zijn er veel leuke alternatieven, dit is echt voor de alfa fanboy…

Dan toch maar voor de
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/volvo/m1018963432-volvo-v70-2-5-r-6-speed-2004-meer-dan-400-pk.html?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=86652
@deepep: yup voor de echte volvo fanboy.
@bofkont: ben subaru fanboy, maar die v70r blijft gewoon een interessante auto.
Ik zoek wel verder naar een onversneden E46 M3!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).